Rundresa: Sarajevo, Hercegovina och Dalmatien

rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-00
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-001
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-002
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-003
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-004
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-005
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-006
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-007
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-008
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-009
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-010
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-011
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-012
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-013
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-014
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-015
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-016
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-017
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-018
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-019
rundresa-kroatien-hercegovina-sarajevo-020

Denna rundresa erbjuder några riktiga pärlor på Balkan. Resan startar från Dubrovnik och bjuder på städerna Split, Trogir, Sarajevo och Mostar. Under resan besöks Nationalparken Sutjeska som är hemvist åt Perućica, en av Europas sista urskogar! Gästfrihet är ledordet för denna resa i en av de vackraste regionerna i Europa.

Resans höjdpunkter:
• Besök på fyra av UNESCOs världsarv
• Rundtur i Dubrovnik
• Vinprovning i klostret Tvrdoš
• Sarajevo - “Europas Jerusalem”
• Guidad tur i Mostar och “Stari Most”, den gamla bron
• Diocletianus palats i Split

I priset ingår:
‐ 7 hotellnätter med frukost, middag* 7 ggr, lunch 5 ggr, 1 vinprovning.
‐ Svensktalande reseledare och buss alla dagar.
‐ Alla besök mm enligt program.

Hela programmet hittar du längre ner på denna sida.

Är ni förening, grupp eller organisation på minst 20 personer, kontakta oss på telefonnummer 0771 800 300, eller skicka e-post till info@kroatienspecialisten.se för mer information och offert.

Program

Dag 1: Dubrovnik, Trebinje

Vi landar på flygplatsen i Dubrovnik där reseledaren och bussen väntar. Resan börjar med en lättsam rundtur i staden och därefter fritid för lunch och egna intressen. På eftermiddagen anländer vi till hotellet och checkar in. Traditionell middag på restaurangen Gamla Hercegovina i närheten av Trebinje. (F, M)

Dag 2: Trebinje

Dagen börjar med en rundtur i staden Trebinje, staden som under århundraden var ett viktigt handelscentrum då den ligger på vägen mellan Ragusa och Konstantinopel (Dagens Dubrovnik respektive Istanbul). Det sägs att staden kännetecknas av “solen, platanträd och vingårdar”. Fika och fritid i stadens centrum innan vi besöker klostret Tvrdoš som grundades i slutet av 1200-talet. Munkarna i klostret bevarar ett 400 år gammalt vinrecept. Vi provar klostrets viner och fortsätter mot restaurangen Studenac som ligger vid floden där vi avrundar dagen med forellmiddag. (F, M)

Dag 3: Nationalparken Sutjeska, Sarajevo

Efter frukost reser vi mot Sarajevo. Vi stannar i Nationalparken Sutjeska för lunch och fritid i parken. Här finns urskogen Perućica och ett monument som restes till minne av slaget vid Sutjeska 1943. Efter tiden i parken serveras traditionell lunch i närheten. Vi kommer fram till hotellet i Sarajevo för incheckning och middag. (F, L, M)

Dag 4: Sarajevo

Sarajevo* bjuder på Baščaršija (Gamla stan), moskéer, synagogor och kristna kyrkor som alla ligger på inom promenadavstånd från varandra vilket gett staden smeknamnet “Europas Jerusalem”. I närheten av kyrkorna och moskeerna finns platsen där ärkehertigen Franz Ferdinand mördades vilket ofta nämns som startskottet för Första Världskriget. Efter de historiska sevärdheterna äter vi ćevapčići mitt i Gamla stan. Sedan finns tid för shopping i Baščaršija som är känt för sina hantverkargator. Vi avslutar dagen med ett besök till “Hoppets tunnel“ och tar del av historien om Sarajevo och dess belägring under kriget på 1990-talet. Middag och övernattning på hotellet. (F, L, M)

Dag 5: Mostar, Podgora

Efter frukost reser vi till Mostar för en guidad rundtur kring Gamla Bron. Lunch på restaurangen under Gamla bron och fritid i Mostars “Gamla Stan”. Resan genom Hercegovina fortsätter med besök på Dervishklostret i Blagaj vid floden Bunas källa och sedan Počitelj, en av de vackraste orterna byggda i orientalisk stil under medeltiden. Vi kommer till Podgora under kvällen. Incheckning på hotellet, välkomstdrink och middag. (F, L, M)

Dag 6: UNESCOs världsarv Trogir & Split

Efter frukost åker vi till Trogir, ett världsarv och en pärla på den Dalmatiska kusten. Vi promenerar genom den pittoreska staden till en restaurang där vi äter lunch och njuter av utsikten mot strandpromenaden, hamnen och det gamla vakttornet. På eftermiddagen åker vi till Split för en guidad visning i det palats som den romerske kejsaren Diocletianus lät bygga i slutet av 200-talet e. Kr. Egen tid att strosa i Split innan vi återvänder till Gradac. (F, L, M)

Dag 7:Omiš, Topići

Utflykt till Omiš som under medeltiden var ett fruktat piratnäste. Tack vare det naturliga skyddet från floden Cetinas kanjon utvecklades piratverksamhet som handelsflottor fruktade i nästan 200 år. En båttur genom Cetinas kanjon mot den gamla kvarnen Radmanova milinica. Där serveras en enkel lunch med soparnik ( traditionell paj med mangold och vitlök), dalmatisk ost, prosciutto och rödvin. Stadspromenad och tid för fika. Avslutningsmiddag på en gård i Topići med traditionell mat och musik. (F, L, M)

Dag 8 – Dubrovnik

Efter frukost är det dags för utcheckning och avresan mot Dubrovniks flygplats. (F)

(F)=Frukost, (L)=Lunch, (M)=middag

Programmet för första och sista dagen kan komma att ändras beroende på avreseort.

*Vi kan inte alltid garantera svensktalande stadsguide i Sarajevo!