Zadar Riviera

zadar-001.jpg
zadar-002
zadar-003
zadar-004
zadar-005
zadar-006
zadar-007
zadar-009
zadar-010
zadar-011
zadar-012
zadar-013
zadar-014
zadar-015
zadar-016
zadar-017
zadar-018
zadar-019
zadar-020
zadar-021
zadar-022
zadar-023
zadar-024
zadar-025
zadar-026

I den vackra kuststaden Zadar i Kroatien finns ett närmast oändligt utbud av upplevelser och sevärdheter. I likhet med Split och Dubrovnik finns här en historisk stadsdel med romerska monument och medeltida kyrkor. Trots sin storlek och det faktum att det finns massor att se och uppleva i regionen har relativt få upptäckt Zadar riviera, åtminstone i relation till de mer namnkunniga städerna i Dalmatien.

Zadar har en lång historia som börjar redan under stenåldern. Under den tidiga Antiken dominerades området av de Illyriska stammarna för att under nollhundratalet övergå till en romersk koloni. Från 500-talet och ett par hundra år framåt invandrade den slaviska folkgrupp till det som vi numera kallar Kroatien och Zadar blev med tiden den administrativa huvudstaden i den romerska regionen Dalmatien. Under de följande 1000 åren har staden tillhört Republiken Venedig, kungariket Ungern, Napoleons Frankrike och Österrike-Ungern.

Efter Första Världskrigets slut införlivas Zadar med Italien och blir inte en del av Kroatien och forna Jugoslavien förrän efter Andra Världskrigets slut. Under 1900-talets konflikter har stora delar av staden förstörts men likt fågel Fenix har invånarna gång på gång rest sig ur askan och återskapat en av Dalmatiens mest vitala städer. Zadar var dock sargat av kriget vilket medförde att Split blev den stad som växte snabbast och därmed så småningom övertog rollen som regionens huvudstad.

2016 blev Zadar framröstat till Europas bästa resmål av den europeiska organisationen ”European Best Destinations”, bland annat för den dynamiska atmosfären med en blandning av tradition om modernitet. Korsningen av historiskt maktcentrum och trendig stad gör att Zadar får en lite annan prägel än de andra orterna längs den Adriatiska kusten.

Zadar har ca 70000 invånare, vilket gör den till Kroatiens femte största stad och norra Dalmatiens näst största efter Split.

Transfer
Det tar ca 90 minuter med transfer från Splits flyplats till Zadar. Beroende på trafikmängd kan tidsavvikelser förekomma.

biograd na moru
Biograd 
På en halvö söder om Zadar ligger den vackra hamnstaden Biograd, ”den vita staden vid havet”. Det är en lummig stad vars hamnpromenad har en underbar utsikt, flera små öar smyckar kanalen mellan fastlandet och de större öarna i Zadars skärgård. Naturen i omgivningarna är makalös. En bit söderut vilar nationalparken Kornatiöarna i det kristallklara havet. Kroatiens största insjö och ett populärt tillhåll för sportfiskare och ornitologer, Vranasjön, är belägen några kilometer utanför staden. Även nationalparkerna Krka och Paklenica ligger på bekvämt avstånd och bjuder på unika upplevelser.

Biograd ligger endast 28 km från Zadar i norr och 50 km från Sibenik i söder, vilket gör orten till en lysande utgångspunkt för den som vill uppleva flera olika städer och några av Kroatiens mest sevärda historiska monument under en och samma resa. I stadens centrum finns en modern marina, härifrån finns ett stort utbud av utflykter i den omgivande skärgården, och på stadens eget museum finns bland annat en fin samling av Italienskt glas från 1500-talet.

För de som föredrar avskildhet finns alla möjligheter att hitta en egen badvik på någon av de närliggande öarna och kobbarna. I marinan kan man hyra en taxibåt med en erfaren chaufför som kan visa platser man kanske inte hade upptäckt på egen hand.

Om man följer den vackra hamnpromenaden söderut kommer man snart till stranden Dražica. Vägen dit kantas av uteserveringar på ena sidan och det turkosa Adriatiska havet på den andra. Badplatsen har belönats med den internationella utmärkelsen ”Blå Flagg” som visar att såväl vatten som strand är väl efterhållna. Runt den ca 300 meter långa stranden finns restauranger och serveringar och ett stråk med pinjeträd som erbjuder skugga under dagens varmaste timmar.

hotell ilirija biograd na moru

Hotell Ilirija

Biograd har en lång tradition av turism och få resmål kan tävla med dess gästfrihet. Redan 1935 byggdes det första hotellet på den plats där Hotell Ilirija nu står. Tack vare mångfalden av kulturella event och tillgången till en rad olika former av underhållning gör att det finns massor med saker att göra i Biograd på semestern. Ett väl utvecklat nätverk av cykelvägar gör det enkelt att kombinera sin semester med både motion och avkoppling, och aktiviteter med vatten som tema finns för alla smaker och erfarenhetsnivåer.

Status:
Fullt

Reseguide Zadar riviera

En reseguide om ditt resmål. Specialister är vad vi är och ingen kan Kroatien som vi! Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips så att du kan uppleva det bästa med ditt valda resmål.

Sevärdheter

De flesta sevärdheter finns på eller i närheten av den lilla halvö där Gamla stan ligger. Gatorna är smala och kantas av mysiga caféer och uteserveringar mitt bland den historiska bebyggelsen. Zadars stadsmur och fortifikationer byggdes redan under Julius Ceasar och kejsar Augustus tid, likaså den övergripande stadsplanen och tidiga infrastrukturen.


Trots sin långa historia och rika kulturella arv känns staden förhållandevis oexploaterad. Enligt Alfred Hitchcock är Zadar värd för världens vackraste solnedgång, men den unika havsorgeln (Visa på karta) är tveklöst stadens mest spektakulära sevärdhet. Det är ett arkitektoniskt konstverk från 2005 av den prisbelönte kroatiske arkitekten Nikola Bašić (1946-) som med havet och luftens kraft skapar förtrollande harmoniska toner. Ett annat konstverk av samma arkitekt, “Solhälsningen”, är sammankopplat med havsorgeln. Det består av 300 glasplattor arrangerade i en cirkel som är 22 meter i diameter. Under glasplattorna finns solpaneler som skapar ett fantastiskt ljusspel efter solen gått ned.

S:t Donatuskyrkan (Visa på karta)
Ett annat av stadens mer välkända landmärken är den 1200 år gamla S:t Donatuskyrkan, som även är en av Kroatiens äldsta. Det är ett av en handfull monument som överlevde Mongolernas invasion på 1200-talet och därför både unikt och betydelsefullt. I kyrkan finns ett stengolv som ursprungligen kommer från det intilliggande Romerska forumet. Idag används den gamla kyrkan mest som koncerthall.


Landsporten (Visa på karta)
I den södra änden av Gamla Stan ligger Landsporten som byggdes 1543 av den Venetianska arkitekten Michele Sanmicheli i renässansstil. Valvet smyckas bland annat av en relief föreställande Zadars skyddshelgon Sankt Chrysogonus till häst, den Venetianska republikens heraldiska vapen och det bevingade Venetianska lejonet.

Havsporten (Visa på karta)
Havsporten består delvis av en Romersk triumfbåge ursprungligen rest av Auniana Melia till minne av hennes make. Porten byggdes om av den Venetianska stadsmakten 1573 till ett minnesmärke över sjöslaget utanför den Grekiska staden Lepanto 1571 då den spanska, påvliga, maltesiska och venetianska flottan besegrade den till antalet överlägsna osmanska sjömakten.

Sankt Chrysogonus kyrka (Visa på karta)
Stadens skyddshelgon och beskyddare led martyrdöden under kejsar Diocletianus tid och nästan mitt i Gamla Stan finns en treskeppig basilika tillägnad honom. Byggnaden påbörjades redan 1175 och är uppförd i romansk stil.

De fem brunnarnas torg (Visa på karta)
Brunnarna byggdes redan 1574 mellan stadsmuren, bastionen Grimani och Kaptenens torn för att skydda mot det osmanska rikets belägringar. De försåg staden med färskvatten fram till 1838.

Narodni Trg (Folkets torg) (Visa på karta)
Folkets torg har ända sedan medeltiden fungerat som en mötesplats och samlingspunkt för regionens administrativa funktioner. Idag finns flera kulturella attraktioner vid torget, bland annat en utställningslokal för “Triennalen för samtida kroatisk konst” som är inhyst i byggnaden Gradska loža från 1565. Vid torget finns caféer och barer med trevliga uteserveringar.


Romerska Forumet (Visa på karta)
Vi Sankt Donatuskyrkan och ärkebiskopens palats ligger resterna av ett Romerskt forum som byggdes under de första århundradena efter kristi födelse. Under antiken var detta stadens centrum där man höll val, rättegångar och gladiatorspel men det var även en arena för allmänna kungörelser och kommers. På den nordvästra sidan finns en romersk kolonn bevarad som användes som skampåle under medeltiden.

Franciskanerklostret (Visa på karta)
Dalmatiens äldsta kyrka i Gotisk stil, byggd 1283. Klostret fungerade även som skola och var föregångare till Zadars universitet. Klostrets sakristia är viktigt i den Kroatiska historieskrivningen eftersom det var här som fredsavtalet mellan Republiken Venedig och den Ungersk-Kroatiske kungen Ludovik Anžuvinac undertecknades den 18 februari 1358.

Zadars Katedral (St Anastasias Katedral) (Visa på karta)
Zadars Katedral eller St Anastasias Katedral som den också kallas är Dalmatiens äldsta katedral. Den gamla byggnaden är delvis byggd på resterna av en kristen basilika från 300-talet. Det nuvarande utseendet härstammar dock från 1100-talet men tillbyggnader har skett även under 1300-talet. Inne i katedralen finns bland annat en golvmosaik från tidigt 400-tal. Om du får möjlighet rekommenderar vi att gå upp i det gamla klocktornet. Det är 62 meter högt och bjuder en fantastiskt utsikt över staden och omgivningarna.

Under tiden för kejsar Diocletianus och hans grymma förföljelse av kristna arrangerades enligt legenden ett bröllop mellan en ung flicka och en romersk patricier vid namn Publius. Flickans mor var kristen och hade låtit döpa henne vid unga år och undervisade henne sedan i hemlighet i de kristna lärorna. Publius var en hedning som inte delade Anastasias tro. När han fick veta att hon varje kväll klätt ut sig till en fattig kvinna för att besöka kristna som satt fängslade för sin tro blev han vansinnig.

Publius låste in Anastasia och behandlade henne som en slav och gav även sina hjälpredor instruktionen att behandla henne illa. Enligt den kristna tron såg Gud till att Publius gick en tidig död tillmötes genom att lida skeppsbrott. När hon åter kunde besöka sina kristna vänner kom det till hennes kännedom att även hennes andlige fader Sankt Chrysogonus satt fängslad. På kejsar Diocletianus order blev alla fängslade kristna avrättade och när hon fick frågan varför hon grät berättade hon för fångvaktarna att det var för att hennes bröder hade blivit slaktade.

De förstod att även hon var kristen och hon arresterades. Eftersom Anastasia var en adelsdam gjordes flera försök att få henne att överge sin tro men de misslyckades och en tid senare led hon martyrdöden. Hennes reliker ska ha hittats på 400-talet och tagits till Konstantinopel. År 804 fick Zadars biskop Donat relikerna i gåva av kejsar Nikeforos som ett tecken på försoning mellan Bysans och Zadar.

Nationalmuséet i Zadar (Visa på karta)
Nationalmuséet i Zadar är fördelat på olika lokaler i staden. Den etnologiska avdelningen hittar du i anslutning till Folkets torg (Visa på karta), den naturhistoriska avdelningen och konstmuseet ligger nära Landsporten (Visa på karta) och Zadars stadsmuseum hittar du vid Sankt Chrysogonus kyrka (Visa på karta).
www.nmz.hr

Arkeologiska museet (Visa på karta)
I andra änden på det romerska forumet och Sankt Donatus kyrka ligger Zadars arkeologiska museum som förvaltar objekt från paleolitisk tid fram till 1000-talet. Samlingarna omfattar fler än 100000 föremål från Zadarregionen samt öarna Pag och Rab.

Museet för Religiös konst (Visa på karta)
I anslutning till Benediktinerklostret S:t Maria finns en permanent utställning av religiös konst som heter “Zadars Guld och silver”. Utställningen omfattar ca 1200 m² fördelat på 8 salar med föremål från 700-talet och framåt.

Museet för Antikt glas (Visa på karta)
En av Europas mest imponerande samlingar av romerskt glas från antiken hittar du i Cosmacendis palats från 1877 i den östra utkanten av Gamla Stan.
www.mas-zadar.hr

Illusionernas museum (Visa på karta)
Ett ganska nytt museum med massor av upplevelser med illusionen som tema. Här finns hologram, kalejdoskop och andra optiska underligheter för hela familjen.

Alla museum tar ut en mindre inträdesavgift.

Saker att göra i Zadar

I omgivningarna finns flera världsunika utflyktsmål, vilket gör Zadar-regionen till en av de bättre platserna att besöka för den som vill se och uppleva så mycket som möjligt på resan eller semestern. Det karga landskapet på ögruppen Kornati, världsarvet Plitvice-sjöarna och nationalparken Krka med alla vattenfall är bara några av de fantastiska utflykter man kan ta del av på sin resa till Zadar.

De historiskt intresserade som inte nöjer sig med allt som Zadar har att erbjuda tar sig enkelt till någon av de historiska städerna Trogir, Sibenik eller Split. I Split hittar man det av UNESCO skyddade Diocletianus palats som är ett av de bäst bevarade antika monumenten i världen, men de andra städerna har också massor med spännande arkitektur att upptäcka.

Ca 15 kilometer norr om Zadar ligger Kroatiens första huvudstad Nin. Två stenbroar förbinder stadens centrum, som ligger mitt i en lagun, med fastlandet. Här produceras havssalt sedan 1500 år tillbaka och en vacker sandstrand skyddar staden från havets vågor. I staden finns ett museum för saltproduktionen som är värt att besöka. Ytterligare en bit norrut ligger den lilla ön Vir som har några sevärdheter, bland annat ruinerna efter fästningen Kaštelina.

På vägen till Nin passerar man den lilla badorten Zaton som har en stor strand som är populär bland barnfamiljer.

Med båt åker man enkelt ut till ön Ugljan som är ön närmast Zadar. Redan under antiken var ön ett populärt semestermål för den romerska överklassen. Runt öns kustremsa finns flera små fiskebyar och den traditionella olivoljeproduktionen har även den anor från romersk tid.

Donatfestivalen
Varje år mellan juli och augusti anordnas en musikfestival i Sankt Donatuskyrkan och gamla stan. Programmet är blandat men håller en hög nivå med tanke på både skicklighet och konstnärligt uttryck hos musikanterna. Mer information om festivalen finns här:
http://www.donat-festival.com/en/


Zadars gondoljärer
De som i Venedig kallas gondoljärer heter “barkajoli” i Zadar. Den mer än 800 år långa traditionen har har förts vidare från far till son i århundraden och har överlevt trots utmaningarna i modern tid. De små roddbåtarna binder samman de två ändarna av hamnen och man kan spara en hel del tid om man inte vill gå genom hela gamla stan för att ta sig tillbaka till fastlandet.

Event
Under året anordnas en rad olika event i staden. I maj anordnas “Wings for life”, ett lopp som går samtidigt på flera olika platser i världen med syfte att samla in pengar till ryggmärgsforskning. I juni anordnas “Velebit Ultra Trail”, ett ultramaraton på 126 kilometer uppe i bergen. “Millenium Jump” har en mer lättsam karaktär, tusentals människor samlas längs hamnpromenaden i Zadar och hoppar i havet samtidigt.

I slutet på juni eller början på augusti, beroende på när det är fullmåne, arrangeras “Full moon festival” som är en stor festival med mat, traditioner och kulturella happenings i gamla stan. Då släcks den elektriska belysningen och hamnpromenaden lyses upp med facklor och ljus.

 

Stränder

För badgäster finns den vackra stadsstranden Plaza Borik på en halvö i stadens norra delar, ca 4 kilometer från centrum. Mera centralt ligger klapperstensstranden Kolovare som man hittar bara några hundra meter söder om gamla stan. Båda stränderna är väl skötta och har faciliteter som duschar och omklädningsrum. I närheten finns även restauranger och barer för de som vill bara vill ha en riktig solsemester med slappa dagar på stranden.

Restauranger

I Gamla stan finns flera bra restauranger som serverar mat med olika teman i olika prisklasser. Här är några som vi tycker är värda ett besök:

Zadar Jadera (Visa på karta)
Restaurangen serverar lokala specialiteter och mycket annat i ett gammalt hus med fin interiör och traditionell atmosfär.

2 Ribara (Visa på karta)
En mycket bra fiskrestaurang som är både mysig och modern. Här serveras ett stort urval av fiskrätter och många olika typer av pizza. Dessutom finns ett mångsidigt utbud av viner och andra drycker.

Salsa Rossa (Visa på karta)
En enkel Italiensk restaurang med Kroatisk prägel och fantastiskt vällagad mat till låga priser. Restaurangen har en trevlig terrass med utsikt över ett populärt promenadstråk.

I stadsdelen Puntamika finns restaurangen Mamma Mia (Visa på karta). Där serveras kulinariska läckerheter och utvalda viner, och under de varma sommarkvällarna kan du avnjuta måltiden på en trevlig terrass. Alla måltider tillagas av dagsfärska råvaror utan tillsatser eller konserveringsmedel och den stenugnsbakade pizzan är en riktig höjdare!

Nöjesliv

Kavana Lovre (Visa på karta)
Mysigt ställe precis vid folkets torg där man kan smutta på en Maraschino. Det fanns en kyrka här förut och delar av byggnaden är väldigt gammal och kulturminnesmärkt.

Ledana Bar (Visa på karta)
Ligger i parken Kraljice Jelene i närheten av De 5 brunnarnas torg. Under dagen är det en loungebar och på kvällen en nattklubb.

Garden Bar (Visa på karta)
En loungebar med fin utsikt mot staden och hamnen. Musiken som spelas är nu jazz, dub, latin, breaks och lite lugnare electronica.

Bamboo Beach Bar (Visa på karta)
I stadsdelen Borik hittar du Bamboo Beach Bar, en avkopplande ställe precis vid havet. Där man slappna av, njuta i solen, bada, simma, få nåt att dricka eller ta en fika!

Övrigt

Körsbärslikören Maraschino kommer ursprungligen från Zadar. Den kännetecknas av sin distinkta söta smak och aromatisk doft. Det framställdes ursprungligen enligt traditionella recept av apotekare i Zadars Dominikanska kloster i början av 1500-talet.

Sjukvård

Zadars sjukhus (Visa på karta)
Apotek i gamla stan (Visa på karta)
Apotek i stadsdelen Borik (Visa på karta)

Utflykter

För fullständigt program kontakta reseledaren under din vistelse. Alla utflykter är på engelska. Fler utflykter presenteras inom kort.

Exempel på utflykter från Zadar:


Nationalparken Krka och staden Šibenik
Denna busstur går längs kusten via staden Šibenik till vattenfallen i nationalparken Krka och är garanterat ett minne för livet, det påstås att nationalparken är en av Europas vackraste. Landskapet består av kalksten som vittrar vilket skapat en fantastisk miljö med flera vattenfall och kristallklara sjöar. Längs floden Krka löper ett ca 4 kilometer långt spångat promenadstråk. Nära entrén ligger Skradinski Buk, en 800 meter lång sträcka med 17 makalösa vattenfall med en sammanlagd fallhöjd på ca 46 meter. Det blir även ett kort stopp i Šibenik och S:t Jakobs katedral, ett av UNESCO’s världsarv. Katedralen började byggas i början på 1400-talet men stod inte klar förrän 1555. Det är ett av Kroatiens mest betydelsefulla arkitektoniska monument från renässansen.

Några av våra gästers omdömen:
- ”Nationalparken Krka var underbar. Att bada nedanför vattenfallet en upplevelse.”
- ”Mycket trevlig utflykt för alla åldrar.”
- ”Krka nationalpark var helt otroligt vacker”
- ”Krka - att se alla dessa vattenfall och naturen var en fin upplevelse.”

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
Tisdag
Fredag
Detta ingår:
Busstransfer
Inträde
Guidad tur
Heldag
08:30 - 17:00
 
Vuxna: ca 510:- | Barn 6 - 11 år: ca 255:- | Barn 0 - 5 år: Gratis
Uflykten bokas på resmålet

 


Kornatiöarna och Telašćica
Heldagsutflykt med båt i nationalparken Kornati som ligger i skärgården söder om Zadar. Kornati består av ca 150 obebodda öar, kobbar och rev utspridda mitt i det kristallklara Adriatiska havet. Från båten har man fantastiskt utsikt över det vackra landskapet och turen går bland annat förbi ön Dugi Otok. Båten lägger till vid saltsjön Mir som ligger en kort promenad bort. Därefter serveras lunch på båten och under eftermiddagen finns det tid för simturer och snorkling.

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
1/7-31/8:
Sön - Fre
Övrig tid:
Mån, Ons, Fre
Detta ingår:
Busstransfer, guide,
inträde, frukost,
lunch, dryck
Heldag
08:30 - 18:00
 
Vuxna: ca 400:- | Barn 6 - 11 år: ca 200:- | Barn 0 - 5 år: Gratis
Uflykten bokas på resmålet

 


Plitvice Nationalpark
Plitvicesjöarna är en av Kroatiens mest kända nationalparker och har funnits med på UNESCO’s världsarvslista sedan 1979. Klippformationerna har skapats av travertin, som bildas när kalkhaltigt grundvatten tränger upp till jordytan, och under historien har vattnet skurit sin väg genom berget vilket skapat djupa sjöar och vattenfall. Genom nationalparken finns ett promenadstråk som låter besökarna njuta av det blågröna vattnet och det rika djur- och växtlivet.

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
Måndag
Torsdag
Detta ingår:
Busstransfer
Inträde
Guidad tur
Heldag
08:30 - 17:30
 
1/7 - 31/8: Vuxna: ca 610:- | Barn 6 - 11 år: ca 300:- | Barn 0 - 5 år: Gratis
Övrig tid: Vuxna: ca 520:- | Barn 6 - 11 år: ca 260:- | Barn 0 - 5 år: Gratis
Uflykten bokas på resmålet

 


Stadsvandring i Zadar
På denna guidade promenad genom Zadar får ni en inblick i stadens 3000 år långa historia. Turen går bland annat förbi S:t Donatuskyrkan, Zadars katedral S:t Anastasia och många andra monument. Dessutom får man se stadsmuren, de fem brunnarnas torg och självklart Havsorgeln och det närliggande konstverket ”Solhälsningen”. Som grädde på moset rekommenderar guiden restauranger, barer och museer i den charmiga staden.

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
Måndag
Torsdag
Detta ingår:
Busstransfer
Inträde
Guide
Maraschino-provning
Halvdag
09:00 - 13:00
 
Från Zadar: Vuxna: ca 220:- | Barn 6 - 11 år: ca 110:- | Barn 0 - 5 år: Gratis
Från Biograd na Moru: Vuxna: ca 320:- | Barn 6 - 11 år: ca 160:- | Barn 0 - 5 år: Gratis
Uflykten bokas på resmålet

 


Segling
Denna segeltur tar dig ut mot Kornatiöarna och naturreservatet Telašćica i Zadars skärgård. På vägen dit passerar vi ”Djävulsklippan” som störtar 150 meter rakt ner i havet. Telašćica är en havsvik på ön Dugi Otok med unik fauna och ovärderliga arkeologiska och geologiska sevärdheter. Vid lunchtid stannar båten i en vik utanför saltsjön Mir, där det även finns en lunchrestaurang. På båten finns både fiskeutrustning och snorkelutrustning. Max 8 personer. Lunch ingår ej.

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
Alla dagar
Detta ingår:
Transfer
Skipper
Inträde
Heldag
08:30 - 18:00
Vuxna: ca 490:- | Barn 0 - 11 år: ca 490:-
Uflykten bokas på resmålet

 


Segling (halv dag)
Njut av en halv dags segeltur i Zadars underbara skärgård. Vi färdas till små byar och badvikar som döljer sig bland de många öarna i närheten. Vi stannar på vackra platser för att sola, bada och snorkla. På vägen tillbaka får den som vill lära sig grunderna i hur man seglar. På båten finns både fiske- och snorkelutrustning. Max 10 personer. Lunch ingår ej.

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
Alla dagar
Detta ingår:
Transfer
Skipper
Halvdag
09:00 - 13:00
14:00-18:00
Vuxna: ca 320:- | Barn 0 - 11 år: ca 320:-
Uflykten bokas på resmålet

 


Kajaksafari på floden Zrmanja
Färden börjar i byn Kastel Zegarski och efter en kort introduktion påbörjar vi den 1,5 mil långa kajakturen nedför den vackra floden Zrmanja. För de vältränade tar turen ca 2,5 timme, men om man har barn med sig får man räkna med upp till 4 timmar.

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
Zadar:
Ons, Fre
Biograd:
Tis, Tor
Detta ingår:
Transfer
Utrustning
Guide
Försäkring
Heldag
09:00 - 17:30
Vuxna: ca 500:- | Barn 3 - 11 år: ca 250:- | Barn 0 - 2 år: Gratis
Uflykten bokas på resmålet

 


Fiskeutflykt
Tidigt på morgonen lämnar båten marinan och åker mot ön Ugljan där vi vittjar mjärdar och sedan åker vi norrut mot några små öar där vi fiskar med långrev. Efter att vi provat fiskelyckan åker vi vidare och testar att fiska med spö. Lunch serveras ombord och det finns gott om tid att sola och bada ifall man önskar. Max 6 personer, minst 2 personer.

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
Alla dagar
Detta ingår:
Transfer
Utrustning
Skipper
Viss förtäring
Försäkring
Heldag
07:00 - 14:00
Pris per person: ca 560:-
Uflykten bokas på resmålet

 


Kroatisk afton
Vi reser från Zadar på aftonen mot en rustik egendom ute på landet. Här får vi en visning av vingårdarna, vinkällaren och en genomgång av de viner som odlas här. Därefter blir det en mindre vinprovning och traditionell kroatisk middag med genuina kroatiska maträtter som bland annat består av ost, Dalmatisk skinka, kalv, lamm, potatis och sallad. Prisnac, en slags tårta, serveras till efterrätt. I middagen ingår även ett glas vin.

Utflykten utgår från Zadar och Biograd na Moru
Avresedagar:
Alla dagar
Detta ingår:
Transfer
Vinprovning
Trerättersmiddag
Guide
Halvdag
19:00 - 23:30
Vuxna: ca 500:- | Barn 6 - 11 år: ca 250:- | Barn 0 - 5 år: ca 125:-
Uflykten bokas på resmålet

 


Hotell

Hotell Adriatic - Biograd

Hotell Adriatic - Biograd

Bra val för både avkoppling och aktiviteter. Hotell Adriatic har ett utmärkt läge precis vid det Adriatiska havet. En hamnpromenad kantad av restauranger och uteserveringar l...
Hotell Ilirija - Biograd

Hotell Ilirija - Biograd

Hotellfavorit i mysiga Biograd. Hotell Ilirija i Biograd är ett hotell med fantastiskt läge som ligger alldeles vid havet och stadens vackra småbåtshamn. Framför hotell...
Hotell Kornati - Biograd

Hotell Kornati - Biograd

Centralt, nära till strand.  Hotell Kornati är uppkallat efter de närliggande Kornatiöarna, som är en ögrupp och nationalpark på nästan 150 st öar i ...
Lägenheter Zadar - Zadar

Lägenheter Zadar - Zadar

Prisvärda lägenheter i historiska Zadar. Lägenheter Zadar är modernt inredda och välutrustade lägenheter som ligger i lugna och populära turistområden med prom...