Våra reseledare i Kroatien

Lokala reseledare i Kroatien

Vi älskar Kroatien och vi vill att ni också ska göra det! Vi tror inte på konceptet med reseledare som anlänt till destinationen för första gången två veckor innan säsongen börjar. En resa består av många delar som tillsammans skapar en helhet och en upplevelse av ett resmål. Vi tror att duktiga reseledare är en viktig del av det pusslet.

Vi tycker att det är bra med någon som kan vartenda hörn av resmålet, någon som bor där året runt och kan språket. Dessutom kanske man behöver någon med erfarenhet av vad som brukar uppskattas. Någon som vet exakt vad du vill ha innan du vet det själv!

Å andra sidan kan en bra reseledare bara vara ett bollplank, någon som på förfrågan kan ge ett litet tips, någon som finns där i bakgrunden som en trygghet.

Vi vet att våra reseledare är allt det där.

- En bra reseledare sparar tid.
Att planera en resa kan ta lång tid om man vill se och uppleva allt på en destination. Med en duktig reseledare slipper man göra all research själv. De kan visa det där som inte bara är det mest uppenbara. De är bekanta med lokala företeelser som är tillfälliga som man kanske inte hittar på Internet. De håller sig á jour med vad som händer på orten, vad som är i säsong och öppettider på restauranger, butiker och sevärdheter. Våra reseledare hjälper dig att prioritera rätt utifrån dina egna önskemål.

- En bra reseledare berikar.
Förr nöjde sig de flesta resenärer med att ha en reseledare som i bästa fall kunde svenska, men vi ställer betydligt högre krav än så. Våra egna reseledare i Kroatien utbildas kontinuerligt och är certifierade av Kroatiska myndigheter, de har Kroatiska som modersmål men talar dessutom både svenska eller norska flytande. Våra reseledare kan tack vare sin lokalkännedom, kunskap om resmålet och långa erfarenhet sätta in platser, händelser och sevärdheter i ett sammanhang. Fler och fler resenärer vill ha resor där man lär sig något och får höra intressanta berättelser om resmålet. Det är resor som belyser flera aspekter av en destination som blir till oförglömliga minnen.

- En bra reseledare är en resurs.
Våra reseledare har massor med verktyg för att hjälpa dig att skapa din semester precis så som du vill ha den. De hjälper gärna till att ordna med transporter av olika slag, de kan ge tips på vilka restauranger som är värda att besöka, små saker som att boka tid hos en frisör eller upplysa om vilka utflykter som du inte får missa. Skulle något tråkigt hända hjälper de till i kontakten med sjukhus och läkare etc. De har kunskaper på en långt mer detaljerad och aktuell nivå än någon resehandbok.

Våra reseledare hittar man på de flesta destinationer. De möter dig vid ankomst på flygplatsen och hjälper till med transfer mellan flygplatsen och boendet. De är även anträffbara på hotellen under vissa tider. Om du inte har möjlighet att träffa dem kan de nås via vår servicetelefon. Telefonnumret hittar du i ditt välkomstbrev som du får vid ankomst på flygplatsen. Tveka inte att kontakta dem för råd eller information, de finns där för din skull!

Servicenivåer

Vår servicenivå är indelad i tre kategorier: full service, lokal service och telefonservice och kan skilja sig mellan låg och högsäsong. Information för vad som gäller för din destination hittar du på vår hemsida under fliken fakta på varje resmål

Full Service


På destinationerna med full service har vi skandinavisktalande personal på plats som ser till att du får ut det bästa av din semester genom att förse dig med goda råd, tips och hjälp om du behöver. Du träffar vår personal redan på flygplatsen och i ditt välkomstbrev hittar du telefonnumret till din reseledare samt datum och tid för välkomstmötet.

Lokal Service


På destinationerna med lokal service har vi inte egen personal, men vi representeras av våra lokala, engelsktalande samarbetspartners som gärna hjälper till om du behöver information eller goda tips. Du kan alltid komma i kontakt med skandinavisktalande reseledare via vår servicetelefon.
Vid behov kan du också kontakta din husvärd, receptionist, din lokala representant eller turistinformationen.

Telefonservice


På destinationerna med telefonservice har vi inte personal på plats, men du kan alltid komma i kontakt med skandinavisktalande reseledare via vår servicetelefon. Telefonnumret hittar du i ditt välkomstbrev som du får vid ankomst på flygplatsen.


Mer information om vilken service som erbjuds på varje destination hittar på vår hemsida under fliken fakta på varje resmål.

Omdömen

Vi är väldigt stolta över våra reseledare i Kroatien. Våra resenärer ger dem massor med beröm år efter år och de hjälper till att skapa den upplevelse och känsla av Kroatien som vi så gärna vill förmedla. Här är några omdömen från våra resenärer som vittnar om vad de flesta tycker om dem:

”Proffsig, trevlig, kunnig och superbra guidning utmärker personalen hos er på Kroatienspecialisten tycker jag. De gjorde att resan fick det lilla extra och gjorde att man vill återvända till Kroatien.”

”Bra att det finns personal som kan hjälpa om man får något problem och som kan språket.”

”Fantastiskt trevliga och duktiga guider. Supernöjd!”

”Jag vill ge en stor eloge till guiden! Fantastisk med glimten i ögat.”

”Kroatienspecialisten har verkligen duktiga och trevliga reseledare. Märks att de kan sitt Kroatien.”

”Kroatienspecialistens personal var väldigt bra! Det märktes att de tyckte om sina jobb och Kroatien. Väldigt måna om oss gäster också. Hjälpsamma, glada och roliga!”

”Ni är verkligen Kroatienspecialister och har de bästa guider vi någonsin träffat.”

”Stort plus till glada, positiva, kunniga guider. Inget var omöjligt!”

”Hade en personlig och engagerad guide till vingårdar och Mostar som och gav utfärderna mäktigt med krydda. Stående applåder efter utfärden.”

”Väldigt trevlig personal på plats, med äkta engagemang. Intressant att också få jämförelser mellan Sverige och Kroatien vilket gjorde att man lärde sig mycket. Mycket uppskattat!”