Skip to main content

Våra reseledare i Kroatien

Lokala reseledare i Kroatien

Vi älskar Kroatien och vi vill att ni också ska göra det! Vi tror inte på konceptet med reseledare som anlänt till destinationen för första gången två veckor innan säsongen börjar. En resa består av många delar som tillsammans skapar en helhet och en upplevelse av ett resmål. Vi tror att duktiga reseledare är en viktig del av det pusslet.

Vi tycker att det är bra med någon som kan vartenda hörn av resmålet, någon som bor där året runt och kan språket. Dessutom kanske man behöver någon med erfarenhet av vad som brukar uppskattas. Någon som vet exakt vad du vill ha innan du vet det själv!

Å andra sidan kan en bra reseledare bara vara ett bollplank, någon som på förfrågan kan ge ett litet tips, någon som finns där i bakgrunden som en trygghet.

Vi vet att våra reseledare är allt det där.

- En bra reseledare sparar tid.
Att planera en resa kan ta lång tid om man vill se och uppleva allt på en destination. Med en duktig reseledare slipper man göra all research själv. De kan visa det där som inte bara är det mest uppenbara. De är bekanta med lokala företeelser som är tillfälliga som man kanske inte hittar på Internet. De håller sig á jour med vad som händer på orten, vad som är i säsong och öppettider på restauranger, butiker och sevärdheter. Våra reseledare hjälper dig att prioritera rätt utifrån dina egna önskemål.

- En bra reseledare berikar.
Förr nöjde sig de flesta resenärer med att ha en reseledare som i bästa fall kunde svenska, men vi ställer betydligt högre krav än så. Våra egna reseledare i Kroatien utbildas kontinuerligt och är certifierade av Kroatiska myndigheter, de har Kroatiska som modersmål men talar dessutom både svenska eller norska flytande. Våra reseledare kan tack vare sin lokalkännedom, kunskap om resmålet och långa erfarenhet sätta in platser, händelser och sevärdheter i ett sammanhang. Fler och fler resenärer vill ha resor där man lär sig något och får höra intressanta berättelser om resmålet. Det är resor som belyser flera aspekter av en destination som blir till oförglömliga minnen.

- En bra reseledare är en resurs.
Våra reseledare har massor med verktyg för att hjälpa dig att skapa din semester precis så som du vill ha den. De hjälper gärna till att ordna med transporter av olika slag, de kan ge tips på vilka restauranger som är värda att besöka, små saker som att boka tid hos en frisör eller upplysa om vilka utflykter som du inte får missa. Skulle något tråkigt hända hjälper de till i kontakten med sjukhus och läkare etc. De har kunskaper på en långt mer detaljerad och aktuell nivå än någon resehandbok, internetsida eller app.

Våra reseledare hittar man på de flesta destinationer. De möter dig vid ankomst på flygplatsen och hjälper till med transfer mellan flygplatsen och boendet. De är även anträffbara på hotellen under vissa tider. Om du inte har möjlighet att träffa dem kan de nås via vår servicetelefon. Telefonnumret hittar du i ditt välkomstbrev som du får vid ankomst på flygplatsen. Tveka inte att kontakta dem för råd eller information, de finns där för din skull!

Fritextsökning

Servicenivåer

Vår servicenivå är indelad i tre kategorier: full service, lokal service och telefonservice. 
 
Du kan alltid komma i kontakt med våra svensktalande reseledare i Kroatien oavsett vilken servicenivå är på din destination. Du når dem via servicetelefon, sms eller Whatsapp varje dag mellan 9.00-19.00. För akuta ärenden gäller samma nummer och fungerar då som JOURNUMMER. Telefonnumret får du några dagar innan avresa samt vid ankomst till Kroatien.

Full Service

På destinationerna med full service har vi svensktalande reseledare på plats som ser till att du får ut det bästa av din semester genom att förse dig med goda råd, tips och hjälp om du behöver. Du träffar våra reseledare redan på flygplatsen och i ditt välkomstbrev får du information om datum och tid för välkomstmötet.

Lokal Service

På destinationerna med lokal service representeras vi av våra lokala, engelsktalande samarbetspartners som gärna hjälper till med information och goda tips för att göra din semester så bra som möjligt. Du kan alltid komma i kontakt våra svensktalande reseledare via servicetelefon, sms eller Whatsapp.

Telefonservice

På destinationerna med telefonservice har vi inte personal på plats, men du kan alltid komma i kontakt våra svensktalande reseledare via servicetelefon, sms eller Whatsapp. 


Mer information om vilken service som erbjuds på varje destination hittar på vår hemsida under fliken "Transfer & Service” på varje hotell.

Vad tycker ni resenärer?

Vi är väldigt stolta över våra reseledare i Kroatien. Våra resenärer ger dem massor med beröm år efter år och de hjälper till att skapa den upplevelse och känsla av Kroatien som vi så gärna vill förmedla. Här är några omdömen från våra resenärer som vittnar om vad de flesta tycker om dem:

"Vi hade inte kunnat drömma om bättre service: så otroligt hjälpsamma, varma, roliga, välkomnande, personliga och kunniga reseledare! 10 av 10!"
- Maria, 2 september

"Hamo är ju en varm och trevlig reseledare som bjuder på sig själv och berättar med inlevelse om landet och området. Tummen upp för honom både under utflykterna och välkomstmötet. Den kvinnliga svenska guiden som guidade 8 aug till Dubrovnik var enormt duktig och kunde verkligen berätta mycket historia om landet och staden."
- Anita, 6 augusti 2023

"Guiden Hamo den bästa någonsin. Så bra. Honom ska ni vara rädd om. Vilken människa!"
- Anette, 6 augusti 2023

"Mycket fina reseledare som var kunniga, generösa och trevliga."
- Saga, 30 juli 2023

"Fantastiska reseledare som mötte upp å gav mycket bra information om landet och utflykter."
- Siw, 22 juli 2023

"Trevliga guider som brinner för sitt resmål och en positiv atmosfär i Makarska."
- Kristina, 8 juli

"Hamo och Sylvana! Kände att ingen fråga var för liten eller dum. Alltid tillgängliga! Stor portion av att alla skulle trivas och behjälpliga med allt. Absolut toppen!!"
- Karin, 16 jui 2023

"Hjälpsamma och supertrevliga! Hade mest kontakt med Hamo och han hjälpte oss. Fick hjälp med både vad tips, taxi bokning och ffa bordsbokning på jättebra restaurang ! Kändes lätt att få tag i och alltid vänliga."
- Karin, 9 juli 2023

"Det var värdefullt att varje guide/reseledare hade en anknytning/historia både från Sverige och Kroatien. Det gör att de utifrån sin kännedom om hur svenskar fungerar kan tipsa om sevärdheter, likheter och olikheter mellan länderna på ett sätt som svenskarna förstår."
- Lise-Lotte, 2 juli 2023

"Mycket trevliga och serviceinriktade reseledare. Uppskattar att det är personer som är från Kroatien som kan berätta lokal information."
- Linda, 10 juni

"Åkte till Dubrovnik och den reseledaren som var med på den hon var helt fantastisk. Kunnig , berättade bra om historian och trevlig. Super nöjda med den resan."
- Sofia, 18 juni

"De jag träffade var underbara, lätta att få tag på, gav bra information. Vi fick information om olika utflykter och bra taxi chaufför."
- Anna, 18 juni

"Jag måste säga att vår reseledare Hamo gjorde hela resan, sättet han förklarar saker på tillsammans med hans passion och hans humor gjorde allt perfekt. Stor Kudos till Hamo!"
- Amin, 28 maj 2023

"Toppen!! Reseledarna hade stora kunskaper om resmålet och var väldigt serviceinriktade. Fick många bra tips och användbar information."
- Jenny, 20 maj 2023

"Mycket glada, trevliga och duktiga med mycket kunskap. De bjöd verkligen på sig själva. Toppen."
Tina, 13 maj 2023

"Supertrevlig guide som kunde oerhört mycket spännande om både Kroatien och Sverige och som verkligen bjöd på sig själv och bjöd till skratt, härligt!"
Nathalie, 20 maj 2023

”Proffsig, trevlig, kunnig och superbra guidning utmärker personalen hos er på Kroatienspecialisten tycker jag. De gjorde att resan fick det lilla extra och gjorde att man vill återvända till Kroatien.”

”Kroatienspecialistens personal var väldigt bra! Det märktes att de tyckte om sina jobb och Kroatien. Väldigt måna om oss gäster också. Hjälpsamma, glada och roliga!”

”Ni är verkligen Kroatienspecialister och har de bästa guider vi någonsin träffat.”

”Hade en personlig och engagerad guide till vingårdar och Mostar som och gav utfärderna mäktigt med krydda. Stående applåder efter utfärden.”

"Båda era reseledare var helt otroligt bra, trevliga och med ett brännande intresse för sitt jobb. Kan knappast bli bättre."
Yvonne, 14 maj 2022

"Båtutflykt och jag vill passa på att höja HAMO till skyarna, väldigt trivsam och hjälpsam människa, han hjälpte oss inte bara genom den fantastiska båtutflykten utan vi fick hans nummer och han hjälpte oss att både boka restaurang och taxi för resten av vår vistelse. Väldigt uppskattat!"
Patrik, 14 maj 2022

"Nina vår reseledare var helt fantastisk och trevlig på alla sätt och vis. Hon ”såg” alla gäster, och var informativ och vänlig. Även en rolig tjej med humor! Henne ska ni vara rädda om!"
Anna, 29 maj 2022

"Vi hade Hamo på tranfern, wow vilken människa! Jag ler när jag tänker på honom. Någon sa ”rätt man på rätt plats” men han är säkert rätt överallt! Gav info på ett härligt sätt och skapade glädje i hela bussen!"
Karin, 4 juni 2022

"Wow vilken kunnig, rolig och fantastisk guide vi hade på Omis utflykten. Hamo är en av de bästa guider jag upplevt."
Siv, 19 juni 2022

"De bästa reseledare jag någonsin träffat. På bussen från flyget var det Nina och på hotellet informationsmöte och Utflykten tilll öarna var det Hamo. Hamo var så jätte engagerad han är en tillgång för er."
Eva, 11 juni 2022

"Så himla nöjd med att få hjälp att boka restauranger och båtutflykter. Hamo var extremt serviceinriktad och fick oss att känna oss väldigt välkomna."
Linda, 18 juli 2022

"Informativa, hjälpsamma, trevliga och bra helt enkelt! Suveränt med sms-funktion innan avresan!"
Marie Catrin, 14 augusti 2022

"Roligt att dom pratade Svenska! Väldigt engagerade. Fick hjälp att boka bord på restauranger. Vi kunde ringa när som helst under dagarna för att få hjälp!"
Hanna, 28 augusti 2022

"Mycket trevliga, och lätt att ha att göra med. De var i en klass för sig om man jämför med andra . Mycket bra med svensktalande reseledare."
Irma, 28 augusti 2022

"Mycket trevliga och kunniga. Gav bra info vid transfern, morgonen efter och vid hemresan."
Helena, 18 september 2022

Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 9