Våra resmål i Kroatien

I vårt utbud hittar du boenden i både idylliska fiskebyar och pulserande storstäder. Gemensamt för alla resmål är de gräddvita stenhusen med varmröda tegeltak, solvarma klapperstensstränder och Medelhavets klaraste vatten.

Makarska rivieran och öarna utanför har en rustik uppriktighet; en okonstlad och ödmjuk atmosfär som genomsyrar allt från befolkning och byggnader till restaurangernas menyer. De små gemytliga städerna och fiskebyarna från Omis i norr till Drvenik i söder vilar på Biokovos sluttningar som omfamnar de många klapperstensstränderna och badvikarna. Ön Hvar är en favoritdestination hos filmstjärnor och kändisar och exklusiva yachter lägger dagligen till i stadens marina. Ön Brac å andra sidan är en fridfull och oexploaterad semesterpärla, perfekt för dem som letar efter en rofylld och avslappnad tillvaro med massor av sol och bad.

Dubrovnik och Split tillhör en unik skara av exceptionellt välbevarade antika städer med romerska byggnader som andas mystik, romantik och kultur. Här nöter du skorna mot blanksliten gatsten och njuter av varma sommarkvällar på restauranger med utsikt över det Adriatiska havet och solnedgången. Det finns även massor av bra shopping. Runt de antika stadsdelarna har moderna städer växt upp med gallerior och shoppingcentra. Men de båda städerna har såklart mer än så att erbjuda! Precis som de andra resmålen så bjuds det på fantastiska stränder och utflykter till några av Europas vackraste nationalparker.

Vodice, en av Kroatiens mest restaurangtäta badorter med kilometerlånga stränder. Här finns något för alla och staden är en utmärkt utgångspunkt för utflykter och båtturer till de många sevärdheterna som ligger i området. En populär dagsutflykt går till nationalparken Krka, men man når också med enkelhet de historiska städerna Sibenik, Trogir, Split och Zadar. För den som också är intresserad av Kroatiens vackra natur finns även de karga och särpräglade Kornatiöarna och nationalparken Plitvice med alla sina vattenfall i ett vackert karstlandskap.

Semesterhus i Kroatien

Vackert semesterhus i Kroatien
Dröm dig bort ill soliga Kroatien och ett eget hus med pool, altan och grillmöjligheter. En skön dröm – som kan uppfyllas! Att hyra hus utomlands passar många, från barnfamiljen som vill ha gott om ytor till kompisgänget som söker ett socialt och prisvärt alternativ. Alla våra semesterhus har ....Läs mer »

Kryssningar i Kroatien

Kryssning i Kroatien
Varje år upptäcker fler och fler personer kryssningar i den oslagbara kroatiska skärgården med sina tusen öar. På våra kryssningar får ni uppleva några av Kroatiens absoluta höjdpunkter och Dalmatiens bländande vackra kuststräcka längst med Adriatiska havet. Från båten ....Läs mer »

Träningsresor till Kroatien

En grupp vänner på träningsresa i Kroatien
Kombinera sol och bad med träning Vad sägs om en träningsresa i härligt Medelhavsklimat, där det varvas sol och bad med aktiviteter som får er att må bra i såväl kropp som sinne. Oavsett om ni vill träna yoga, tennis, vandring, löpning, kajakpaddling eller kombination av ....Läs mer »

Gruppresor i Kroatien

Vänner skålar under en gruppresa i Kroatien
Vi på Kroatienspecialisten har lång erfarenhet av att arrangera gruppresor i Kroatien. Tack vare våra erkänt duktiga svensktalande reseledare i Kroatien och vår personliga kontakt med hotellen kan vi anordna minnesvärda resor med väldigt specifika krav och önskemål. Tillsammans med oss planerar ....Läs mer »