Skip to main content

Recensioner Kroatienspecialisten

Omdömen från resenärer

Vi får in många fina omdömen från resenärer som har rest med oss till Kroatien. På denna sida har vi samlat några av kommentarerna vi har fått ta del av i år.

Vi får även tips från våra resenärer om platser och upplevelser som förgyllde deras vistelse i Kroatien. Dessa tips hittar ni längre ner på sidan. 


 

Fritextsökning

Resenärernas bästa tips

Makarska

"Att promenera till Baska voda och Tucepi var trevligt , fina badvikar efter vägen."
- Annika

"Bergen är magiska, väl värda en utflykt via bil eller till fots. Cykla mountinbike efter kustremsan är fantastiskt fint, häftiga vyer och inte alls för komplicerat, sträckan Makarska - Baska Voda är en trevlig tur som passar de flesta, sonen på 10 år klarade trippen bra men visst..... där är den lite på gränsen."
- Johnny  

"Vi vandrade upp längs en led från byn Makars alldeles vid Makarska upp mot toppen Sveti Jure ca1700 möh . Fantastisk vandring som tog några timmar upp. Men vyerna var väl värt det. På 1422 m stötte vi på en utkiksplats där en guide/stugvärd helt oväntat sålde kyld dryck."
- Jon 

"Ta minitåget fun train som går på strandpromenaden i Makarska till den norra ändstationen. Fortsätt sedan till fots norrut utmed stranden där stigen till slut mynnar ut i ett superfint område med klippor där det går att hitta en egen minivik för sol och bad."
- Anna-Lena  

"Restaurangerna i Makarskas gamla stan är underbara. Var även magiskt att köpa med sig take away och vin och äta middag på stranden i solnedgången. Magiska solnedgångar. Bara man kom från de mest turistiga restaurangerna och delarna på stranden med mest turister fanns magiska platser att upptäcka. Önskar vi hade insett tidigare på veckan hur fint det var ute på udden för både sol och bad." 
- Amanda 

"Bounty steakhouse och restaurant som ligger vid stranden ca 75 m från Hotellet Miramare är ett måste. Underbar mat och superbra personal. Köp badskor, våga prata med det kroatiska folket dom har så mycket att berätta, så vänliga och hjälpsamma. Köp olivolja av folket och fråga om nån säljer. Taxfree superdyrt, inget vi skulle rekomendera. Gör fotvård, frisörbesök, naglar så duktiga och billigare än i sverige. Beställer du in fisk, be att dom fileear den, så blir det så mycket lättare att äta."
- Gösta 

"Ta gärna en båttur till ön Hvar för att uppleva en genuin Kroatisk ort och miljö."
- Olof 

"Restaurang Panorama Grill, gratis upphämtning och avlämning vid hotellet samt magisk utsikt."
- Tobias 

"Att sola vid och bada vid klipporna i markarska var perfekt för mig och min tjejkompis, många i vår ålder där! Samt bästa stället att kolla på solnedgången med en fin ”beach bar” precis i närheten."
- Moa 

"Gamla stan i Makarska. Mycket trevlig omgivning, bra restauranger, café och vinbar. Extremt ren och fräsch offentlig toalett. Marknadstorget med lokala produkter. Hamnpromenaden. Brela värt ett besök. Liten trevlig ort, bättre strand än i Makarska."
- Karin

"Ta med löpar- eller promenadskor! Det var väldigt vackra vandrings- och löparstråk längs havet, åt båda hållen från Makarska. I slutet av september var det heller inte olidligt varmt utan sköna vindar. Vi gjorde flera härliga löpturer längs havet."
- Helena

"Ni ska helt klart gå på den kroatiska aftonen, trevligt sällskap, vacker utsikt och maten är supergod."
- Maritha

"Skywalk var häftigt och båtutflykten är ett måste enligt oss om man besöker markarska. Restaurangen Ranc har sagolik mat och väldigt mysig miljö."
- Patrik

"Vandringar i det vackra Biokovobergen borde göras mer reklam för.Finns ju både lättare kortare och längre turer.Många vet inte att man kan ta taxi en bit upp och sedan anpassa turen samt taxi tillbaka längre ner från annan plats.Skönt kunna röra på sig efter badstunderna.Frågade efter vandringskartor hos er men fanns inga men var tvungen leta inne i stan."
- Dag

"Öturen med Calypso har vi tagit några gånger och den är väldigt trivsam. Marknaden i Zadvarje med efterföljande tur till Omis är också värd att göra."
- Mats

Tucepi

"Missa inte båtutflykten! Där såg man mycket och fick bra information. Bra mat och dryck. Använd taxi via Kroatienspecialisten, snabba och billiga."
- Patrik 

"Båtutflykten till Hvar och Brac var så trevlig. Längst gångstigen mellan Tucepi och Makarska var det ju fantastiska små badstränder." 
- Eva  

"Restaurang Ranc i Tucepi"
- Johan 

Baska Voda

"Hyr cyklar och utforska kusten, passa på att bada vid alla underbara små stränder efter vägen."
- Anna 

"Strandpromenaden mellan Makarska och Baska voda är väl värt att utforska även promenaden från Baska voda mot Brela tills den tar slut är väldigt fin."
- Ulrika 

"Passa på att vandra på de fina leder som finns med hisnande vacker utsikt!"
- Mona

"Karlos restaurang Baska Voda var mycket trevligt och prisvärt. Efterrätt serverades utan att vi beställt. Huset bjöd på det. Strandpromenader el cykelturer rekommenderas varmt i Baska Voda. Många möjligheter till pauser med bad och dryck."
- Agneta 

"Buggy touringen från Baska Voda som vi tog var värd varje krona! Tipsa gärna om det!"
- Esko 

"Både Brela och Baska Voda har mkt fina promenadvägar och det går att ta sig fram även med rullator/rullstol.
Finns ramp och ledstång som hjälp att ta sig ner/upp i havet."

- Berit 

Vodice

"Besök gärna Tripiruna restaurangen som fått Michellin utmärkelse 2021. 2022. Det var en gourmet upplevelse där kocken kom ut och berättade om maten. Inhemsk mat i perfektion." 
- Siv 

"Stanna inte bara på hotellet. Utforska omgivningarna antingen på egen hand eller med någon arrangerad utflykt. Ät inte bara på restaurangerna vid vattnet/hamnen utan sök upp restauranger som ligger några gator upp, kolla på Tripadvisor för att hitta guldkornen."
- Jenny 

Brac

"Hyr cykel och cykla åt båda hållen längs havet vid Postira. Fantastiska vyer och små badvikar där man kan vara helt ensam om man inte trivs med mycket folk som det är på sandstranden Lovrecina eller stranden Zlatni Rat.
Hyr en moped och kör upp till Dol, eller promenera dit. Strosa runt i byn och njut av lugnet. Restaurangen på kullen där utsikten i solnedgången är magisk! Ha kartor över historiska sevärdheter som är väl värda ett besök."

- Melinda 

"Hyr moppe och åk runt och utforska Brac. Splitska är jättevackert. Bobovišća n/m blev vi helt sålda på. Vi var där två gånger och badade. Mycket bra mat på den enda restaurangen där."
- Carina 

"Hyr en bil och åk runt och hitta egna badvikar och sevärdheter." 
- Hans 

"En dagsutflykt till Dol borde alla som besöker Postira göra! Otroligt charmig liten gammal by i bergen med utsikt ner över Dalen och Postira. Flera agroturism-restauranger med lokal meny och helt annan kvalitet än på turisthaken längs kusten."
- Gabriel 

"Det var underbart att hyra cykel och cykla till en sandstrand 40 min från Postira till Laventricina. En av få sandstränder på ön. Tips är att köpa olivolja från något hotell eller från någon lokal odlare på ön. De ställer ofta ut plastflaskor med olivolja i som man kan köpa. Bra mycket godare än den som turistaffärerna sålde. Köpte med oss flera flaskor underbar olja från ön Brac. Prova deras sardeller de är magiskt goda."
- Sara 

"Fint att hyra cyklar i Postira och cykla längs med kusten i båda riktningar på den grusade cykelvägen. Är man manad på fler höjdmetrar är en tur genom olivlundarna upp till bergsbyn Skrip ett tips. Vi hyrde kajaker på stranden i Postira och fick en vacker paddlingstur med barnen i närområdet. En fin strand att kunna gå i land på och fika innan det var dags att paddla tillbaka. Enkelt att ta bussen över dagen till Bol och Supertar. I Bol uppskattades särskilt det uppblåsbara vattenlandet av barnen. I övrigt räcker det klara turkosblåa havet långt när det kommer till bad och lek."
- Veronica 

"Jag gjorde en vandring över Brac och Hvar och besökte byar och sov på B&B åt inhemsk mat på restauranger där de flesta var lokala. Trevligt bemötande överallt och god mat. Jelsa och Hvar var de bästa städerna." 
- Glenn

Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8