Kryssningar i Kroatien

Kryssning i Kroatien

Varje år upptäcker fler och fler personer kryssningar i den oslagbara kroatiska skärgården med sina tusen öar. På våra kryssningar får ni uppleva några av Kroatiens absoluta höjdpunkter och Dalmatiens bländande vackra kuststräcka längst med Adriatiska havet. Från båten visar sig kusten och det kristallklara vattnet i all sin prakt, och på kryssningen finns dessutom gott om tid att njuta av landskapet som sakta drar förbi. På båtarna serveras mat och dryck från lokala råvaror, kockarna ombord bjuder på traditionell mat och goda viner från landets mest kända vingårdar.

Fartygen stannar vid oexploaterade badvikar och romantiska stränder, en mångfald av lika svårtillgängliga som underbara badplatser som en hotellvistelse oftast inte kan erbjuda. Där kan man simma, snorkla och dyka eller bara njuta av den fantastiska naturen.

På en skärgårdskryssning sker resan i korta etapper och det finns hela tiden något att uppleva. Vid slutet av varje dag lägger vi till vid en ny ort och passar självklart på att utforska omgivningarna och restauranglivet. Rutterna går via flera av Europas mest praktfulla och intressanta sevärdheter som sagolika Dubrovnik, upptäckaren Marco Polo’s hem Korcula, Jet Set-ön Hvar och nationalparken Mljet. Samtidigt finns den ständigt närvarande storheten i det lilla: ett spegelblankt turkost hav, en stilla solnedgång, sältan i medelhavets ljumma bris. På båten finns bara nu, mellan himmel och hav försvinner vardagen över relingen och lugnet sjunker in. Ovan däck finns gott om utrymme för att slappna av under Medelhavets sol på något av soldäcken eller koppla av med en god bok i skuggan.

En kryssning i Kroatiens skärgård är ett perfekt sätt att ladda batterierna för alla som vill prova på, eller redan förälskat sig i båtlivets härliga atmosfär och samtidigt vill uppleva så mycket av Kroatien som möjligt. Våra kryssningar är uppdelade i två kategorier, comfort- och premiumklass.

Välkommen ombord!