Fler nyheter

 • Upplev jazzfestivalen i Makarska!

  2019-09-13

  I september förvandlas staden Makarska till jazzens huvudstad då den uppskattade Jazzfestivalen drar igång, för sjätte året i rad. Staden fylls med både inhemska och internationella jazzmusiker och du kommer kunna njuta av musiken vart du än befinner dig i staden. Oavsett om du strosar längst Makarskas gator eller kanske avnjuter en underbar middag vid havet, så kommer du kunna njuta av den härliga atmosfären. 

  Det kommer att finnas jazzmusiker från både Sverige, Norge och Danmark. Några av artisterna som kommer finnas med är Hasse Sporre Band och Papa Pider´s Jazz Band från Sverige, Røshnes Jazzband, A twist of Cole från Norge och Live Foyn Friis with Copenhagen Cats från Danmark. Och många fler!

  Det bjuds på massor av konserter på olika hotell, restauranger och runt om i centrum, och de är helt gratis.

  Se festivalprogramet 

 • Ny terminal på Split flygplats!

  2019-08-22

  Den 14 juli 2019 var det dags för den nya terminalen på Split flygplats att officiellt öppna. 

  Flygplatsen har totalt utökats med 35.000m2 och planerar nu att kunna hantera 5 miljoner passagerare årligen.

  Utöver en rejäl ökning i storlek så finns det nu bland annat 30 incheckningsdiskar, 6 gates och en ny automatiserad bagagesorteringsanläggning, vilket kommer förenkla och effektivisera flygplatsvistelsen. 

  Nu finns det äntligen gott om utrymme att strosa runt i flygplatsens nya Tax-free, ta något att äta i någon av caféerna eller bara varva ner i väntan på planet som ska ta er hem.

 • Croatia Airlines tar ett steg för miljön!

  2019-06-10

  Sedan några år tillbaka så har flygbolaget Croatia Airlines minskat utbudet av Taxfree-varor och på så sätt minskat totalvikten för flyget, vilket i sin tur sparar bränsle och reducerar utsläpp.

  Nu har flygbolaget återigen tagit ett steg i rätt riktning vad gäller miljön.

  Croatia Airlines byter från och med nu ut alla plastmuggar som serveras ombord på flyget mot pappersmuggar, ett mer hållbart alternativ. Förra året flög 2.17 miljoner passagerare med Croatia Airlines. Att byta till pappersmuggar kommer spara ca 26 ton plast, som annars används årligen.

  Läs mer om hållbar turism i Kroatien

 • Kroatisk strand utsedd till vackrast i Europa 2019

  2019-05-20

  Att Kroatien har gott om fina stränder, är det inte många som har missat. Nu har två Kroatiska stränder hamnat på listan för Europas bästa stränder.
  Stranden Pasjača i Konavle blev utsedd till Europas vackraste strand av European Best Destinations. Vinnarstranden ligger ca 30 min söder om Dubrovnik.

  En annan strand som också hamnade på listan, som tredje plats, är stranden Nugal i Tucepi. Denna strand på Makarska Rivieran ligger bland vackra klippor och är lite av en gömd skatt. Hit kommer man endast genom en lite stenig, men otroligt fin, vandring. Nugal är dessutom en delvis nudiststrand, där man själv får välja om man vill ha badkläder eller inte. Här kan man i lugn och ro slappna av och njuta av solen och det kristallklara vattnet.

  Se hela listan här

 • Split – mysig stad och vackra stränder

  2019-05-13

  Läs aftonbladets intressanta artikel om fantastiska Split!
  Få tips på både mat och sevärdheter man inte ska missa under sitt besök i den historiska staden. 

  Läs artikeln här