Fler nyheter

 • Kroatien har Europas renaste badvatten

  2024-07-10

  Det är med stor glädje vi kan berätta att Kroatien nu officiellt har det renaste badvattnet i hela Europa, enligt den senaste rapporten från Europeiska miljöbyrån (EEA). Rapporten bedömer vattenkvaliteten vid över 22 000 badplatser i Europa. Vid testning av vattnet längs Kroatiens kust visade sig landet vara bäst, med 886 av 894 testade badplatser som uppnått betyget ”utmärkt” kvalitet, vilket motsvarar 99,1 %.

  Den otroligt höga standarden på Kroatiens badvatten är ett resultat av landets strikta miljölagar och omfattande insatser för att skydda dess naturresurser. Från det klara, turkosa vattnet vid Adriatiska kusten till de fridfulla sjöarna i inlandet, erbjuder Kroatien enastående badmöjligheter för både lokalbefolkningen och besökare från hela världen. 

  Vill du upptäcka några av Kroatiens vackra stränder? Läs mer här. 

 • Kroatiens första svenska vingård

  2024-05-15

  Många reser till Kroatien för dess kristallklara vatten, magiska natur och otroliga stränder. Men vad som fortfarande utgör en dold pärla i landet är dess enastående vintraditioner. Kroatien har en uppsjö av vingårdar utspridda över den förtrollande landsbygden. Bortanför havet vaggar nämligen tusentals vinrankor i medelhavsvinden och bladen badar i det gyllene solljuset. 

  En av Kroatien's vackra vingårdar är Testament Winery, den första svenska vingården i landet. Belägen på kullar som sluttar ner mot det kristallblå havet, fångar vingården den unika karaktären av havet, vindarna, solen och den kalkstensrika marken. Det är detta exceptionella läge som ger Testament Winery dess unika smakprofil och möjliggör produktionen av ekologiska viner. Vingården jobbar dessutom med en av Kroatiens främsta vinmakare, Juraj Sladić. Juraj ansvarar för såväl druvor som viner på Testament Winery. Han kommer från en av grannbyarna och har vuxit upp omringad av familjens vinrankor på deras vingård. 

  Har du möjlighet så rekommenderar vi verkligen ett besök till denna vingård i Kroatien. Vi på Kroatienspecialisten inkluderar gärna ett stopp på vingården på våra gruppresor. Testament Winery erbjuder allt ifrån vinprovningar och vinpaket med dalmatiska delikatesser till rundturer och gårdsförsäljning av exklusiva viner och årgångar. Välkommen att ta ett glas eller två och varför inte prova ett par dalmatiska läckerbitar som tilltugg. Prosciutto, lokala ostar, färskt bröd, örter är bara några av de kulinariska upplevelserna som väntar. Har du inte möjlighet att resa till Kroatien och besöka vingården, är Testament Winerys utvalda viner också tillgängliga för köp i Sverige. 

  Hitta till Testament Winery. 

 • En spännande resa fyller 20 år! 

  2024-01-09

  2024 markerar en särskild milstolpe för oss på Kroatienspecialisten. Vi firar två årtionden av äventyr, skratt och oförglömliga ögonblick tillsammans med er. En resa som har varit präglad av passion, gemenskap och en djup kärlek till Kroatien.  

  Genom åren har vi utvecklats till det företag vi är i dag - ett samspelt team som värdesätter service, kunskap, personligt bemötande och närvaro. Vi har även utökat vår verksamhet med fler resenärer, nya destinationer i Kroatien, specialanpassade lösningar och temaresor, samt utökade utreseorter i Sverige. 

  Våra 20 år är verkligen värda uppmärksamhet och firande. Just därför har vi förberett en rad spännande aktiviteter och överraskningar. Håll era ögon öppna för tävlingar där ni har chansen att vinna priser, giveaways som en gest av tacksamhet och specialerbjudanden som är skräddarsydda för att göra er tid med oss ännu mer minnesvärd. 

  De två decennierna blickar vi tillbaka på med glädje, förundran och stor stolthet. Vi har mött utmaningar och funnit lösningar, kämpat i med- och motvind. Men vår grund har alltid varit stabil och vårt mål klart från start - att skapa oförglömliga resor till er. 

  Nu fortsätter vi vår resa tillsammans. Vi ser fram emot att skapa ännu fler minnen tillsammans med er. Tack för att ni har gjort dessa år så fantastiska. 

  Nu satsar vi på 20 år till! 

 • Kroatienspecialisten tillbaka i Halmstad 2024

  2023-07-05

  PRESSMEDDELANDE - 5 JULI 2023

  I maj-juni 2023 erbjöd vi på Kroatienspecialisten hallänningarna fyra stycken avgångar, med direktflyg från Halmstad till Split i Kroatien. Vi kan nu med glädje meddela att vi kommer tillbaka till Halmstad 2024 och kommer erbjuda resor till Kroatien från Halmstad under september-oktober nästa år. 

  ”Vi är naturligtvis oerhört glada över att Kroatienspecialisten redan nu tagit beslut om att även nästa år, 2024, erbjuda resor, med direktflyg från Halmstad, till magiska Kroatien. Kroatien är ju ett mycket populärt resmål, och inte minst starkt efterfrågad av hallänningarna samt invånare i nordvästra Skåne, samt att vi tror att avresedatum i september-oktober kan passa många resenärer bra.”, säger Anette Holmgren, Affärsutvecklare på Halmstad Flygplats AB

  - I skrivande stund (juli) kan man boka ”Endast Flyg” från Halmstad till Split på vår hemsida, men i början av september (2023) kommer man kunna boka både flyg, boende och olika temaresor för avresorna 2024”, avslutar Haris Nuspahić, VD på Kroatienspecialisten.

  Läs pressmeddelandet från Halmstad Flygplats här. 

  För mer information kontakta:  
  Anette Holmgren, Affärsutvecklare, Halmstad Flygplats AB. Tel 0722-390027,
  Haris Nuspahić, VD Kroatienspecialisten AB. Tel 0735-032 600 | haris@kroatienspecialisten.se

 • Vandringsresa i Kroatien

  2023-06-27

  Upplev en oförglömlig vandringsresa i Kroatien - en perfekt destination för äventyrslystna själar!

  För två veckor sedan hade vi en av försommarens sista grupper i Kroatien, där de gav sig ut på en oförglömlig vandringsresa. Här njöt de av Kroatiens dramatiska landskap med höga berg, djupa dalar och fantastiska utsikter över Makarska Rivieran. Gruppen bestod av passionerade vandrare och naturälskare som utforskade magnifika Biokovo-berget, vandrade längs slingrande stigar och upplevde ölivet på Brac. Under resan fick de också smaka på läcker lokal mat och njuta av den välkomnande atmosfären i regionen. Självklart fanns det även tid för ett och annat bad i det kristallklara havet.

  Är du sugen på att lämna den klassiska solsemestern för ett tag och ge dig ut på en spännande vandringsresa, glöm inte bort Kroatien. Det är ett land som erbjuder enastående möjligheter för vandrare och äventyrare. Låt dig förföras av dess dramatiska landskap, upptäck dess gömda pärlor och skapa minnen för livet.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 9