Fler nyheter

 • Högtryck på resor till Kroatien från Halmstad

  2023-02-23

  PRESSMEDDELANDE - 23 FEBRUARI 2023

  Det är högtryck hos oss på Kroatienspecialisten nu! Telefonerna går varma. Mejlkorgen fylls löpande av bokningar och förfrågningar. Idag ligger order/bokningsingången med en nivå som företaget hade 2019.

  - Redan i slutat av januari visade vi en mycket god bokningsingång inför sommarsäsongen och då från alla de nio flygplatserna vi flyger från till Kroatien. Vissa av flygavgångarna är redan fullbokade bl a från Umeå och Luleå. Från andra regionala flygplatser som t ex Halmstad, som är ny flygplats för oss att flyga från, har vi också här några flygavgångar där bokningsingången är mycket positiv och någon av dem är snart fullbokad. Men det finns fortfarande lediga platser att boka på de fyra avresedatumen vi erbjuder i maj-juni från Halmstad, säger Haris Nuspahic, VD/delägare på Kroatienspecialisten.

  Kroatienspecialisten har arrangerat resor från Sverige i över 20 år och är Skandinaviens största researrangör, och specialist, till Kroatien. Den största byggstenen i företaget, är att Kroatienspecialisten har valt att primärt flyga från regionala flygplatser med direktflyg till Kroatien. Detta är ett strategiskt och aktivt val företaget gjorde för redan för 15 år sedan och det har visat sig vara rätt beslut.

  - Min känsla är att Kroatien och Grekland kommer vara de länder kring Medelhavet som blir ”vinnarna” för svenskarnas semesterresor i sommar, och även tidig höst, avslutar Haris.

  Från och med den 1 januari 2023 är Kroatien i medlem i Schengensamarbetet. Detta innebär att Kroatien blir en del av EU:s gemensamma gränsområde och att gränskontroller mot övriga Schengenländer avskaffas. Från och med 1 januari 2023 införs även Euro i Kroatien, som nu är den officiella valutan i landet.

  Kontakt 
  Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten AB: 0735-032 600  
  Anette Holmgren, Affärsutvecklare, Halmstad Flygplats AB: 0722-390027 

 • Nu kan du betala med euro i Kroatien!

  2023-01-03

  Kuna ersätts med euro den 1 januari 2023

  Glädjande nyheter för dig som har överblivna euro kvar i byrålådan och ska resa till Kroatien i sommar. Från och med den 1 januari 2023 är Kroatiens officiella valuta euro! Det innebär att landets gamla valuta kuna fasas ut och att du nu endast kan betala med euro i Kroatien. Har du fortfarande kuna kvar från tidigare resor till Kroatien kan du enkelt växla sedlar och mynt till euro i landets officiella banker och postkontor. 

  Valutaändringen sker i samband med Kroatiens medlemskap i den passfria zonen Schengen. Detta betyder bland annat att du kommer spara tid på flygplasten - både på dit och hemresan - då gränskontroller för inresande direkt från ett annat schengenland avskaffas från och med 26 mars 2023. Dock rekommenderar vi att du alltid ska ta med ditt pass eller nationellt ID-kort när du reser till Kroatien. Dessa är de enda officiella resehandlingarna som gäller för in- och utresa i landet. 

 • Makarska blir energioberoende till 2030

  2022-12-16

  Solenergin skapar hållbar utveckling i Makarska

  Den hållbara turismen i Kroatien fortsätter att utvecklas. Den senaste nyheten är att hamnstaden Makarska kommer utveckla sin hållbara energi genom ökad användning av solenergikällor. Till nästa sommar kommer Makarska installera ett helt nytt solkraftverk vid sitt sportcenter. Dessutom planerar man redan nu att öppna ännu fler solkraftverk som ska värma hotell, skolor och offentliga institutioner. 

  Detta blir ett naturligt steg i det fortsätta hållbarhetsarbetet för turistnäringen i Kroatien där solenergin kommer påskynda planen för hållbar utveckling under de kommande 10-15 åren. Målet är att Makarska ska vara energioberoende till 2030. 

 • Kroatien blir en del av Schengen

  2022-11-16

  Nu blir det lättare att resa till Kroatien

  Glädjande nyheter för alla reseglada resenärer - Kroatien blir en del av den passfria zonen Schengen. Det betyder att du inte längre behöver visa pass när du reser till Kroatien* och du slipper långa köer vid passkontrollerna, både på resan till Kroatien och på hemresan. Från och med årsskiftet är det bara att stiga ut från planet, hämta väskan och hoppa in i transfern så är du redo för din semester i Kroatien - snabbt, smidigt och enkelt! 

  Schengen är världens största passfria zon som tillåter människor att fritt resa mellan 26 europeiska länder, 22 EU-länder och ytterligare fyra europeiska länder däribland Norge.

  Den 1 januari 2023 blir också Euro den officiella valutan i Kroatien och den tidigare valutan Kuna fasas ut.  

  *Även om både Kroatien och Sverige är medlemmar i EU och Schengen är det endast ett giltigt pass eller nationellt ID-kort som gäller som resehandling för in- och utresa till Kroatien. Observera att körkort eller annat ID-kort (från bank eller Skatteverket) inte gäller som resehandling. Vi rekommenderar att du alltid tar med ditt pass eller nationella id-kort.

 • Nyhet 2023! Direktflyg till Kroatien från Halmstad

  2022-08-25

  PRESSMEDDELANDE - 25 AUGUSTI 2022

  Vi är väldigt glada att kunna meddela att vi sommaren 2023 kommer erbjuda direktflyg till Kroatien från Halmstad City Airport. Glädjande besked för alla resenärer i södra Sverige som vill resa till Split, Kroatien snabbt och enkelt från sin regionala flygplats. Resorna säljs som charterpaket med hotell eller enbart flygstol. Som resenär kommer man kunna välja mellan fyra stycken avgångar från den 13 maj till den 3 juni 2023.  

  -Kroatien är en mycket populär, och inte minst starkt efterfrågad destination, av hallänningarna och invånare i nordvästra Skåne. Att Kroatienspecialisten har valt att flyga från Halmstad till Kroatien nästa sommar är vi mycket glada över. De kommer initialt att erbjuda fyra avgångar, med direktflyg, mellan 13 maj t o m 3 juni, säger Anette Holmgren, Affärsutvecklare på Halmstad Flygplats AB  

  - Vi är mycket glada och spända inför uppstarten i Halmstad, säger Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten. Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön, avslutar Haris Nuspahić 

  Kontakt 
  Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten AB: 0735-032 600  
  Anette Holmgren, Affärsutvecklare, Halmstad Flygplats AB: 0722-390027  

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 3
Erbjudanden
4/6Split - Luleå, Endast flyg, Enkelresafrån 1 490:-
4/6Luleå - Split, Endast flyg, Enkelresafrån 1 590:-
11/6Luleå - Split, Endast flyg, Enkelresafrån 1 590:-
1/7Split - Umeå, Endast flyg, Enkelresafrån 1 590:-
20/8Skellefteå - Split, endast flyg, enkel resafrån 1 590:-

Resegaranti ställd till