Fler nyheter

 • En spännande resa fyller 20 år! 

  2024-01-09

  2024 markerar en särskild milstolpe för oss på Kroatienspecialisten. Vi firar två årtionden av äventyr, skratt och oförglömliga ögonblick tillsammans med er. En resa som har varit präglad av passion, gemenskap och en djup kärlek till Kroatien.  

  Genom åren har vi utvecklats till det företag vi är i dag - ett samspelt team som värdesätter service, kunskap, personligt bemötande och närvaro. Vi har även utökat vår verksamhet med fler resenärer, nya destinationer i Kroatien, specialanpassade lösningar och temaresor, samt utökade utreseorter i Sverige. 

  Våra 20 år är verkligen värda uppmärksamhet och firande. Just därför har vi förberett en rad spännande aktiviteter och överraskningar. Håll era ögon öppna för tävlingar där ni har chansen att vinna priser, giveaways som en gest av tacksamhet och specialerbjudanden som är skräddarsydda för att göra er tid med oss ännu mer minnesvärd. 

  De två decennierna blickar vi tillbaka på med glädje, förundran och stor stolthet. Vi har mött utmaningar och funnit lösningar, kämpat i med- och motvind. Men vår grund har alltid varit stabil och vårt mål klart från start - att skapa oförglömliga resor till er. 

  Nu fortsätter vi vår resa tillsammans. Vi ser fram emot att skapa ännu fler minnen tillsammans med er. Tack för att ni har gjort dessa år så fantastiska. 

  Nu satsar vi på 20 år till! 

 • Kroatienspecialisten tillbaka i Halmstad 2024

  2023-07-05

  PRESSMEDDELANDE - 5 JULI 2023

  I maj-juni 2023 erbjöd vi på Kroatienspecialisten hallänningarna fyra stycken avgångar, med direktflyg från Halmstad till Split i Kroatien. Vi kan nu med glädje meddela att vi kommer tillbaka till Halmstad 2024 och kommer erbjuda resor till Kroatien från Halmstad under september-oktober nästa år. 

  ”Vi är naturligtvis oerhört glada över att Kroatienspecialisten redan nu tagit beslut om att även nästa år, 2024, erbjuda resor, med direktflyg från Halmstad, till magiska Kroatien. Kroatien är ju ett mycket populärt resmål, och inte minst starkt efterfrågad av hallänningarna samt invånare i nordvästra Skåne, samt att vi tror att avresedatum i september-oktober kan passa många resenärer bra.”, säger Anette Holmgren, Affärsutvecklare på Halmstad Flygplats AB

  - I skrivande stund (juli) kan man boka ”Endast Flyg” från Halmstad till Split på vår hemsida, men i början av september (2023) kommer man kunna boka både flyg, boende och olika temaresor för avresorna 2024”, avslutar Haris Nuspahić, VD på Kroatienspecialisten.

  Läs pressmeddelandet från Halmstad Flygplats här. 

  För mer information kontakta:  
  Anette Holmgren, Affärsutvecklare, Halmstad Flygplats AB. Tel 0722-390027,
  Haris Nuspahić, VD Kroatienspecialisten AB. Tel 0735-032 600 | haris@kroatienspecialisten.se

 • Vandringsresa i Kroatien

  2023-06-27

  Upplev en oförglömlig vandringsresa i Kroatien - en perfekt destination för äventyrslystna själar!

  För två veckor sedan hade vi en av försommarens sista grupper i Kroatien, där de gav sig ut på en oförglömlig vandringsresa. Här njöt de av Kroatiens dramatiska landskap med höga berg, djupa dalar och fantastiska utsikter över Makarska Rivieran. Gruppen bestod av passionerade vandrare och naturälskare som utforskade magnifika Biokovo-berget, vandrade längs slingrande stigar och upplevde ölivet på Brac. Under resan fick de också smaka på läcker lokal mat och njuta av den välkomnande atmosfären i regionen. Självklart fanns det även tid för ett och annat bad i det kristallklara havet.

  Är du sugen på att lämna den klassiska solsemestern för ett tag och ge dig ut på en spännande vandringsresa, glöm inte bort Kroatien. Det är ett land som erbjuder enastående möjligheter för vandrare och äventyrare. Låt dig förföras av dess dramatiska landskap, upptäck dess gömda pärlor och skapa minnen för livet.

 • Högtryck på resor till Kroatien från Halmstad

  2023-02-23

  PRESSMEDDELANDE - 23 FEBRUARI 2023

  Det är högtryck hos oss på Kroatienspecialisten nu! Telefonerna går varma. Mejlkorgen fylls löpande av bokningar och förfrågningar. Idag ligger order/bokningsingången med en nivå som företaget hade 2019.

  - Redan i slutat av januari visade vi en mycket god bokningsingång inför sommarsäsongen och då från alla de nio flygplatserna vi flyger från till Kroatien. Vissa av flygavgångarna är redan fullbokade bl a från Umeå och Luleå. Från andra regionala flygplatser som t ex Halmstad, som är ny flygplats för oss att flyga från, har vi också här några flygavgångar där bokningsingången är mycket positiv och någon av dem är snart fullbokad. Men det finns fortfarande lediga platser att boka på de fyra avresedatumen vi erbjuder i maj-juni från Halmstad, säger Haris Nuspahic, VD/delägare på Kroatienspecialisten.

  Kroatienspecialisten har arrangerat resor från Sverige i över 20 år och är Skandinaviens största researrangör, och specialist, till Kroatien. Den största byggstenen i företaget, är att Kroatienspecialisten har valt att primärt flyga från regionala flygplatser med direktflyg till Kroatien. Detta är ett strategiskt och aktivt val företaget gjorde för redan för 15 år sedan och det har visat sig vara rätt beslut.

  - Min känsla är att Kroatien och Grekland kommer vara de länder kring Medelhavet som blir ”vinnarna” för svenskarnas semesterresor i sommar, och även tidig höst, avslutar Haris.

  Från och med den 1 januari 2023 är Kroatien i medlem i Schengensamarbetet. Detta innebär att Kroatien blir en del av EU:s gemensamma gränsområde och att gränskontroller mot övriga Schengenländer avskaffas. Från och med 1 januari 2023 införs även Euro i Kroatien, som nu är den officiella valutan i landet.

  Kontakt 
  Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten AB: 0735-032 600  
  Anette Holmgren, Affärsutvecklare, Halmstad Flygplats AB: 0722-390027 

 • Nu kan du betala med euro i Kroatien!

  2023-01-03

  Kuna ersätts med euro den 1 januari 2023

  Glädjande nyheter för dig som har överblivna euro kvar i byrålådan och ska resa till Kroatien i sommar. Från och med den 1 januari 2023 är Kroatiens officiella valuta euro! Det innebär att landets gamla valuta kuna fasas ut och att du nu endast kan betala med euro i Kroatien. Har du fortfarande kuna kvar från tidigare resor till Kroatien kan du enkelt växla sedlar och mynt till euro i landets officiella banker och postkontor. 

  Valutaändringen sker i samband med Kroatiens medlemskap i den passfria zonen Schengen. Detta betyder bland annat att du kommer spara tid på flygplasten - både på dit och hemresan - då gränskontroller för inresande direkt från ett annat schengenland avskaffas från och med 26 mars 2023. Dock rekommenderar vi att du alltid ska ta med ditt pass eller nationellt ID-kort när du reser till Kroatien. Dessa är de enda officiella resehandlingarna som gäller för in- och utresa i landet. 

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 9