Fler nyheter

 • Croatia Airlines tar ett steg för miljön!

  2019-06-10

  Sedan några år tillbaka så har flygbolaget Croatia Airlines minskat utbudet av Taxfree-varor och på så sätt minskat totalvikten för flyget, vilket i sin tur sparar bränsle och reducerar utsläpp.

  Nu har flygbolaget återigen tagit ett steg i rätt riktning vad gäller miljön.

  Croatia Airlines byter från och med nu ut alla plastmuggar som serveras ombord på flyget mot pappersmuggar, ett mer hållbart alternativ. Förra året flög 2.17 miljoner passagerare med Croatia Airlines. Att byta till pappersmuggar kommer spara ca 26 ton plast, som annars används årligen.

  Läs mer om hållbar turism i Kroatien

 • Kroatisk strand utsedd till vackrast i Europa 2019

  2019-05-20

  Att Kroatien har gott om fina stränder, är det inte många som har missat. Nu har två Kroatiska stränder hamnat på listan för Europas bästa stränder.
  Stranden Pasjača i Konavle blev utsedd till Europas vackraste strand av European Best Destinations. Vinnarstranden ligger ca 30 min söder om Dubrovnik.

  En annan strand som också hamnade på listan, som tredje plats, är stranden Nugal i Tucepi. Denna strand på Makarska Rivieran ligger bland vackra klippor och är lite av en gömd skatt. Hit kommer man endast genom en lite stenig, men otroligt fin, vandring. Nugal är dessutom en delvis nudiststrand, där man själv får välja om man vill ha badkläder eller inte. Här kan man i lugn och ro slappna av och njuta av solen och det kristallklara vattnet.

  Se hela listan här

 • Split – mysig stad och vackra stränder

  2019-05-13

  Läs aftonbladets intressanta artikel om fantastiska Split!
  Få tips på både mat och sevärdheter man inte ska missa under sitt besök i den historiska staden. 

  Läs artikeln här

 • Påskens tävling 2019 - regler

  2019-04-17

  Delta i vår påsktävling för din chans att vinna ett presentkort på 1000:- !

  Tävlingsregler:

  1.Tävlingen pågår till och med annandag påsk 22/4 2019.

  2. Tävlingen pågår på både Facebook och Instagram och deltagande i tävlingen får lov att gissa en gång på båda inläggen. 

  3. Vinnaren presenteras på vår Facebook och Instagram efter sista tävlingsdagen.

  4. För att delta i tävlingen måste du bo och vara folkbokförd i Sverige, fyllt 18 år vid tävlingens start samt acceptera reglerna för tävlingen.

  5. De som ännu inte bokat en resa för i år kan vinna ett presentkort till ett värde av 1000:-, presentkortet ska användas för en ny resa i år.
  De som redan bokat resa med oss för i år kan vinna en utflykt för två personer till ett värde av 1000:-. Man får själv välja vilken utflykt man vill ha. 

  6. Kroatienspecialisten har tolkningsföreträde i händelse av dispyt över reglerna, uppträdande, resultat och alla andra ärenden rörande tävlingen. Kroatienspecialistens beslut är slutgiltiga och ingen korrespondens eller diskussion kommer att inledas om dessa.

  7. Vid misstanke om fusk i något avseende har Kroatienspecialisten rätt att diskvalificera bidrag.

  8. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot andra varor.

  9. Presentkortet gäller i mån av plats för resor med Kroatienspecialisten mellan 1 maj - 15 okt 2019.

  10. Om fler än 1 deltagare gissar rätt så kommer två vinnare att utses. 

  11. Presentkortet kan bara användas för att betala resans grundpris. Skatter, lokala avgifter och dricks som inte kan rabatteras täcks därmed inte av presentkortet.

  12. Kroatienspecialisten äger rätt att när som helst under tävlingens gång ändra villkoren för tävlingen utan att underrätta deltagarna.

 • Upptäck Kroatien från cykeln!

  2019-04-09

  Att hyra cykel för en dag kan vara en trevlig utflykt eller ett spännande cykeläventyr! Kroatien har massor av intressanta sevärdheter för den med motion och fysik att cykla upp mot berget Biokovo. För familjen eller paret som letar efter en mysig strand en bit bort från de populäraste tillhållen finns kanske ännu mer att upptäcka. Att se Kroatien från en cykel är en speciell erfarenhet! Inget annat transportmedel ger dofter och naturen möjlighet att göra ett sådant intryck som när man glider genom landskapet med precis lagom mycket fart.

  Dessutom är det både miljövänligt och bra för kroppen.


  Att cykla gör man på sina egna villkor och i sin egen takt. Att inte behöva anpassa sig efter andra eller vara på en viss plats en viss tid, det är så som avkoppling ska vara. Vissa cykelstråk kan vara tuffa med långa uppförsbackar, men håller man sig nära havet eller cyklar längs kusten mellan de pittoreska orterna så blir lutningen aldrig besvärande ens för vardagsmotionären.


  En cykelutflykt i Kroatien är sällan tillrättalagd och ger stort utrymme för spontanitet och upptäckarlust! I många fall finns inga märkningar eller skyltar. Cykellederna på den Kroatiska landsbygden är inte som de man hittar i svenska städer. Utanför de större vägarna som binder samman städer och byar går stråken både längs grusvägar och stigar.


  Nature Park Biokovo har i samarbete med turist- och intresseorganisationer i centrala Dalmatien producerat korta videoklipp för att främja cyklandet i området. Rutterna som föreslås i filmklippet är ganska långa och krävande, men bjuder å andra sidan sett på makalösa naturupplevelser och sevärdheter.

  Klicka på bilderna för att ladda ner kartor till några cykelleder vid Makarska och ön Brac som inte är alltför krävande.

  Cykelstråk Makarska

  Cykelstråk Supetar-Sutivan

  Cykelstråk Supetar-Lovrecina

  För mer information om att hyra cykel på Brac, Makarska eller någon av de andra orterna och heltäckande cykelkartor kan ni kontakta våra guider och reseledare eller besöka Turistinformationen på respektive ort. All utrustning som hjälm och cykellås ingår, kostnaden brukar vara ca 100-130 Kuna per dag.

  PS: Ta med ordentligt med vatten att dricka, glöm inte kartan och se till att mobiltelefonen är laddad.