Fler nyheter

 • 10 hotell med bästa betygen säsong 2017

  2017-12-22

  Topp 10: Resenärernas bästa hotell och lägenheter!

  Tack vare era svar har vi kunnat göra en sammanställning av vilka hotell och lägenheter som har flest nöjda gäster. Vad vi ser är att den gemensamma nämnaren för alla boenden på listan är bra service, personligt bemötande och bra läge.
   
  " De som lyckas bäst uppfyller och överträffar gästernas förväntningar! "

  Vi hoppas att listan ska hjälpa er att hitta rätt i vårt utbud av hotell och lägenheter, och kanske upptäcka nya ställen att bo på för att din solsemester ska bli precis så som du vill ha den!


  Bedömningsgrader:

  1. Hotell Maritimo - Makarska

  Flerfaldigt prisbelönt hotell beläget precis vid det kristallklara havet i Makarska.

  2. Hotell Milenij - Makarska

  Utmärkt service och strandnära läge. Här har man nära till allt: suveräna badplatser, affärer och kvällsliv.

  3. Lägenheter Marija - Postira

  Trevliga och rymliga tvårumslägenheter med balkong för 2-4 personer.

  4. Hotell Dalmacija - Makarska

  Fantastiskt läge vid strandpromenaden i Makarska. Hotell Dalmacija - ett av de bästa mellanklasshotellen på rivieran.

  5. Lägenhetshotell Milenij - Baska Voda

  Hotell med engagerad personal och en välrenommerad restaurang. Terrass med vacker havsutsikt.

  6. Hotell Marco Polo - Gradac

  Familjeägda strandhotellet med motto "själ och en varm atmosfär". Hotellet förmedlar en känsla av att vara “hemma fast borta”.

  7. Lägenheter Palma - Makarska

  Villa med komfort och snygg inredning och med värdar som gör sitt yttersta för att din vistelse ska bli så bra som möjligt.

  8. Hotell Meteor - Makarska

  Populärt hotell med direkt läge till stranden. Beläget vid Makarskas kända palmkantade strandpromenad.

  9. Hotell Pastura - Postira

  Modernt hotell med fantastiskt läge vid havet i charmiga orten Postira. Hotellet har en av ortens mest populära restauranger.

  10. Hotell Horizont - Baska Voda

  Hotell med perfekt läge vid stranden och Baska Vodas centrum. Omgivningar med Berg och pinjeträd samt ett azurblått hav utanför - Trivselvarning!

   

  Känner ni någon som planerar en resa i sommar? Dela gärna!

 • Inspelningsplats Kroatien

  2017-11-24

  ... Mer filmskvaller från Kroatien:

  Kroatienspecialisten tipsar - Dubrovnik & Makarska Rivieran och fler superaktuella turistmål i Kroatien

  Hvar - James Bond: Shatterhand (Premiär 2019)

  James Bond spelas in på ön Hvar i Makarska Rivieran
  Under årens lopp har Dalmatien med Dubrovnik och Split i spetsen varit Hollywoods favorit pärla på Adriatiska rivieran. Inte minst kan vi se det under de sista åren då allt fler serier och uppföljare hamnar på inspelnings location i Kroatien. Nu i november avslutades inspelning av Mamma Mia 2: Here we go again på den lilla ön Vis beläget i Pakleni- ögruppen utanför Makarska rivieran. Vis når man med båtresor över dagen. Alternativt ligger man nere på klappersten stranden i hängmattan och sippar på en drajja och beundrar det underbara turkosblå vattnet. Populära destinationer är öarna Hvar och Brač samt fastlandets Makarska rivieran med Brela, Baska Voda, Tucepi mfl. Besök vår hemsida för fler tips. Våra flesta destinationer samt hotell är barnvänliga.

   


  Kommande filmtitlar under 2018

  James Bond
  Även om Mr. Perfect själv, Daniel Craig (49) sa sig helst sluta som Bond har vi åter nöjet att meddela att han visst kommer dra på sig sin svarta tajta pingvin dräkt igen som 007. Denna gången ska han åter igen rädda världen från ondo.
  Inspelningsplatser: Dubrovnik
  Utgivning/Premiär: 2019
  Våra resor till Dubrovnik

  Robin Hood Origins
  Då ska trikåernas mästare och tillika hederns och ärans man Robin Hood åter upp på duken. Med temat "Origins" kan vi gissa på att storyn handlar om en ung Robin i tidig spandex ålder? Inspelningarna påbörjas under vår 2018.
  Inspelningsplatser: Dubrovnik, Split
  Utgivning/Premiär: 2018
  Våra resor till Dubrovnik

  Black Money Games
  (Tom Hanks, Katarina Radivojevic)
  Oj oj, Tom Hanks har samlat ihop en skara intressanta på rollistan och dragit till Hvar i Kroatien. Med tanke på sin tidigare film kan vi vara näst intill säkra på att Tom Hanks i Kroatien = Dunder Actionrulle!
  Lokala skådespelare medverkar sägs det.
  Inspelningsplatser: Hvar & Palmižana
  Utgivning/Premiär: 2018
  Boka resa till Hvar
   

   

  Mamma Mia (2) - Here we go again
  (Pierce Brosnan, Meryl Streep)
  Barnen har blivit stora och hur ska man tackla äktenskapets alla påfrestningar som vuxna? Vi tror att man i bästa Mamma Mia dramatik sjunger ihop en underbart vacker och självklar saga. Snyftvarning: Säkert 10+
  Inspelningsplatser: Vis (inspelning klar)
  Utgivning/Premiär: 20 juli 2018
  Boka resa till Makarska Rivieran

  Game of Thrones

   

  Game of Thrones har spelat in i på flera platser området kring Dubrovnik och Split.
  Man spelade in redan 2011 i Dubrovnik för att fortsätta sina inspelningar under 2013 Bland favoritplatserna i Dubrovnik kan vi hitta t.ex.:
   
  Fort Lovrijenac
  Vad vore Dubrovnik utan Lovrijenac?
  I gamla stans västra del utanför stadsmuren hittar ni denna på en 37 meters klipphöjd (Dubrovnik´s Gibraltar). Med formen av en triangel skyddades staden av 10 kraftiga kanoner. Muren som är 12 meter tjock på sina ställen men endast 60 cm på sidan in mot staden var konstruerad att staden vid intagning skulle gå att återta inifrån stadskärnan. Antika spår från slag om staden kan ses i muren.
   
  Gamla stan - Dubrovnik
  Denna stads silhuett har sedan urminnes tider vittnat om Dubrovniks storhet. I säsong 5 fanns en scen med trappan till Jesuit Kyrkan (St. Ignatius) som leder upp till Uz Jezuite Street. Samt här kan man ta sig till två av Dubrovniks populära besöksmål, Collegium Ragusinum samt Jesuit Kollegiet. Trappan i äkta barock stil hittar ni på Gundulic torgets södra del.
  Ett besök här gör sig påmind om dofter av örter och buskiga män i rustning.

  ... fler spännande inspelningar: 

   

  Star Wars: The last Jedi
  Trots att största delen av det inspelade materialet spelades in på natten lyckades man med att få med Dubrovnik´s aura och atmosfäriska tema som mystisk plats.
  Även om filmbolagets scendekor gav Dubrovnik´s helt otroliga arkitektur en bra grogrund för sci-fi stil inför inspelningen. Stora delar av stadens centrum gav fokus på stenvalv och mystiska byggnationer.

  Knightfall
  Med Sverigepremiär den 7 December i år kan vi se serien från samma inspelnings-team bakom Vikings -serien. Produceras bl.a. av Jeremy Renner. Riddartema i Arn stil med Tom Cullen (äv. i serien Downtown abbey). Första säsongen i 10 delar med svärd, hästar, kärlek och massor av action inspelat i värmens Dubrovnik - Klassisk succévarning!


  3 tips till att hitt rätt resa:

   

   Bästa förutsättningarna - Boka tidigt!

  Fördelen med att boka tidigt är att då har man störst möjlighet att få till sin semester precis så som man vill ha den eftersom flera av de mest populära hotellen och lägenheterna snabbt blir fullbokade. Prata gärna med våra säljare på 0771-800 300 för support.

   Större resesällskap?

  Vi finns som ett bollplank för dig och tipsar gärna om både destinationer och bra ställen att bo på. Ring oss på 0771 800 300 eller skicka ett mejl till info@kroatienspecialisten.se så tar vi fram ett förslag som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap. Varför inte hyra ett eget semesterhus för hela sällskapet? Vi hjälper er såklart! Läs mer om semesterhus här.

   Barn, gamla och handikappanpassat?

  Naturligtvis ska även våra barn och gamla kunna njuta av Kroatiens härligheter. Vi på Kroatienspecialisten ser till att ni får bokat det bästa resmålet med boende som passar just er och ert resesällskap. Kontakta oss gärna - Vi finns här för er på 0771-800 300

   

   


  Hotell med boka tidigt rabatt

  Vårt populära 4-stjärniga - Hotell Park Makarska

  Just nu kan man boka resan med Boka tidigt-rabatter på några av våra bästsäljare. Utöver rabatten ingår dessutom halvpension på några boenden, ifall man bokar tidigt.
  I år har antalet resenärer ökat med 20%. Vi tolkar det som att Kroatien är precis den där trygga och solsäkra semesterpärlan vi behöver just nu med avkoppling, historiska sevärdheter och storslagna naturupplevelser i överflöd! Trenden går helt klart mot genuina resmål som Kroatien och bort från tillrättalagda turistkomplex.
  Boka tidigt och garantera er hotellplats!

   

   

 • Fototävlingens vinnare 2017

  2017-10-16

  Vår första fototävling någonsin har avgjorts och bjöd på ett oväntat stort deltagarantal! Ca 120 personer har skickat in lite mer än 300 bilder till Kroatienspecialistens fototävling 2017.

  Det finns en ganska stor bredd av motiv, vilket kanske är naturligt med tanke på att Kroatien inte bara erbjuder en fantastiska solresor utan även en massa spännande sevärdheter och en fantastisk natur! Det är tydligt att det kristallklara vattnet fascinerar, likaså bergsmassivet Biokovo som är så karaktäristisk för Makarska rivieran. Badvikar, vingårdar, gräddvita stenhus och den härliga medelhavsfloran är också återkommande motiv. Sist men inte minst bör nämnas alla vackra bilder på de fantastiska människor, både vänner och familj, som vi reser tillsammans med.

  1. Sara Dahlgren

  2. Magnus Johansson

  3. Alexandra Füreder


  Stort grattis till alla vinnare och tack till alla som deltog! Alla bidrag hittar du i albumet på vår Facebooksida. Njut av bilderna och hitta inspiration hos alla som delat med sig av sina reseminnen : Facebook - Fototävling 2017

   

 • Boenden för större sällskap

  2017-10-05

  I ett stort utbud med många valmöjligheter är det inte alltid så lätt att pricka rätt boende! Att boka resan blir snabbt komplext med många variabler att ta hänsyn till när stora resesällskap åker tillsammans. Finns rätt rumstyper? Passar resmålet allas behov och förväntningar?

  Det finns några riktigt trevliga hotell och lägenheter som tar emot större sällskap, både på fastlandet och ute på ön Brac. Dessutom erbjuder vi ett semesterhus som är ett bra val för sällskap på upp till 16 personer. Alla tre boenden ligger mycket nära centrum (vilket innebär att det finns restauranger att välja på), självklart nära stranden och dessutom har alla tillgång till pool.

  I samtliga orter finns ett utbud av aktiviteter som passar stora som små. I Makarska hittar du såklart det största utbudet. Mellan Makarska och Baska Voda ligger den supermysiga badorten Promajna. Det finns gott om upplevelser på orten och närheten till Makarska gör att det är lätt att hitta saker att göra. Postira på ön Brac är en i det närmaste bilfri ort på ön Brac som är en fantastisk plats för avkoppling, men det råder ingen brist på roliga aktiviteter att fylla dagarna med.


  Lägenhetshotell Miramare - Makarska
  Fräscht lägenhetshotell beläget precis vid havet på den lilla halvön Sveti Petar. Ett perfekt läge bredvid Makarskas hamn, strandpromenaden Riva och och med närhet till en av Dalmatiens vackraste stränder - här har du nära till allt.


  Lägenheter Mendula - Postira
  Endast 50 meter från havet ligger detta lägenhetshus i en lugn citrusdoftande omgivning. Lika nära är det till poolerna på Hotell Pastura, som man har fri tillgång till som gäst på Lägenheter Mendula. Precis utanför poolområdet finns det badplatåer och 150 meter därifrån, hittar du en härlig badvik omringad av pinjeskog.


  Villa Ana Marija - Tucepi
  Villa Ana-Marija är det perfekta huset för det större sällskapet med plats för upp till 16 personer. T.ex. om ni är flera familjer som vill semestra tillsammans, en stor grupp vänner eller om man samlar hela släkten på ett ställe. Passa på att fira ett jubileum eller en födelsedag tillsammans i ett underbart land och ett fantastiskt semesterhus med egen pool!

  Vi finns som ett bollplank för dig och tipsar gärna om både destinationer och bra ställen att bo på. Ring oss på 0771 800 300 eller skicka ett mejl till info@kroatienspecialisten.se så tar vi fram ett förslag som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

 • 5 makalöst genuina hotell i Kroatien

  2017-09-22

  Det är inte alltid så lätt att hitta de hotell och lägenheter som har den speciella kombination av kvalitéer som behövs för att på riktigt stå ut från mängden. Bland annat så krävs engagerade värdar, välhållna rum, ett fantastiskt läge och ofta är hotellets egen restaurang några snäpp bättre än genomsnittet.

  Kroatien är ett land som är förskonat från stora hotell- och turistkomplex. Längs kusten finns alla intima, ofta familjeägda, hotell och lägenheter med ett personligt bemötande där du blir väl omhändertagen. Servicen är oftare anpassad just till dig och enligt dina önskemål och då blir resans alla upplevelser inte stöpta i samma form. Kort sagt så blir resan så som du vill ha den!

  Det innebär också att resan blir mer genuin eftersom du inte slussas igenom samma aktiviteter som alla andra. Du har alla möjligheter att hitta allt det där som lokalbefolkningen tycker är bäst, Kroaterna är erkänt gästvänliga och delar gärna med sig av det bästa!

  En naturlig följd blir att dessa boenden under åren får flest återkommande resenärer och högst betyg i våra kundutvärderingar. Deras popularitet gör att de bokas lång tid i förväg och blir fullbokade först. Hotellen i denna lista är de som år efter år uppfyller och överträffar gästernas förväntningar. De som år efter år generöst delar med sig av det speciella som Kroatien har att erbjuda.

  Hotell Marco Polo i Gradac
  Hotell Marco Polo, Gradac

  Det familjeägda strandhotellet har både själ och en varm atmosfär. Den svensktalande ägaren vill att hotellet ska förmedla en känsla av att vara “hemma fast borta”, och vet precis hur man skapar en bekväm och minnesvärd resa full av upplevelser. Här får du ett personligt bemötande och en service som är anpassad till dina önskemål, vilket gör att hotellet har många återkommande gäster. Den personliga touchen har gett hotellet många priser och utmärkelser.

  Hotell Maritimo i Makarska
  Hotell Maritimo, Makarska
  Hotell Maritimo är ett välskött och charmigt familjeägt hotell beläget precis vid det kristallklara havet i Makarska.Sedan hotellet öppnades har det vunnit flera internationella priser, bland annat ”Travellers Choice 2015 – Best service” (Tripadvisor) och ”Top Overall Ratings 2013” (Venere.com). Hotellet är mycket omtyckt och får goda recensioner år efter år, vilket betyder att att det blir fullbokat snabbt!

  Villa Kapulica Makarska
  Villa Kapulica, Makarska
  Denna charmiga villa har ett perfekt läge vid Makarskas fantastiska strand och drivs av en trevlig familj som ger service utöver det vanliga. Närheten till Makarska centrum och den romantiska småbåtshamnen gör Villa Kapulica till ett perfekt val för den som vill ha en bekväm tillvaro i ett pittoreskt semesterparadis.

  Hotell Pastura Postira
  Hotell Pastura, Postira (ön Brac)
  Hotell Pastura är ett fräscht och modernt hotell med fantastiskt läge vid havet i orten Postira. Den magnifika utsikten över bukten, orten och fastlandet samt den lugna atmosfären och de vackra omgivningarna gör att detta mysiga hotell har ett stort antal återkommande gäster.

  Hotell Milenij Makarska
  Hotell Milenij, Makarska
  Ett modernt och smakfullt inrett hotell med modern design som inte kunde vara närmare stranden och den vackra strandpromenaden. Hotell Milenij är ett mindre hotell som erbjuder genuin service av engagerad personal. Hotellets välrenommerade restaurang erbjuder internationella och inhemska maträtter som man kan njuta av på den underbara terrassen med havsutsikt.