Fler nyheter

 • Nyhet 2023! Direktflyg till Kroatien från Halmstad

  2022-08-25

  PRESSMEDDELANDE - 25 AUGUSTI 2022

  Vi är väldigt glada att kunna meddela att vi sommaren 2023 kommer erbjuda direktflyg till Kroatien från Halmstad City Airport. Glädjande besked för alla resenärer i södra Sverige som vill resa till Split, Kroatien snabbt och enkelt från sin regionala flygplats. Resorna säljs som charterpaket med hotell eller enbart flygstol. Som resenär kommer man kunna välja mellan fyra stycken avgångar från den 13 maj till den 3 juni 2023.  

  -Kroatien är en mycket populär, och inte minst starkt efterfrågad destination, av hallänningarna och invånare i nordvästra Skåne. Att Kroatienspecialisten har valt att flyga från Halmstad till Kroatien nästa sommar är vi mycket glada över. De kommer initialt att erbjuda fyra avgångar, med direktflyg, mellan 13 maj t o m 3 juni, säger Anette Holmgren, Affärsutvecklare på Halmstad Flygplats AB  

  - Vi är mycket glada och spända inför uppstarten i Halmstad, säger Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten. Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön, avslutar Haris Nuspahić 

  Kontakt 
  Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten AB: 0735-032 600  
  Anette Holmgren, Affärsutvecklare, Halmstad Flygplats AB: 0722-390027  

 • Resetips från värmlänningar

  2022-07-14

  Vi är otroligt glada att värmlänningar från och med i år har möjlighet att resa till Kroatien från Karlstad. Vi har samlat några fina omdömen och resetips från de som har rest från Karlstad Airport och semestrat i Kroatien i år.   


  Vi är väldigt nöjda med vår vecka i Kroatien!


  ”God morgon från ett soligt Makarska!

  Det har varit så smidigt att resa från Karlstad och Kroatien som resmål är rent, vänligt och tryggt. Tips är att besöka Brac och Dubrovnik. Vi hyrde vespor på Brac och det var ett utmärkt sätt att utforska ön på egen hand. Vackra byar och god mat. Dubrovnik var en höjdpunkt! Nästa gång vi återvänder till Kroatien så kommer vi att vilja vara en längre tid där. Så vackert och intressant! Vi hyrde hyrbil via Falco och det funkade smidigt och enkelt. Kul att ta sig till Dubrovnik på egen hand, kusten var fantastisk och möjlighet till vinprovning fanns längs vägen.

  Vi har bott i Makarska och det har lönat sig att gå lite längre bort från de stora stränderna, vi fann vackra vikar med rent och otroligt fint vatten. Och det går att hitta enskilda stränder med naturlig skugga.

  Vi bokade helt charterpaket med Kroatienspecialisten och bodde på Villa Bagaric. Gulligt litet hotell med tillgång till gemensamt kök. En underbar kvinna som driver det och som pratar flytande engelska, kunde inte bli trevligare.

  Vi är väldigt nöjda med vår vecka i Kroatien!”

  - Linda från Karlstad


  Väldigt trevligt folk, alla är så hjälpsamma


  ”Flygplatsen i Split är fantastisk fin. Vi bodde i Brela och det är så otroligt klart fint vatten och ingen sand, utan sten. Jättevackert. Rent och fint och ordnat liksom. Väldigt trevligt folk, alla är så hjälpsamma. Sjukt god mat, framför allt fisk och skaldjur, men finns jättegott kött, mycket är grillat. Pizzan är helt AMAZING så det är lätt att hitta mat till kräsna tonåringar.

  Alla var väldigt vänliga och hjälpsamma utan att bli påflugna. De som sålde grejer var extremt ickepåflugna, inte alls som på många andra turistställen man är van. Vart du än är så finns det också en superfräsh och städad toalett! Väldigt förvånande faktiskt, för det kan vara ett fallfärdigt stenhus men nog fanns det riktigt fin toalett där.

  Att ta oss fram med buss lyckades vi inte med. De kommer definitivt inte när de ska och är ofta överfulla., men beställer du taxi så är det väldigt ordnat. Den kommer precis tiden du bokat och det var oftast fina bra bilar. Vi är så nöjda med vår vecka i Kroatien”

  - Katrin från Sunne


  Jag älskar Kroatien och ser fram emot fler avgångar från Karlstad i framtiden


  ”Min resa med Croatian Airlines började den 3/7  från Karlstad Airport mot Split. Det var en slump att jag träffade en väninna som berättade att hennes dotter skulle resa till Split från Karlstad. Eftersom jag har släkt som bor här, bestämde jag mig att ringa Kroatienspecialisten och fråga om det var möjligt att bara boka flygstol. Då fick jag prata med en jättetrevlig tjej som förklarade allt väldigt tydligt och bra. Jag bestämde mig för att åka och stanna en vecka.

  Vädret är underbart med ca 34 grader varje dag. Stranden är nära och jag tar promenader dit. Vattnet är rent och varmt (ca 27 grader). Människor som jag träffar och pratar är trevliga och gästvänliga. Igår var jag i staden, tog en lång promenad med min farbror.

  Jag älskar Kroatien och ser fram emot fler avgångar från Karlstad i framtiden. Tack för att ni finns. Hjärtliga hälsningar från Split!”

  - Senka från Karlstad

 • Omdömen och resetips från Kroatien

  2022-07-06

  Sommaren är äntligen här vilket betyder att våra resor till Kroatien är i full gång. Våra hemkommande resenärer från Kroatien har börjat dela med sig av sina resor till oss och vad vi kan läsa verkar de haft en väldigt härlig semester med mycket sol och bad!

  I år är det även första gången vi flyger till Kroatien från Karlstad Airport och det är alltid roligt att få berättelser och recensioner från nya resenärer. På Karlstad Airport hemsida kan du läsa om hur värmlänningarna tycker det har varit att resa med Kroatienspecialisten och även deras bästa resetips för en lyckad semester i Kroatien. Nedan finner ni ett smakprov på en av de fina recensionerna. 

  "Vi bokade helt charterpaket med Kroatienspecialisten och bodde på Villa Bagaric. Gulligt litet hotell med tillgång till gemensamt kök. En underbar kvinna som driver det och som pratar flytande engelska, kunde inte bli trevligare."
  - Linda från Karlstad 

  Här kan ni läsa resterande recensioner

   

 • Nu bokas resorna till Kroatien för fullt

  2022-05-17

  Med mindre än en månad kvar till sommaren är planeringen inför semestern i full gång. Semesterresorna till Kroatien är otroligt populära och det är tydligt att det finns en stor längtan bland resenärerna att semestra i Kroatien och få njuta av sol och bad. Vill man säkra en plats i solen är det därför smart att boka så snart som möjligt, resorna bokas på för fullt och populära datum säljer slut snabbt.

  Chartersäsongen är igång på riktigt och i helgen gick årets första resa från Östersund till Kroatien. Det var efterlängtade resenärer som klev av flyget i Kroatien där de fick ett varmt välkomnande av våra reseledare. I skrivande stund njuter resenärerna från Östersund av en medeltemperatur på 25 grader.

  Kan man inte vänta till sommaren är det en perfekt tid att resa till Kroatien så här års. Vi har flygresor till Kroatien från både Luleå och Örnsköldsvik under maj månad. I juni kan du utöver dessa två städer även flyga från Stockholm, Göteborg och Karlstad till Kroatien. Ett ypperligt tillfälle om man vill resa iväg så snabbt som möjligt!

  Glöm inte heller att Kroatien har tagit bort alla inreserv och restriktioner, varken covid-bevis eller munskydd behövs i Kroatien. Du reser enkelt dit med passet i ena handen och biljetten i den andra.

 • Stort sug efter charterresor från Karlstad!

  2022-05-06

  Pressmeddelande Karlstad Airport: 2022-05-06

  Så är våren äntligen här och med den en ny säsong för charterresor. Med de senaste två årens nedstängning och restriktioner ser vi nu ett uppdämt behov hos värmlänningarna som längtar efter att äntligen komma i väg på en utlandsresa. De stora internationella flygbolagen rapporterar om mycket stora ökningar i antalet bokningar och vd:arna för jättarna Lufthansa och Air France/KLM konstaterar att ”restriktionerna är över” och ”återhämtningen är här”.

  I juni får värmlänningarna äntligen vad de efterfrågat, nämligen en charterproduktion som sträcker sig över hela sommarsemestern! Nya för Karlstad, men väletablerade i övriga Sverige (och Norge) är Kroatienspecialisten som flyger med Croatia Airlines till Split mellan 26 juni och 17 juli.

  - Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön, säger Haris Nuspahic, marknadschef på Kroatienspecialisten.

  Bolaget är vad de heter; specialister på Kroatien och erbjuder en mängd fina hotell och privata villor i den fantastiska kroatiska skärgården. Även här ser vi ett hårt tryck på resorna och det gäller att boka i tid.

  - Vi är jätteglada över att Kroatienspecialisten börjar flyga från härifrån. Det är en väletablerad och seriös aktör som flugit charter till Kroatien, från framför allt Norrland, i många år. Nu när både Kroatien och Grekland tagit bort alla inreserestriktioner såsom formulär och covidbevis är det precis som förr när man reste. Packa passet och badkläderna, sen är det bara att åka - helt underbart! säger Camilla Sperling, vd på Karlstad Airport.

Fritextsökning
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev är du först med att få specialerbjudanden, tips och nyheter - rätt ner i inkorgen.

this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3

Resegaranti ställd till