Skip to main content

4 upplevelser i Kroatien som sticker ut!

Kroatien är ett mångfacetterat land och har många mysiga historiska städer, ett fantastiskt landskap och det kristallklara havet som bjuder både på avkoppling och en massa roliga saker för den som vill röra på sig. För dig vill upptäcka flera sidor av Kroatien har vi listat 4 upplevelser som sticker ut! 

Dykcenter

I Tucepi på Makarska rivieran finns ett välrenommerat dykcenter som heter Butterfly Diving. De hjälper till med allt från enkel snorkling till kurser i avancerad dykning med tuber och mycket annat. De kan även hjälpa till med all utrustning som behövs och har stor kunskap om intressanta dykplatser i området.

Restaurant Jeny

När man går runt i städerna bland palmer och stenhus märker man att det inte råder någon brist på charmiga restauranger med trevliga uteserveringar. På Restaurant Jeny som ligger på landsbygden nära Tucepi möts modern matkonst med karaktäristiska Dalmatiska smaker och lokala viner. Maten som serveras är utmärkt, kryddorna kommer från en egen örtträdgård bara 100 meter från restaurangen. Från serveringen har man utsikt över omgivningarna och det karga landskapet, men även det turkosa havet och tegeltaken i Tucepi. Att restaurangen ligger på Biokovos sluttning är inget hinder, våra reseledare hjälper gärna till att ordna transport till och från restaurangen.

Omis

Runt staden staden Omis ett par mil söder om Split finns aktiviteter för de som är sugna på lite äventyr. Floden Cetina som mynnar ut i staden omgärdas av dramatiska klippor och djupa raviner. En bit upp efter floden kan man forsränna i gummibåt. Områden med snabba forsar blandas med lugna partier där man bara glider med och njuter av naturen. En aktivitet som blivit populär de senaste åren är att åka zipline i kanjonen. Stålvajern är på sitt högsta ställe uppspänd 150 meter över marken och man åker i en sele längs klippväggarna och över floden.

Trogir

För dig som redan sett Dubrovnik och Split kan världsarvsstaden Trogir vara ett spännande utflyktsmål! Den gamla stadskärnan ligger på en holme mellan fastlandet och ön Ciovo. Här trängs mysiga caféer och gamla byggnader sida vid sida. Från uteserveringarna har man fin utsikt över hamnpromenaden och alla båtar som lägger till vid kajkanten. Hela den historiska stadsdelen är bilfri och ett perfekt ställe för lugna promenader i trånga gränder med blankslitna gatstenar. Här får man inte missa den majestätiska Kamerlengoborgen eller Sankt Laurentius Katedral. Läs mer om Trogir i vår reseguide till Split.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8