Skip to main content

Stort sug efter charterresor från Karlstad!

Pressmeddelande Karlstad Airport: 2022-05-06

Så är våren äntligen här och med den en ny säsong för charterresor. Med de senaste två årens nedstängning och restriktioner ser vi nu ett uppdämt behov hos värmlänningarna som längtar efter att äntligen komma i väg på en utlandsresa. De stora internationella flygbolagen rapporterar om mycket stora ökningar i antalet bokningar och vd:arna för jättarna Lufthansa och Air France/KLM konstaterar att ”restriktionerna är över” och ”återhämtningen är här”.

I juni får värmlänningarna äntligen vad de efterfrågat, nämligen en charterproduktion som sträcker sig över hela sommarsemestern! Nya för Karlstad, men väletablerade i övriga Sverige (och Norge) är Kroatienspecialisten som flyger med Croatia Airlines till Split mellan 26 juni och 17 juli.

- Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön, säger Haris Nuspahic, marknadschef på Kroatienspecialisten.

Bolaget är vad de heter; specialister på Kroatien och erbjuder en mängd fina hotell och privata villor i den fantastiska kroatiska skärgården. Även här ser vi ett hårt tryck på resorna och det gäller att boka i tid.

- Vi är jätteglada över att Kroatienspecialisten börjar flyga från härifrån. Det är en väletablerad och seriös aktör som flugit charter till Kroatien, från framför allt Norrland, i många år. Nu när både Kroatien och Grekland tagit bort alla inreserestriktioner såsom formulär och covidbevis är det precis som förr när man reste. Packa passet och badkläderna, sen är det bara att åka - helt underbart! säger Camilla Sperling, vd på Karlstad Airport.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 1