Skip to main content

Upptäck Kroatien från cykeln!

Cykelsemester i Kroatien

Att hyra cykel för en dag kan vara en trevlig utflykt eller ett spännande cykeläventyr! Kroatien har massor av intressanta sevärdheter för den med motion och fysik att cykla upp mot berget Biokovo. För familjen eller paret som letar efter en mysig strand en bit bort från de populäraste tillhållen finns kanske ännu mer att upptäcka. Att se Kroatien från en cykel är en speciell erfarenhet! Inget annat transportmedel ger dofter och naturen möjlighet att göra ett sådant intryck som när man glider genom landskapet med precis lagom mycket fart.

Dessutom är det både miljövänligt och bra för kroppen.

Cykelväg längst kusten i Kroatien
Att cykla gör man på sina egna villkor och i sin egen takt. Att inte behöva anpassa sig efter andra eller vara på en viss plats en viss tid, det är så som avkoppling ska vara. Vissa cykelstråk kan vara tuffa med långa uppförsbackar, men håller man sig nära havet eller cyklar längs kusten mellan de pittoreska orterna så blir lutningen aldrig besvärande ens för vardagsmotionären.

Cykelväg längst kusten i Kroatien
En cykelutflykt i Kroatien är sällan tillrättalagd och ger stort utrymme för spontanitet och upptäckarlust! I många fall finns inga märkningar eller skyltar. Cykellederna på den Kroatiska landsbygden är inte som de man hittar i svenska städer. Utanför de större vägarna som binder samman städer och byar går stråken både längs grusvägar och stigar.


Nature Park Biokovo har i samarbete med turist- och intresseorganisationer i centrala Dalmatien producerat korta videoklipp för att främja cyklandet i området. Rutterna som föreslås i filmklippet är ganska långa och krävande, men bjuder å andra sidan sett på makalösa naturupplevelser och sevärdheter.

Klicka på bilderna för att ladda ner kartor till några cykelleder vid Makarska och ön Brac som inte är alltför krävande.

Karta för cykelstråk i Makarska, KroatienCykelstråk Makarska

Karta för cykelstråk i Supetar, KroatienCykelstråk Supetar-Sutivan

Karta för cykelstråk i Supetar, KroatienCykelstråk Supetar-Lovrecina

För mer information om att hyra cykel på Brac, Makarska eller någon av de andra orterna och heltäckande cykelkartor kan ni kontakta våra guider och reseledare eller besöka Turistinformationen på respektive ort. All utrustning som hjälm och cykellås ingår, kostnaden brukar vara ca 100-130 Kuna per dag.

PS: Ta med ordentligt med vatten att dricka, glöm inte kartan och se till att mobiltelefonen är laddad.

Fritextsökning
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev är du först med att få specialerbjudanden, tips och nyheter - rätt ner i inkorgen.

this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8