Skip to main content

Cykla i Kroatien

Hyr cykel i Kroatien

Att hyra cykel i Kroatien kan vara allt från en trevlig utflykt till ett spännande äventyr! För den som är ute efter en utmanande cykelresa finns det flera intressanta sevärdheter upp mot berget Biokovo. För familjen eller paret som vill ta en enklare cykeltur finns flera cykelleder som inte är allt för krävande. Passa på att ta cykeln till en mysig strand en bit bort för att komma från de populäraste tillhållen.  

Att upptäcka Kroatien från en cykel är en speciell erfarenhet! Inget annat transportmedel ger dofter och naturen möjlighet att göra ett sådant intryck som när man glider genom landskapet med precis lagom mycket fart. Dessutom är det både miljövänligt och bra för kroppen. 

Cykelväg längst kusten i Kroatien


Att cykla i Kroatien gör man på sina egna villkor och i sin egen takt. Att inte behöva anpassa sig efter andra eller vara på en viss plats en viss tid, det är så som avkoppling ska vara. Vissa cykelleder i Kroatien kan vara tuffa med långa uppförsbackar, men håller man sig nära havet eller cyklar längs kusten mellan de pittoreska orterna så blir lutningen aldrig besvärande ens för vardagsmotionären. En cykelresa i Kroatien är sällan tillrättalagd och ger stort utrymme för spontanitet och upptäckarlust! Cykellederna på den Kroatiska landsbygden är inte som de man hittar i svenska städer, i många fall finns inga märkningar eller skyltar. Utanför de större vägarna som binder samman städer och byar går stråken både längs grusvägar och stigar. 


Nature Park Biokovo har i samarbete med turist- och intresseorganisationer i centrala Dalmatien producerat korta videoklipp för att främja cyklandet i området. Rutterna som föreslås i filmklippet är ganska långa och krävande, men bjuder däremot makalösa naturupplevelser och sevärdheter.

Klicka på bilderna för att ladda ner kartor till några cykelleder vid Makarska och ön Brac som inte är alltför krävande.

Cykelleder Makarska
Karta för cykelstråk i Makarska, KroatienCykelleder Supetar-Sutivan
Karta för cykelstråk i Supetar, KroatienCykelleder Supetar-Lovrecina
Karta för cykelstråk i Supetar, KroatienFör mer information om att hyra cykel på Brac, Makarska eller någon av de andra orterna och heltäckande cykelkartor kan ni kontakta våra guider och reseledare, eller besöka Turistinformationen på respektive ort. All utrustning som hjälm och cykellås ingår, kostnaden brukar vara ca 13-17 € per dag.

PS: Ta med ordentligt med vatten att dricka, glöm inte kartan och se till att mobiltelefonen är laddad.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 5