Skip to main content

Högtryck på resor till Kroatien från Halmstad

PRESSMEDDELANDE - 23 FEBRUARI 2023

Det är högtryck hos oss på Kroatienspecialisten nu! Telefonerna går varma. Mejlkorgen fylls löpande av bokningar och förfrågningar. Idag ligger order/bokningsingången med en nivå som företaget hade 2019.

- Redan i slutat av januari visade vi en mycket god bokningsingång inför sommarsäsongen och då från alla de nio flygplatserna vi flyger från till Kroatien. Vissa av flygavgångarna är redan fullbokade bl a från Umeå och Luleå. Från andra regionala flygplatser som t ex Halmstad, som är ny flygplats för oss att flyga från, har vi också här några flygavgångar där bokningsingången är mycket positiv och någon av dem är snart fullbokad. Men det finns fortfarande lediga platser att boka på de fyra avresedatumen vi erbjuder i maj-juni från Halmstad, säger Haris Nuspahic, VD/delägare på Kroatienspecialisten.

Kroatienspecialisten har arrangerat resor från Sverige i över 20 år och är Skandinaviens största researrangör, och specialist, till Kroatien. Den största byggstenen i företaget, är att Kroatienspecialisten har valt att primärt flyga från regionala flygplatser med direktflyg till Kroatien. Detta är ett strategiskt och aktivt val företaget gjorde för redan för 15 år sedan och det har visat sig vara rätt beslut.

- Min känsla är att Kroatien och Grekland kommer vara de länder kring Medelhavet som blir ”vinnarna” för svenskarnas semesterresor i sommar, och även tidig höst, avslutar Haris.

Från och med den 1 januari 2023 är Kroatien i medlem i Schengensamarbetet. Detta innebär att Kroatien blir en del av EU:s gemensamma gränsområde och att gränskontroller mot övriga Schengenländer avskaffas. Från och med 1 januari 2023 införs även Euro i Kroatien, som nu är den officiella valutan i landet.

Kontakt 
Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten AB: 0735-032 600  
Anette Holmgren, Affärsutvecklare, Halmstad Flygplats AB: 0722-390027 

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3