Skip to main content

Kroatiens första svenska vingård

Många reser till Kroatien för dess kristallklara vatten, magiska natur och otroliga stränder. Men vad som fortfarande utgör en dold pärla i landet är dess enastående vintraditioner. Kroatien har en uppsjö av vingårdar utspridda över den förtrollande landsbygden. Bortanför havet vaggar nämligen tusentals vinrankor i medelhavsvinden och bladen badar i det gyllene solljuset. 

En av Kroatien's vackra vingårdar är Testament Winery, den första svenska vingården i landet. Belägen på kullar som sluttar ner mot det kristallblå havet, fångar vingården den unika karaktären av havet, vindarna, solen och den kalkstensrika marken. Det är detta exceptionella läge som ger Testament Winery dess unika smakprofil och möjliggör produktionen av ekologiska viner. Vingården jobbar dessutom med en av Kroatiens främsta vinmakare, Juraj Sladić. Juraj ansvarar för såväl druvor som viner på Testament Winery. Han kommer från en av grannbyarna och har vuxit upp omringad av familjens vinrankor på deras vingård. 

Har du möjlighet så rekommenderar vi verkligen ett besök till denna vingård i Kroatien. Vi på Kroatienspecialisten inkluderar gärna ett stopp på vingården på våra gruppresor. Testament Winery erbjuder allt ifrån vinprovningar och vinpaket med dalmatiska delikatesser till rundturer och gårdsförsäljning av exklusiva viner och årgångar. Välkommen att ta ett glas eller två och varför inte prova ett par dalmatiska läckerbitar som tilltugg. Prosciutto, lokala ostar, färskt bröd, örter är bara några av de kulinariska upplevelserna som väntar. Har du inte möjlighet att resa till Kroatien och besöka vingården, är Testament Winerys utvalda viner också tillgängliga för köp i Sverige. 

Hitta till Testament Winery. 

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 8