Skip to main content

Kroatien blir en del av Schengen

Nu blir det lättare att resa till Kroatien

Glädjande nyheter för alla reseglada resenärer - Kroatien blir en del av den passfria zonen Schengen. Det betyder att du inte längre behöver visa pass när du reser till Kroatien* och du slipper långa köer vid passkontrollerna, både på resan till Kroatien och på hemresan. Från och med årsskiftet är det bara att stiga ut från planet, hämta väskan och hoppa in i transfern så är du redo för din semester i Kroatien - snabbt, smidigt och enkelt! 

Schengen är världens största passfria zon som tillåter människor att fritt resa mellan 26 europeiska länder, 22 EU-länder och ytterligare fyra europeiska länder däribland Norge.

Den 1 januari 2023 blir också Euro den officiella valutan i Kroatien och den tidigare valutan Kuna fasas ut.  

*Även om både Kroatien och Sverige är medlemmar i EU och Schengen är det endast ett giltigt pass eller nationellt ID-kort som gäller som resehandling för in- och utresa till Kroatien. Observera att körkort eller annat ID-kort (från bank eller Skatteverket) inte gäller som resehandling. Vi rekommenderar att du alltid tar med ditt pass eller nationella id-kort.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4

Resegaranti ställd till