Skip to main content

Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, från SplitHotellklass: 4 stjärnor

En kryssning bortom turiststråken

Upptäck den orörda naturen i den kroatiska skärgården när du följer med på en kryssning som går utanför de vanliga turiststråken. Denna resa är skapad för de verkliga äventyrarna, de som älskar naturen och längtar efter nya upplevelser i Kroatien.

Här kan du koppla av och låta dig förtrollas av Kroatiens hisnande vyer från från bekväma och välutrustade kryssningsfartyg. Dagarna är fyllda med möjligheter att simma, snorkla och bada i det kristallklara Adriatiska havet, medan kvällarna ger dig friheten att ströva omkring, upptäcka charmiga barer och restauranger, utforska historiska sevärdheter och beundra monument på fastlandet.

Premium och Premium Superior
Hytterna är fördelade på två olika komforttyper, Premium och Premium Superior.
Skillnaden är att Premium Superior-hytterna finns på nyare ( år 2011-) och lite större båtar. Både Premium och Premium Superior utgörs av fräscha och rymliga hytter (8-14 m²) på däck och under däck för 2 personer. Alla hytter är luftkonditionerade och består av dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla hytter har säkerhetsbox och eget badrum med wc, dusch samt hårtork. Gratis Wi-Fi ingår.

Måltider
Frukostbuffé och trerätters lunch ingår, samt en fyrarätters middag under veckan ("Captains dinner").

Övrigt

 • Sängkläder samt 2 handukar ingår (extra strandhandukar finns att hyra) 
 • Engelsktalande guide på stadsvandringar och i nationalparkerna
 • 1 guidad tur i Korčula*
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Städning 7 dagar/vecka
 • Byte av sängkläder och badlakan sker 1 gång i mitten på veckan
 • Eftermiddagste och kaffe ombord
 • Bagagehantering
 • Moderna stålbåtar: Premium-båtar 29-35m, Premium Superior-båtar 38-41m
 • Båtarna tar ca 36-45 passagerare
 • Bilder på båtar och hytter är exempelbilder inom Premium och Premium Superior kategorierna. Alla båtar har snarlik inredning. 

*På Premium Superior ingår 3 guidade turer: Korčula, Stari Grad och Split

Gästbetyg
5 av 5
: 5/5 stjärnor
Fritextsökning

Rutt

Dagsprogram

Dag 1: Split - Brac (Pučišća)

Klockan 13:00 stiger vi ombord i Split, inleder vår resa med en smakfull lunch på däck och tar ett uppfriskande badstopp i det ljuvliga havet. Vår kryssning tar oss sedan till den mysiga lilla medelhavsbyn Pučišća, som ligger gömd på den norra sidan av ön Brač. Här, i botten av en djup vik, är detta pittoreska samhälle berömt för den vita stenen från Brač, som har prytt byggnader som Liverpoolkatedralen, Vita huset i Washington och andra världskända mästerverk.

Därefter har du möjligheten att besöka en av de sista återstående stenhuggeri-verkstäderna i Europa. Njut av den autentiska smaken av lokala rätter, ackompanjerad av förstklassigt vin och den fantastiska olivoljan. När kvällen närmar sig, slår vi rot i hamnen i Pučišća, där du kan sjunka in i en fridfull natt i denna charmiga hamnstad.

Dag 2: Brac (Pučišća) - Korčula

Tidig morgonavgång mot Korčula, födelseplatsen för den store upptäcktsresanden Marco Polo. Under vår resa stannar vi för ett simstopp där du kan njuta av ett förtrollande morgondopp i det kristallklara havet.

Lunchen serveras antingen på spetsen av Pelješac-halvön, nära den pittoreska byn Lovište, eller i den stillsamma Kneža-viken på Korčula-ön.

När vi anländer på eftermiddagen är det dags att utforska Korčulas vackra stad. En stad som en gång grundades av den legendariske trojanske hjälten Antenor på 1200-talet f.Kr. Här i Korčula vävs historien samman med myterna, och du kommer att upptäcka imponerande monument och berättelser som går tillbaka i århundraden.

När kvällen faller, lockar staden med sina många lokala tavernor, där du kan smaka på kulinariska läckerheter och njuta av en autentisk atmosfär. Du kan också välja att avnjuta en av de förtrollande solnedgångarna från någon av stadens caféer eller på båten då vi denna natt kommer sova i hamnen Korčula.

Dag 3: Korčula - Lastovo

Innan du lämnar Korčula, varför inte ta en promenad längs marinan eller genom det närliggande öppna marknaden för att handla efter souvenirer och andra lokala specialiteter? Kryssningen fortsätter sedan mot Lastovo, vid ankomst till ön betalas ca 15 EUR som inträdesavgift i Lastovo Nature Park. Ön är omgiven av många mindre öar med avskilda vikar och bukter som är perfekta för snorkling. Staden är också känd för sina många små kyrkor och ovanligt formade skorstenar, som är unika för Lastovo. Övernattning sker på ankare i bukten där vi avnjuter ”Captain’s dinner” ombord.

Dag 4: Lastovo - Ravnik - Vis

Avresa tidigt på morgonen mot ön Vis, som på grund av sin unika geografiska position var en strategisk hamn för den jugoslaviska flottan och var avstängd för turister i många år. Vis har behållit en särskild charm som speglar "Medelhavet som det en gång var". Nära Vis finns den lilla ön Ravnik med den gröna grottan som är intressant att besöka (inträdesavgift cirka 12 EUR). Den fick sitt namn efter det ovanliga grönglödande ljuset som reflekterar i havet från hålet högst upp i grottan. En kort simstopp beroende på väderförhållandena, och sedan seglar vi vidare till staden Vis för övernattning.

Dag 5: Vis - Biševo - Stari Grad

Tidigt på morgonen kryssar vi mot den lilla ön Biševo för att besöka Blå Grottan, ett magnifikt naturfenomen (inträdesavgift betalas på plats, 18 euro per person). Efter besöket i Blå Grottan fortsätter kryssningen mot Stari Grad på ön Hvar – den soligaste ön i Adriatiska havet. Eftermiddagen är fri för att utforska denna unika stad och dess berömda halvmånformade bukt.

Övernattning sker i en av Stari Grads hamnar, antingen huvudhamnen eller färjehamnen (2 km bort), beroende på tillgänglighet. Det finns även möjlighet till en guidad tur i Stari Grad (ingår i Premium Superior-paketet).

Dag 6: Stari Grad - Bol

Efter frukosten ombord styr vi vår kryssning mot den vackra ön Brač och den berömda staden Bol, som stoltserar med en av Dalmatiens mest ovanliga och mest fotograferade stränder – Zlatni Rat. Vi stanna och bada vid Zlatni Rat, och njuter av den mäktiga stranden.

Bol är en pittoresk fiskarby som nyligen blomstrat till en populär turistdestination, men som lyckats bevara sin autentiska charm. Promenera längs strandpromenaden eller utforska kusten på cykel, omfamnad av den friska havsluften.

För de äventyrliga erbjuder Vidova Gora, öns högsta topp som stiger 778 meter över havet, en hisnande utsikt över Bol och dess omgivande skönhet. Alternativt kan du utforska den halvt övergivna byn Murvica, en tidskapsel av historia och mystik. Avsluta dagen på bästa sätt genom att uppsöka en gemytlig taverna eller restaurang, där du kan avnjuta läckerheter av färsk fisk, följd av lokala viner och andra delikatesser från denna unika ö.

Dag 7: Bol - Split

Ta vara på den sista dagen med avkoppling och simning i olika lugna vikar på ön Brač innan vi anländer till Split på eftermiddagen. Split är Kroatiens näst största stad, huvudstaden i Dalmatiens region.Den historiska komplexet i Split med Diocletians palats är skyddat av UNESCO, och dess historiska och kulturella monument är lika fantastiska för både lokalbefolkningen och de många besökare som förälskar sig i denna över 1 000 år gamla skönhet. Det finns möjlighet att delta i en guidad tur i den gamla staden (inkluderat i Premium Superior-paketet), inklusive Diocletians palats som den romerska kejsaren lät bygga som sin reträtt.

Dag 8: Split

Efter en tidig frukost i Split är det dags att säga adjö till besättningen och alla de nya bekanskaper. Vi hoppas att du har haft en riktigt härlig kryssning i Kroatiens skärgård! 

Bra att veta

Incheckning
Ni kan checka in i antingen Splits hamn (address: Obala Kneza Domagoja) eller i Katarina Lines kontor (adress: Zrinsko Frankopanska 1, Split) från kl 11:00, avresa sker kl 13.00.
Det går bra att lämna bagaget på båten, men hytten kommer att vara redo senast 12.30, (minst 30 minuter före avgång).

Säkerhet ombord
Alla båtar är utrustade med livbåtar och flytvästar som vanligtvis finns under sängarna i hytterna eller i garderoben. Om du inte kan simma ber vi dig att informera oss vid bokningstillfället och kaptenen vid påstigning. Vi ber er kontrollera evakueringsvägar vid ankomst till båten. Det är kundens eget ansvar att ta del av säkerhetsinformation på båten ombord.

Hamnavgift
På resans sista dag betalas en hamnavgift på ca 60 € per person. Betalning kan endast ske kontant och i den lokala valutan Euro. 

Husdjur
Husdjur är ej tillåtna ombord.

El och vatten
Alla fartyg har vatten och el, dock inte i obegränsade mängder. Alla fartyg är utrustade med generatorer som ger 220V men de är inte kontinuerligt i drift. Vattentanken är anpassad till antalet hytter ombord så det finns alltid tillräckligt med vatten för alla, även ifall tanken inte fylls på varje dag. Detta förutsatt att samtliga resenärer använder el och vatten med sparsamhet.

Nattvila
Från kl 00:00 bör man tänka på ljudnivån. Naturligtvis är detta inte en fast regel och det beror mycket på sällskapet ombord. Ljudisoleringen är inte så bra beroende på båtens konstruktion därför uppmanar vi resenärerna att visa respekt för varandra, och för våra båtgrannar när båten ligger i hamn.

Kaptenens middag ingår i priset
En gång under veckan anordnas ”kaptenens middag" som vanligtvis består av fisk. Detta är ett bra tillfälle för gästerna och besättningen att samlas tillsammans i en festlig måltid. Det finns inget krav när det gäller klädsel, men för de som vill, kan ni ta med lite finare kläder för denna speciella kväll.

Avvikelser
Kaptenen har rätt att ändra färdplaner pga. av oförutsedda händelser, dåligt väder eller ogynnsamma villkor i hamnarna för att garantera säkerheten ombord. Oavsett detta försöker kaptenen att besöka alla planerade destinationer, men kanske i en annan ordning än den som var menad. Endast vid extremt dåligt väder är det möjligt att vissa destinationer väljs bort och i så fall bara i de hamnar som inte har tillräcklig skydd för övernattning. Det kan även hända att dockning behöver ske vid avvikande tidpunkter än de som angetts i resans program på grund av begränsad plats i hamnarna.

På grund av specifika förtöjningsförhållanden och krav i vissa kroatiska hamnar är Katarina Lines fartyg förtöjda sida vid sida. Detta betyder att passagerare kan behöva korsa från ett fartyg till ett annat med luckor mellan dem för att komma till land. Passagerare måste vara väldigt försiktiga vid korsning och göra detta på egen risk. Besättningshjälp finns till dem som behöver det. Kryssningen rekommenderas inte för gäster i rullstol eller med begränsad rörlighet.

Regler
Passagerare ombord är skyldiga att följa fartygets regler och kaptenen ansvarar för säkerheten ombord på båten. Gästerna är skyldiga att respektera de tider som anges, exempelvis för av- och påstigning samt måltider. Om resenären orsakar skador kan denne komma att bli ersättningsskyldig. Eventuell kompensation sker till kaptenen, exempelvis debiteras en förlorad hyttnyckel med 11 euro (med reservation för ändringar).

Det är en självklarhet att sopor, skräp och annat avfall inte kastas överbord eller spolas ned i toaletterna. Alla båtar har adekvat avfallshantering och låt oss tillsammans se till att det kristallklara Adriatiska havet fortsätter att vara just det.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationfrån pris
3/8Stockholm - ArlandaStockholm - Split, Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par. En pärla vid havet!
16 399:-
16 149:-
Boka
3/8Göteborg - LandvetterGöteborg - Split, Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par. En pärla vid havet!
16 399:-
16 149:-
Boka
10/8Göteborg - LandvetterGöteborg - Split, Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par. En pärla vid havet!
16 399:-
16 149:-
Preliminärboka
10/8Stockholm - ArlandaStockholm - Split, Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par. En pärla vid havet!
16 399:-
16 149:-
Preliminärboka
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 1