Rundresa: Kroatien/Slovenien

Följ med oss på denna rundresa i Kroatien och Slovenien. Resan startar i Split och bjuder på städerna Zadar, Ljubljana. Under resan så besöker vi även nationalparkerna Krka och Plitvice. Detta är en resa fylld med upplevelser och perfekt för dig som vill uppleva mer på semestern. 

Rundresans höjdpunkter:

  • Stadsrundtur i historiska Split
  • Krka nationalpark
  • Stadsrundtur i Zadar
  • Stadsrundtur Ljubljana
  • Plitvice nationalpark

 

I priset ingår:
‐ 7 hotellnätter på 3-4-stjärnigt hotell med frukost, middag* 7 ggr, lunch 6 ggr och 2 vinprovningar
‐ Svensktalande reseledare och buss alla dagar
‐ Alla besök mm enligt program

Hela programmet hittar du längre ner på denna sida.

Är ni förening, grupp eller organisation på minst 20 personer, kontakta oss på telefonnummer 0771 800 300, eller skicka e-post till info@kroatienspecialisten.se för mer information och offert.

Program

Dag 1: Avresa från Luleå flygplats kl. 18.15. Ankomst Split flygplats 21.45. Transfer från flygplatsen till hotell inne i Split. Transfern tar ca. 45 minuter. På hotellet får vi lite kvällstilltugg vid ankomst.


Dag 2: Frukost på hotellet. Stadsrundtur i Split på ca. 3 timmar. Efter rundturen tar vi oss med buss till en Ekologisk gård utanför Split (ca. 1,3 timmar med buss) där vi får lunch inkl. 1 dryck, och får provsmaka lokala produkter så som ost, vin och olivolja. (turen är ca. 4-5 timmar). Övernattning i Split med middag på hotellet inkl. 2 drycker.


Dag 3: Efter frukost är det avfärd från Split mot Krka Nationalpark (ca. 1,5 timmar buss). Krka blev nationalpark 1985, och omfattar ett område på ca. 109 kvadratkilometer. Med sina sju travertinvattenfall och sammanlagda fallhöjd på 242 meter är Krkafloden ett sevärt naturfenomen. Besöket i parken är ca. 3,5 timme långt där turen börjar i Skradin med en båttur och sedan går vi längs parkens vandringsled. Lunch inkl. 1 dryck serveras i parken. Ha era badkläder nära till hands då det är tillåtet att bada i området, ett tillfälle ni inte vill missa. Efter besöket åker vi vidare med bussen till Zadar där vi övernattar (Resa på ca. 1,2 timmar). Middag på hotellet i deras buffé restaurang, inkl. obegränsad lokala drycker.


Dag 4: Vi börjar dagen med frukost på hotellet. Sedan blir det en stadsrundtur i Zadar på ca. 3 timmar. Här får vi bl.a. upptäcka Havsorgeln och Solhälsningen. Den unika havsorgeln är tveklöst stadens mest spektakulära sevärdhet. Det är ett arkitektoniskt konstverk från 2005 av den prisbelönte kroatiske arkitekten Nikola Bašić som med havet och luftens kraft skapar förtrollande harmoniska toner. Solhälsningen av samma arkitekt är sammankopplat med havsorgeln. Efter turen börjar vi vår bussfärd inåt landet mot huvudstaden Zagreb (En resa på ca. 3,5-4 timmar). Vi stannar för lunch inkl. 1 dryck på vägen. Vi övernattar i Zagreb. Middag på hotellet inkl. ¼ liter vin + ¼ liter vatten per person.

Dag 5: Efter frukosten blir det en stadsrundtur i huvudstaden på ca. 3 timmar. Vi besöker bl.a. Dolac marknaden, åker världens kortaste Linbana på 66 m som transporterar människor mellan Lower och Upper city, och även ett besök på det speciella muséet ” Museum of the broken relations” där man kan sätta sig in i både fina och tragiska relationer från världens alla hörn. Efter stadsturen åker vi vidare med buss norr över ca. 1 timma mot Hrvatsko Zagorje. Beläget i bergen besöker vi många av de tidstypiska husen som finns i området, vi äter lunch inkl. 1 dryck och besöker en vinkällare där vi får en vinprovning. Turen fortsätter sen vidare till Ljubljana i Slovenien (ca. 2 timmar). Övernattning i Ljubljana och middag på hotellet inkl. ¼ liter vin + ¼ liter vatten per person.

Dag 6: Frukost på hotellet innan vi beger oss på en stadsrundtur i Ljubljana på ca. 2,5-3 timmar. Vi tar linbanan upp till Ljubljanski grad som ligger på en kulle mitt i staden med fantastisk utsikt. Lunch med 1 dryck. Vi lämnar sedan Ljubljana och Slovenien bakom oss och åker åter igen söderut mot Plitvice nationalpark (ca. 3,5 timma). Vi övernattar i Plitvice, middag på hotellet inkl. ¼ liter vin + ¼ liter vatten per person.
 

Dag 7: Efter frukost besöker vi Plitvice nationalpark ca. 3,5 timma. Plitvicesjöarna är en av Kroatiens mest kända nationalparker och har funnits med på UNESCO’s världsarvslista sedan 1979. Genom nationalparken finns ett promenadstråk som låter oss njuta av det blågröna vattnet och det rika djur- och växtlivet. Det blir också en båttur på sjöarna. Lunch inkl. 1 dryck i parken. Efter besöket i nationalparken åker vi vår sista längre bussträcka tillbaka till Split (ca. 4,5 timma). Övernattning i Split och middag på hotellet inkl. 2 drycker.


Dag 8: Ledig tid på morgonen. Transferbussen åker ca. 11.00 mot flygplatsen. Hemresa från Split 13.50 och vi landar åter i Luleå 17.20.