Skip to main content

Så här hittar du lugnet på semestern

En kvinna läser en bok på en strand i Kroatien.

När man bokar sin resa händer det lätt att man svävar iväg bland allt som erbjuds och allt det man ska hinna göra, och i Kroatien finns det en hel del att uppleva! Många känner press att resan ska bli perfekt, men här kommer några få men enkla tips som sänker stressnivån en smula inför och under resan.

  • Vila!
  • Bryt vardagen.
  • Planera lagom.
  • Planera tillsammans.

1. Passa på att sova ut, ta en lång frukost och låt dagen bli som den blir. Det är lätt att entusiasmen tar överhand och man skyndar sig överallt. Se alla små saker, att ligga på stranden med en god bok är en upplevelse det med! Om du är en sådan som vill planera och vara ute i god tid så är det en bra idé att planera för återhämtning och vila.

Hotell Pastura, BracHotell Pastura - Hotell Pastura i orten Postira på ön Brac är ett perfekt ställe att hitta lugnet!

2. Bryt vardagsmönstren och gör något annorlunda. Om du har ett stillasittande jobb kanske det passar att hyra en cykel eller åka på några utflykter. De med fysiskt krävande jobb och vardag kanske slappar på stranden och strosar runt bland uteserveringar vid hamnpromenaden. Många berättar för oss hur de nästan överrumplas av den Kroatiska gästfriheten. Det är inte i alla länder som det är så lätt och ges så många möjligheter att komma lokalbefolkningen nära som i Kroatien, så våga ta kontakt!

marknad makarska
3. Planera lagom och sänk ambitionsnivån. Var ute i god tid med att boka och planera resan, men tänk samtidigt realistiskt kring vad som ska hinnas med på en semestervecka. Ta dig tid att vara spontan och schemalägg inte aktiviteter varje dag. Många resenärer åker till Kroatien flera år i rad och upptäcker landet bit för bit, då behöver man inte hinna med allt på en gång utan har tid att verkligen vara närvarande och uppleva allt med alla sinnen.

MakarskaMakarska - det stora utbudet gör att det finns ett stort utrymme för både inplanerade aktiviteter och spontana äventyr.

4. Synkronisera tankarna och planera tillsammans så att alla förväntar sig samma sak av semestern. Leta fakta om ditt resmål så får ni ut mer av resan. Ta gärna del av reseguiderna på vår hemsida för att lättare få den semester ni önskar.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3