Skip to main content

Split går om Mallorca som populäraste resmål

Mallorca, eller Mallis, har alltid varit ett favoritresmål hos svenskarna under sommaren. Den spanska ön får nu kliva åt sidan och ge plats för Split, visar Tickets senaste undersökning.Antalet resor till Split och Kroatien har ökat stadigt under flera år och de flesta resenärer som besökt landet återkommer gärna år efter år. Split är Kroatiens näst största stad och den största i Dalmatien och passar väldigt bra för den som gillar storstadspuls, historia och god mat. 

Många resenärer som landar på flygplatsen Split väljer självklart även att utforska andra delar av detta underbara land. Bland annat populära Makarska Rivieran som är, enligt många, en av de vackraste kuststräckorna i Europa. Med kristallklart vatten och kilometerlånga stränder är detta ett av de mest uppskattade resmålen i Kroatien.


Många väljer att utforska den kroatiska övärlden, med över 1 100 små och stora öar. De större öarna tar man sig enkelt till med färjor från Split. Bland dessa finns Brac och Hvar, som anses vara några av världens vackraste öar. I början av juli börjar lavendeln blomma och färgar hela Hvar i sin karaktäristiska lila färg, vilket gett Hvar benämningen lavendelön.
Brac är känd för sin olivolja som blivit internationellt erkänd som en av de finaste.  Brac är dessutom ett paradis för vinälskare. Tack vare det subtropiska medelhavsklimatet så odlas många olika druvor som sedan blir till världskända viner.

Många väljer även att utforska områdena på fastlandet norr om Split, som populära Biograd, Zadar, Šibenik och Vodice, som med sina rika kulturella utbud och pittoreska restauranger, blivit några av de mer populära destinationerna vid det Adriatiska havet.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4