Skip to main content

Resor till Dubrovnik

En resa till Dubrovnik skapar minnen för livet och är det perfekta resmålet att kombinera historia och kultur, med bad, sol och äventyr. Vyerna, dofterna och kontrasterna som den romantiska medeltidsstaden erbjuder är något man måste uppleva personligen. Dubrovniks riviera sträcker sig över en 45 kilometer lång och lummig kuststräcka med många små orter, öar och byar som präglas av en egen naturlig charm. I varje ort på rivieran hittar du allt som du behöver på dina resor till Dubrovnik i form av mysiga caféer, restauranger, shopping, underhållning och underbara stränder. 

Fritextsökning

Fakta

Invånare
Dubrovnik ca 50 000

Kreditkort
Accepteras av de flesta butiker och restauranger, mestadels Visa och Mastercard. 


Kommunikation
Det finns bra buss- och båtförbindelse till Dubrovnik. Bussbiljetten kostar ca 1.6
 och gäller en timme. Det är relativt enkelt och smidigt att ta sig runt Uber. 

Flygplats

Dubrovniks flygplats är Kroatiens tredje största flygplats och är belägen 22 km söder om Dubrovnik. 

Transfer
Transfer till Dubrovnik ca 25 min från flygplatsen. 


Mat och dryck
Lunch från 7 
och middag från 13  per person. En öl från 2 , en flaska vin från 70 kr (genomsnittspriser på en medelklassrestaurang).

Servicenivå
I Dubrovik har vi telefonservice 

Orter

Dubrovnik, Adriatiska havets pärla
Dubrovnik anses vara en av världens vackraste platser på grund av sin ovanliga natur, berömda arkitektur och förtrollande historia. De små gränderna inne i staden är fulla av liv och rörelse, med alla mysiga caféer, restauranger och små butiker. Många känner nog också igen Dubrovnik från tv-serien Game of Thrones som till viss del spelades in bland Dubrovniks medeltidsgränder och historiska byggnader.  

Det många inte vet är att Dubrovnik består av mycket mer än bara den gamla stadsmuren. Områdena som Lapad och Babin Kuk är perfekta att semestra i, med fina hotell och lägenheter med promenadavstånd till de populära stränderna Copacabana och Lapad. Här finns det gott om solstolar och parasoller till uthyrning. Dessutom trafikerar lokalbussar från dessa områden direkt till Gamla Stan och färden tar bara 10-15 minuter.

Cavtat
Orten Cavtat ligger ca 19 km söder om Dubrovnik, nära Dubrovnik flygplats. Här tar du dagen med ro och badar från klippor eller små klapperstränder. Ta en promenad längst den vackra stranden och njut av naturens dofter och ljud, upplev stillhet av avskilda vikar och det unika kulturarvet. Trivsamma uteserveringar och restauranger finns det gott om. Dessutom är det enkelt att åka till Dubrovnik med buss eller båt.

Slano
Orten Slano bjuder på orörd natur och fantastisk kustlinje som smyckas av oliv- och vinodlingar. Orten är attraktiv på grund av dess långa strandpromenad Lungomare, dess behagliga klimat samt sina gastronomiska delikatesser. Den långa strandpromenaden är perfekt för dig som gillar avslappnande cykelturer eller löpning med havet som utsikt. Slano ligger endast 30 km från Dubrovniks stadskärna och lokalbussar går regelbundet varje dag mellan orterna, en enkelresa kostar ca 30 hrk. Slano är ett utmärkt val för alla som vill kombinera fridfullheten av ett litet paradis med närhet till storstadslivet.

Ön Lopud
Ön Lopud ligger nordväst om staden Dubrovnik och anses vara en av de vackraste av Elafitiöarna. Ön är bilfri och har flera sandstränder, den mest populära heter Sunj och ligger på sydöstra sidan av ön. Sunjbukten är en fantastisk badplats idealist för småbarn, då det är långgrunt. Här finns det solstolar och parasoller till uthyrning. Ön har varit bebodd i tusentals år och det finns många arkeologiska lämningar från de grekiska, romerska och slaviska kulturerna. Hit kommer du enkelt med färjan från Dubrovnik som tar 30 min. På detta lilla paradis kommer du verkligen uppleva havets lugna brus och glömma bort buller och trafik ifrån det dagliga stadslivet..

Reseguide

En reseguide om ditt resmål
Specialister är vad vi är och ingen kan Kroatien som vi! Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips så att du kan uppleva det bästa med ditt valda resmål.

Läs reseguide om Dubrovnik

Karta

Hotell

lagenhet-dubrovnik-lapad-000
Lägenhet Lapad - Dubrovnik
Lägenhet Lapad ligger på halvön Lapad i en av dom populäraste delarna av Dubrovnik. Huset är beläget i närheten av yachtklubben Orsan och bjuder på en bedårande utsikt över Gruž hamn. I området finns...
Lägenhet Svea - Dubrovnik
I ett lugnt och trivsamt villaområde på Lapadhalvön, ett av de vackraste områdena i Dubrovnik, ligger Lägenhet Svea. Huset ligger på en höjd, omringad pinjeskog och vackra olivträd. Lägenheten är mode...
valamar-lacroma-dubrovnik-00
Hotell Valamar Lacroma - Dubrovnik
Perfekt plats att koppla av på riktigt. - Lyxiga Hotell Valamar Lacroma i Dubrovnik är ett mångfaldigt prisbelönt hotell (bland annat 2013, 2014 och 2015 World Travel Award) beläget på en fridfull h...
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2