2017-11-24

Inspelningsplats Kroatien

... Mer filmskvaller från Kroatien:

Kroatienspecialisten tipsar - Dubrovnik & Makarska Rivieran och fler superaktuella turistmål i Kroatien

Hvar - James Bond: Shatterhand (Premiär 2019)

James Bond spelas in på ön Hvar i Makarska Rivieran
Under årens lopp har Dalmatien med Dubrovnik och Split i spetsen varit Hollywoods favorit pärla på Adriatiska rivieran. Inte minst kan vi se det under de sista åren då allt fler serier och uppföljare hamnar på inspelnings location i Kroatien. Nu i november avslutades inspelning av Mamma Mia 2: Here we go again på den lilla ön Vis beläget i Pakleni- ögruppen utanför Makarska rivieran. Vis når man med båtresor över dagen. Alternativt ligger man nere på klappersten stranden i hängmattan och sippar på en drajja och beundrar det underbara turkosblå vattnet. Populära destinationer är öarna Hvar och Brač samt fastlandets Makarska rivieran med Brela, Baska Voda, Tucepi mfl. Besök vår hemsida för fler tips. Våra flesta destinationer samt hotell är barnvänliga.

 


Kommande filmtitlar under 2018

James Bond
Även om Mr. Perfect själv, Daniel Craig (49) sa sig helst sluta som Bond har vi åter nöjet att meddela att han visst kommer dra på sig sin svarta tajta pingvin dräkt igen som 007. Denna gången ska han åter igen rädda världen från ondo.
Inspelningsplatser: Dubrovnik
Utgivning/Premiär: 2019
Våra resor till Dubrovnik

Robin Hood Origins
Då ska trikåernas mästare och tillika hederns och ärans man Robin Hood åter upp på duken. Med temat "Origins" kan vi gissa på att storyn handlar om en ung Robin i tidig spandex ålder? Inspelningarna påbörjas under vår 2018.
Inspelningsplatser: Dubrovnik, Split
Utgivning/Premiär: 2018
Våra resor till Dubrovnik

Black Money Games
(Tom Hanks, Katarina Radivojevic)
Oj oj, Tom Hanks har samlat ihop en skara intressanta på rollistan och dragit till Hvar i Kroatien. Med tanke på sin tidigare film kan vi vara näst intill säkra på att Tom Hanks i Kroatien = Dunder Actionrulle!
Lokala skådespelare medverkar sägs det.
Inspelningsplatser: Hvar & Palmižana
Utgivning/Premiär: 2018
Boka resa till Hvar
 

 

Mamma Mia (2) - Here we go again
(Pierce Brosnan, Meryl Streep)
Barnen har blivit stora och hur ska man tackla äktenskapets alla påfrestningar som vuxna? Vi tror att man i bästa Mamma Mia dramatik sjunger ihop en underbart vacker och självklar saga. Snyftvarning: Säkert 10+
Inspelningsplatser: Vis (inspelning klar)
Utgivning/Premiär: 20 juli 2018
Boka resa till Makarska Rivieran

Game of Thrones

 

Game of Thrones har spelat in i på flera platser området kring Dubrovnik och Split.
Man spelade in redan 2011 i Dubrovnik för att fortsätta sina inspelningar under 2013 Bland favoritplatserna i Dubrovnik kan vi hitta t.ex.:
 
Fort Lovrijenac
Vad vore Dubrovnik utan Lovrijenac?
I gamla stans västra del utanför stadsmuren hittar ni denna på en 37 meters klipphöjd (Dubrovnik´s Gibraltar). Med formen av en triangel skyddades staden av 10 kraftiga kanoner. Muren som är 12 meter tjock på sina ställen men endast 60 cm på sidan in mot staden var konstruerad att staden vid intagning skulle gå att återta inifrån stadskärnan. Antika spår från slag om staden kan ses i muren.
 
Gamla stan - Dubrovnik
Denna stads silhuett har sedan urminnes tider vittnat om Dubrovniks storhet. I säsong 5 fanns en scen med trappan till Jesuit Kyrkan (St. Ignatius) som leder upp till Uz Jezuite Street. Samt här kan man ta sig till två av Dubrovniks populära besöksmål, Collegium Ragusinum samt Jesuit Kollegiet. Trappan i äkta barock stil hittar ni på Gundulic torgets södra del.
Ett besök här gör sig påmind om dofter av örter och buskiga män i rustning.

... fler spännande inspelningar: 

 

Star Wars: The last Jedi
Trots att största delen av det inspelade materialet spelades in på natten lyckades man med att få med Dubrovnik´s aura och atmosfäriska tema som mystisk plats.
Även om filmbolagets scendekor gav Dubrovnik´s helt otroliga arkitektur en bra grogrund för sci-fi stil inför inspelningen. Stora delar av stadens centrum gav fokus på stenvalv och mystiska byggnationer.

Knightfall
Med Sverigepremiär den 7 December i år kan vi se serien från samma inspelnings-team bakom Vikings -serien. Produceras bl.a. av Jeremy Renner. Riddartema i Arn stil med Tom Cullen (äv. i serien Downtown abbey). Första säsongen i 10 delar med svärd, hästar, kärlek och massor av action inspelat i värmens Dubrovnik - Klassisk succévarning!


3 tips till att hitt rätt resa:

 

 Bästa förutsättningarna - Boka tidigt!

Fördelen med att boka tidigt är att då har man störst möjlighet att få till sin semester precis så som man vill ha den eftersom flera av de mest populära hotellen och lägenheterna snabbt blir fullbokade. Prata gärna med våra säljare på 0771-800 300 för support.

 Större resesällskap?

Vi finns som ett bollplank för dig och tipsar gärna om både destinationer och bra ställen att bo på. Ring oss på 0771 800 300 eller skicka ett mejl till info@kroatienspecialisten.se så tar vi fram ett förslag som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap. Varför inte hyra ett eget semesterhus för hela sällskapet? Vi hjälper er såklart! Läs mer om semesterhus här.

 Barn, gamla och handikappanpassat?

Naturligtvis ska även våra barn och gamla kunna njuta av Kroatiens härligheter. Vi på Kroatienspecialisten ser till att ni får bokat det bästa resmålet med boende som passar just er och ert resesällskap. Kontakta oss gärna - Vi finns här för er på 0771-800 300

 

 


Hotell med boka tidigt rabatt

Vårt populära 4-stjärniga - Hotell Park Makarska

Just nu kan man boka resan med Boka tidigt-rabatter på några av våra bästsäljare. Utöver rabatten ingår dessutom halvpension på några boenden, ifall man bokar tidigt.
I år har antalet resenärer ökat med 20%. Vi tolkar det som att Kroatien är precis den där trygga och solsäkra semesterpärlan vi behöver just nu med avkoppling, historiska sevärdheter och storslagna naturupplevelser i överflöd! Trenden går helt klart mot genuina resmål som Kroatien och bort från tillrättalagda turistkomplex.
Boka tidigt och garantera er hotellplats!