Aktuell information gällande coronaviruset i Kroatien

Senast uppdaterad 2021-05-04
 

Särskilda inresebestämmelser
Internationell resa till Kroatien är tillåten. Det är dock  nödvändigt att uppfylla kraven för att säkerställa att tillträde tillåts.

Alla inresande från EU-länder behöver uppvisa ETT av följande bevis:

  • Bevis på att man har haft coronainfektion. Återhämtningsintyg från en läkare  eller ett positivt  PCR-eller antigentest som bekräftar Covid-19 infektion, som tas inom 11 och 180 dagar före resan kan resa in i Kroatien utan ny test.
  • Eller bevis på att man erhållit två doser vaccin minst 14 dagar före avresan. Undantagsvis, när det gäller vaccin mottaget i endast en dos, krävs ett intyg om mottagning av den enstaka dosen om den mottogs minst 14 dagar före inresetillfället.
  • Eller ett negativt PCR-test eller snabb antigentest, som inte är äldre än 48h (som är godkänt av EU). Barn under 7 år i sällskap med föräldrar som kan uppvisa bevis på negativt PCR-eller antigentest behöver inte testas. 
  • Om resenären saknar ovanstående finns det också möjlighet att testa sig direkt efter inresan, med antingen ett PCR-test eller ett snabb antigentest. Obligatorisk självisolering till dess att ett negativt testresultat erhållits.
     

Ett sk digitalt "Grönt bevis" kommer börja användas från och med 26 juni i hela EU. Det gröna beviset kommer underlätta resandet och innehålla information om ovanstående punkter. Beviset kommer vara lättillgängligt och finnas i mobiltelefonen.
 Läs mer om det Gröna beviset här

Föranmälan
För att underlätta och påskynda gränsövergången uppmanas alla resande att förregistrera sin ankomst till Kroatien genom att fylla i ENTERCROATIA  -formuläret.

Vågar jag boka en resa idag?
Absolut, vi erbjuder öppet köp fram till 60 dagar innan avresa så att du ska kunna boka din resa så tryggt och riskfritt som möjligt.
Beställer du dessutom resan innan 31 maj 2021 kan du ta del av boka tidigt-rabatt.
Med öppet köp kan du avboka resan utan anledning och vi garanterar att du får pengarna tillbaka inom sju dagar.
Läs mer

Lokala restriktioner i Kroatien
Kroatiska myndigheter rekommenderar att hålla sig till föreskrivna hygienföreskrifter samt hålla social distans.
- Det är obligatoriskt att bära munskydd på Croatia Airlines flyg, samt när man vistas på allmänna platser både inomhus och utomhus där man kommer i direkt kontakt med andra.
- Avstånd för social distans: 1,5 m 
- Högst 25 (offentliga tillställningar) eller 10 personer (privata tillställningar) får samlas. 

Håll dig uppdaterad:
Information ifrån den svenska ambassaden om resor till Kroatien hittar du här >>