Aktuell information gällande coronaviruset

Senast uppdaterad 2020-05-13 16:08

Resor från Sverige ställs in fram till och med den 15 juli

Utrikesdepartementet gick onsdagen den 13 maj kl 16.00 ut med att de förlänger sin avrådan från alla icke nödvändiga resor till och med den 15 juli 2020.

I enlighet med UDs reseavrådan kommer vi att ställa in samtliga resor fram till och med den 15 juli. Om din resa påverkas av den förlängda avrådan så behöver ni inte betala in resterande belopp på er resa.
Vid inställd resa så kommer du få ett mail från oss med erbjudande om av- eller ombokning.

Du som reser med Kroatienspecialisten har alltid skydd av Paketreselagen vilket innebär att när din resa är inställd har du alltid rätt till återbetalning av inbetald summa

För dig som har en inbokad resa fram till och med 15 juli:
Du behöver inte kontakta oss. Vi kommer att skicka dig information med olika alternativ för ombokning eller återbetalning till den e-postadress du uppgav i din bokning. Vi behandlar alla ärenden i tur och ordning efter avresedatum.
Vi har i princip hanterat alla återbetalningar för avbokningar fram till och med 15/6.  
För avresor 16/6-15/7 pågår hanteringen som beräknas vara klar cirka 5/6. 
Stort tack för ert tålamod! ❤️

Kan jag boka om min resa till nästa år om min resa blivit inställd på grund av UD:s avrådan?
Ja, den 2 april öppnade vi försäljning för resor 2021 och man kan boka om sin resa till nästa år. För att få hjälp med ombokning ber vi dig ta kontakt med vår kundtjänst under tiderna nedan:
Mån-tors: 09.00-14.00
Fredag: 09.00-13.00
Tel: 0771-800 300
E-post: info@kroatienspecialisten.se

Vad händer om UD förlänger sin avrådan längre än till 15 juli?
Vi följer som vanligt UDs rekommendationer och skulle de förlänga nuvarande resedirektiv kommer vi att ställa in våra resor. Om du har en resa med Kroatienspecialisten planerad under perioden när avrådan från UD gäller kommer du att erbjudas ombokning eller återbetalning. Väljer UD att inte förlänga avrådan kommer vi att återuppta våra resor från och med den 15 juli, då gäller normala villkor.

Vad händer om jag inte betalar en inbokad resa med avresa efter 15 juli?
Om du inte betalar anmälningsavgiften inom angiven tid kommer resan avbokas automatiskt. Om du har betalt din anmälningsavgift, men avstår från att göra slutbetalning inom angiven tid kommer resan att avbokas och du förlorar den inbetalda anmälningsavgiften. 
Behöver du avboka din resa, och har betalat hela eller delar av din resa, är du välkommen att ta kontakt med oss så hjälper vi dig.

Har jag rätt att avboka om jag känner oro och inte vill resa?
Vanliga av- och ombokningsregler gäller, men har du ett läkarintyg med giltiga skäl kan du avboka enligt vanliga villkor. Detta gäller om du har tecknat vårt av- och ombokningsskydd, giltigt läkarintyg krävs även om du tillhör en riskgrupp. Om du inte har vårt extra försäkringsskydd återbetalar inte vi vid avbokning, då ombeds du kontakta ditt eget försäkringsbolag.

Vad händer med Kroatienspecialisten nu när en del resor ställs in?
Det är tråkigt att behöva avboka resor men Kroatienspecialisten har funnits sedan 2002 och är ett finansiellt stabilt företag med fortsatt god ekonomi tack vare ett högt finansiellt sparande i goda tider. Våra resenärer kan känna sig trygga med att boka resa med oss.
Vi har givetvis även resegaranti ställd i Kammarkollegiet som säkerhet för alla resenärer. Detta innebär att om Kroatienspecialisten mot förmodan skulle gå i konkurs, får våra resenärer pengarna tillbaka via Kammarkollegiet.

Paketreselagen
Kroatienspecialisten tillämpar paketreselagen, det innebär ett större skydd för dig som bokar en resa med oss eller annan arrangör av paketresor. Här hittar du våra villkor: https://www.kroatienspecialisten.se/resevillkor

Som resenär är det viktigt att vara påläst och hålla sig uppdaterad före, under och efter sin resa. Här finns flera användbara länkar:

UD: - https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/

Folkhälsomyndigheten: - https://www.folkhalsomyndigheten.se/

 Resevillkor: https://www.kroatienspecialisten.se/resevillkor

Av- och ombokningsskydd: https://www.kroatienspecialisten.se/avbestallningsskydd