Aktuell information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset

Aktuell information gällande coronaviruset

UD avråder från resor till alla länder.
Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande, avråder nu UD från icke nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Vi på Kroatienspecialisten har inga resor till Kroatien under den perioden som avrådan från UD gäller.
 
Detta gäller för dig som har en inbokad resa från den 15 april
I utgångsläget så planerar vi för att inbokade resor från och med den 15 april ska genomföras som planerat. Det innebär att vanliga av- och ombokningsregler gäller, om inte annat meddelas. Om det skulle bli förändringar för resor från och med den 15 april och framåt så kommer vi kontakta dig.

Vad händer om UD förlänger sin avrådan längre än till 14 april?
Vi följer som vanligt UDs rekommendationer och skulle de förlänga nuvarande resedirektiv kommer vi att ställa in våra resor. Om du har en paketresa med Kroatienspecialisten planerad under perioden när avrådan från UD gäller kommer du att erbjudas ombokning eller återbetalning. Väljer UD att inte förlänga avrådan kommer vi att återuppta våra resor från och med den 15 april, då gäller normala villkor.

Har jag rätt att avboka om jag känner oro och inte vill resa?
Vanliga av- och ombokningsregler gäller, men har du ett läkarintyg med giltiga skäl kan du avboka enligt vanliga villkor. Detta gäller om du har tecknat vårt av- och ombokningsskydd, giltigt läkarintyg krävs även om du tillhör en riskgrupp. Om du inte har vårt extra försäkringsskydd återbetalar inte vi vid avbokning, då ombeds du kontakta ditt eget försäkringsbolag.

Paketreselagen
Kroatienspecialisten tillämpar paketreselagen, det innebär ett större skydd för dig som bokar en resa med oss eller annan arrangör av paketresor. Här hittar du våra villkor: https://www.kroatienspecialisten.se/resevillkor

Som resenär är det viktigt att vara påläst och hålla sig uppdaterad före, under och efter sin resa. Här finns flera användbara länkar:

UD: - https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/

Folkhälsomyndigheten: - https://www.folkhalsomyndigheten.se/

 Resevillkor: https://www.kroatienspecialisten.se/resevillkor

Av- och ombokningsskydd: https://www.kroatienspecialisten.se/avbestallningsskydd