Skip to main content

Skärgårdskryssning Premium, från SplitHotellklass: 4 stjärnor

Koppla av på riktigt under semestern

Åk på en förtrollande kryssning på moderna motoryachter som erbjuder en komfortabel vistelse i Kroatiens vackra övärld. På det rejäla soldäcket lutar du dig tillbaka i bekväma solstolar med en kall dryck i den ena handen och kanske en god bok i den andra. I badvikarna kan du ta ett svalkande dopp och simtur i det turkosa havet eller ta på dig simglasögon och upptäck det spännande livet under ytan i det kristallklara vattnet. Mellan varje destination visar den dramatiska Kroatiska kusten och de sagolika öarna upp sig från sin allra vackraste sida. När dagen lider mot sitt slut sitter vi på första parkett för att njuta av det skådespel som äger rum när solen sakta letar sig ner mellan öarna. Väl i land väljer man själv om de välbevarade antika städerna och spektakulära nationalparkerna utforskas på egen hand eller om man vill ta del av de många utflykter och aktiviteter som erbjuds. I de historiska städerna och pittoreska fiskebyarna finns gott om möjligheter att prova alla de olika maträtter och smaker som det kroatiska köket har att erbjuda.

Rutt
Kryssning i Kroatiens skärgård med start från Split

Hytter och båtar
Hytterna är fördelade på två olika komforttyper, Premium och Premium Superior.
Skillnaden är att Premium Superior-hytterna finns på nyare ( år 2011-) och lite större båtar. Både Premium och Premium Superior utgörs av fräscha och rymliga hytter (8-14 m²) på däck och under däck för 2 personer. Alla hytter är luftkonditionerade och består av dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla hytter har säkerhetsbox och eget badrum med wc, dusch samt hårtork. Gratis Wi-Fi ingår.

Måltider
Frukostbuffé och trerätters lunch ingår, samt en fyrarätters middag under veckan ("Captains dinner").

Övrigt

 • Sängkläder samt 2 handukar ingår (extra strandhandukar finns att hyra) 
 • Engelsktalande guide på stadsvandringar och i nationalparkerna
 • 1 guidad tur*
 • Olivolja och vinprovning ombord
 • Städning 7 dagar/vecka
 • Byte av sängkläder och badlakan sker 1 gång i mitten på veckan
 • Eftermiddagste och kaffe ombord
 • Bagagehantering
 • Moderna stålbåtar: Premium-båtar 29-35m, Premium Superior-båtar 38-41m
 • Båtarna tar ca 36-45 passagerare

*På Premium Superior ingår 3 guidade turer: Dubrovnik, Korčula och Hvar. 

Gästbetyg
4,6 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 138 gästbetyg
 • Båten uppfyllde mina förväntningar. Filip var en engagerad reseledare. Löste problemen om det uppstod några.
  Göran
 • Skärgårdskryssning Premium uppfyllde mina förväntningar.
  Madelen
 • En helt fantastisk resa som vi verkligen kan rekommendera. Fantastisk personal och kapten. Vår guide Igor var det bästa av allt. Så enorm påläst och duktig på alla sätt. Var en helt underbar resa. Både för min man och mig. Åker gärna tillbaka.
  Nadja
 • Skärgårdskryssningen gick med båten Katarina. Båten var mycket lyxigt inredd och en mycket trevlig och tillmötesgående personal.
  Branka
 • Fantastisk båtresa i en underbar skärgård. Kommer gärna tillbaka.
  Gunilla
 • Mycket trevlig kryssning i 7 dagar med båten Majestic.
  Liisi
 • Rena fräscha hytter. Större än förväntat. Fina gemensamma utrymmen såsom salong, soldäck och loungedel. tillräckligt med plats i de allmänna utrymmena. Jättetrevligt sätt att resa.
  Cariann
Fritextsökning

Bra att veta

Incheckning
Ni kan checka in i antingen Splits hamn (address: Obala Kneza Domagoja) eller i Katarina Lines kontor (adress: Zrinsko Frankopanska 1, Split) från kl 11:00, avresa sker kl 13.00.
Det går bra att lämna bagaget på båten, men hytten kommer att vara redo senast 12.30, (minst 30 minuter före avgång).

Säkerhet ombord
Alla båtar är utrustade med livbåtar och flytvästar som vanligtvis finns under sängarna i hytterna eller i garderoben. Om du inte kan simma ber vi dig att informera oss vid bokningstillfället och kaptenen vid påstigning. Vi ber er kontrollera evakueringsvägar vid ankomst till båten. Det är kundens eget ansvar att ta del av säkerhetsinformation på båten ombord.

Husdjur
Husdjur är ej tillåtna ombord.

El och vatten
Alla fartyg har vatten och el, dock inte i obegränsade mängder. Alla fartyg är utrustade med generatorer som ger 220V men de är inte kontinuerligt i drift. Vattentanken är anpassad till antalet hytter ombord så det finns alltid tillräckligt med vatten för alla, även ifall tanken inte fylls på varje dag. Detta förutsatt att samtliga resenärer använder el och vatten med sparsamhet.

Nattvila
Från kl 00:00 bör man tänka på ljudnivån. Naturligtvis är detta inte en fast regel och det beror mycket på sällskapet ombord. Ljudisoleringen är inte så bra beroende på båtens konstruktion därför uppmanar vi resenärerna att visa respekt för varandra, och för våra båtgrannar när båten ligger i hamn.

Kaptenens middag ingår i priset
En gång under veckan anordnas ”kaptenens middag" som vanligtvis består av fisk. Detta är ett bra tillfälle för gästerna och besättningen att samlas tillsammans i en festlig måltid. Det finns inget krav när det gäller klädsel, men för de som vill, kan ni ta med lite finare kläder för denna speciella kväll.

Avvikelser
Kaptenen har rätt att ändra färdplaner pga. av oförutsedda händelser, dåligt väder eller ogynnsamma villkor i hamnarna för att garantera säkerheten ombord. Oavsett detta försöker kaptenen att besöka alla planerade destinationer, men kanske i en annan ordning än den som var menad. Endast vid extremt dåligt väder är det möjligt att vissa destinationer väljs bort och i så fall bara i de hamnar som inte har tillräcklig skydd för övernattning. Det kan även hända att dockning behöver ske vid avvikande tidpunkter än de som angetts i resans program på grund av begränsad plats i hamnarna.

På grund av specifika förtöjningsförhållanden och krav i vissa kroatiska hamnar är Katarina Lines fartyg förtöjda sida vid sida. Detta betyder att passagerare kan behöva korsa från ett fartyg till ett annat med luckor mellan dem för att komma till land. Passagerare måste vara väldigt försiktiga vid korsning och göra detta på egen risk. Besättningshjälp finns till dem som behöver det. Kryssningen rekommenderas inte för gäster i rullstol eller med begränsad rörlighet.

Regler
Passagerare ombord är skyldiga att följa fartygets regler och kaptenen ansvarar för säkerheten ombord på båten. Gästerna är skyldiga att respektera de tider som anges, exempelvis för av- och påstigning samt måltider. Om resenären orsakar skador kan denne komma att bli ersättningsskyldig. Eventuell kompensation sker till kaptenen, exempelvis debiteras en förlorad hyttnyckel med 150 Kuna (ca 120 SEK). (med reservation för ändringar)

Det är en självklarhet att sopor, skräp och annat avfall inte kastas överbord eller spolas ned i toaletterna. Alla båtar har adekvat avfallshantering och låt oss tillsammans se till att det kristallklara Adriatiska havet fortsätter att vara just det.

Utflykter och aktiviteter

Utflykter och aktiviteter


I Skärgårdskryssning Premium ingår en guidad stadstur i Dubrovnik. Det urval av aktiviteter som beskrivs nedan är tillval mot avgift. Vissa utflykter och aktiviteter kräver ett bestämt antal deltagare för att genomföras.

Cetina zipline
Denna utflykt är något för den äventyrslystne. Åk i en sele nedför sammanlagt 8 stålvajrar som tillsammans sträcker sig 2100 meter och upp till 150 meter ovanför marken! Den som vågar belönas med en makalös utsikt över Cetina floden och dess djupa kanjon vars klippväggar störtdyker ner mot det forsande vattnet. Turen tar ca 3 timmar och inkluderar transfer tur/retur.

Max vikt: 130 kg.
För 4-15 deltagare.
Från Split, Omis eller Makarska.
60 €

Cetina forsränning
Cetinaflodens forsar är inte svåra att bemästra, men tillräckligt spännande ändå! Dessutom är det omgivande landskapet förtrollande! Forsränning eller ”rafting” är en av de mest populära utflykterna i området. Vattenfall, grottor och djungelliknande vegetation kantar flodens stränder och strömfåra. Den guidade utflykten tar ca 4 timmar (med transfer) och inkluderar transfer tur/retur samt all utrustning ni behöver.

Lämpliga kläder är badkläder, shorts, t-shirt och en handduk. Tofflor eller badskor. Turen dokumenteras av medföljande fotograf. Om ni vill köpa en CD med bilder kostar det ca 100 SEK extra (betalas kontant).
Minst 6 deltagare.
Från Split, Omis eller Makarska
34 €

Vinprovning i Korcula
Prova några lokala viner och lär dig mer om hur de produceras. Enklare tilltugg.

15 €

Dalmatisk middag på Korcula
Prova traditionell Kroatisk mat i en by nära och lär dig mer om områdets historia och livet på landsbygden.

Från Korcula.
28 €

Hyr en cykel på Mljet
Hyr en cykel under 2 timmar och upptäck ön Mljet och nationalparken på egen hand.

11 €

Linbana i Dubrovnik
Från linbanan som går mellan staden Dubrovnik och berget Srđ får man en fantastisk överblick över Gamla Stan och det Adriatiska havet. Uppe på berget kan man låta sig fängslas av utsikten eller äta en god middag på restaurangen med utsikt över kusten.

14 €, tur/retur

Karta

Avgångar & priser

Sida 1 av 4

AvresaAvreseortDestinationfrån pris
13/5HalmstadHalmstad - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
11 899:-
11 399:-
Boka
20/5HalmstadHalmstad - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
11 899:-
11 399:-
Preliminärboka
27/5HalmstadHalmstad - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
11 899:-
11 399:-
Preliminärboka
30/9ÖstersundÖstersund - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
11 899:-
11 399:-
Boka
3/6Stockholm - ArlandaStockholm - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
3/6Göteborg - LandvetterGöteborg - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
3/6HalmstadHalmstad - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
10/6UmeåUmeå - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
10/6Göteborg - LandvetterGöteborg - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
10/6Stockholm - ArlandaStockholm - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
23/9Göteborg - LandvetterGöteborg - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
23/9ÖstersundÖstersund - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
23/9Stockholm - ArlandaStockholm - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
13 299:-
12 799:-
Preliminärboka
17/6UmeåUmeå - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
14 199:-
13 699:-
Preliminärboka
17/6Stockholm - ArlandaStockholm - Split, Skärgårdskryssning Premium, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Idealisk för par och vänner!
14 199:-
13 699:-
Preliminärboka
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev är du först med att få specialerbjudanden, tips och nyheter - rätt ner i inkorgen.

this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 8
Erbjudanden
27/5Vodice, Villa Tihomir, 1 veckafrån 2 399:-
2/9Vodice, Villa Tihomir, 1 veckafrån 2 399:-
9/9Vodice, Villa Tihomir, 1 veckafrån 2 399:-
13/5Halmstad - Split, Endast flyg, 1 veckafrån 2 995:-
1/10Luleå - Split, Endast flyg, 1 veckafrån 2 995:-

Resegaranti ställd till