Skip to main content

Nyhet! Kroatien direkt från Karlstad

Två personer paddlar på havet i vackra Kroatien

PRESSMEDDELANDE - 21 OKTOBER 2021
Under semestermånaden juli 2022 kommer värmlänningarna kunna resa direkt till Split, Kroatien med researrangören Kroatienspecialisten. Resorna säljs som charterpaket med hotell eller enbart som flygstol.

Resandet ökar igen efter pandemin och Kroatienspecialisten är arrangören som sedan 2002 valt att satsa på charterresor till adriatiska havet direkt från regionala flygplatser i Sverige och Norge.

-Vi har haft ögonen på Karlstad en längre tid och när vi såg en möjlighet att förlägga en del av produktionen hit så tog vi kontakt, berättar Haris Nuspahić, marknadschef på Kroatienspecialisten. Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön.

Resorna från Karlstad till kroatiska Split flygs med en Airbus 320 som har 179 säten, vid fyra tillfällen med start 26 juni och under hela den eftertraktade semesterperioden i juli. Kroatienspecialisten erbjuder paketresor med hotell och semestervillor och har långa samarbeten med sina leverantörer.

̶ Vi heter ”specialisten” eftersom det är precis vad vi är; specialister på Kroatien helt enkelt. Våra värden ligger i kunnandet och den personliga servicen och vi känner väl till alla våra hotell och reseledare som arbetat för oss mycket länge. Vi har också många nöjda resenärer som återkommer år efter år, säger Haris Nuspahić.

Kroatien har seglat upp som ett populärt resmål vid Medelhavet och flygtiden dit är kort, ca 2,5 timmar från Karlstad. Den vackra staden Split med sina marknader och medeltida byggnader är en perfekt utgångspunkt för utflykter i den kroatiska skärgården.

̶ Vi är jätteglada över att Kroatienspecialisten börjar flyga härifrån. Det är en väletablerad och seriös aktör som flugit charter till Kroatien, från framför allt Norrland, i många år. Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda värmlänningarna ytterligare ett härligt resmål direkt från Karlstad och dessutom i juli när de flesta har semester, säger Camilla Sperling, vd på Karlstad Airport.

Kontakt:
Haris Nuspahić, marknadschef Kroatienspecialisten: 073-503 26 00
Camilla Sperling, vd Karlstad Airport: 054 540 77 01

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 5