Skip to main content

Resor till Vodice

Pittoresk ort med charmiga restauranger

Den eleganta och charmiga orten Vodice är belägen vid en stor vik 11 km norr om den större staden Sibenik, nästan mitt mellan Split och Zadar. Orten har cirka 10 000 invånare, som under sommarhalvåret blir betydligt fler. Orten är mest känd för sitt rika kulturella utbud, sina pittoreska restauranger, gedigna sport- och rekreationsutbud samt ett behagligt kvälls- och nattliv. Att resa till Vodice kan vara en fantastisk upplevelse för hela familjen vare sig du söker avkoppling eller en aktiv semester! Den vackra kuststaden med sin härliga atmosfär är ett populärt resmål och en av de största turistdestinationerna vid Adriatiska havet.

I söder har byn Srima växt samman med Vodice och det är här du hittar badplatserna som lokalbefolkningen tycker mest om. Stranden löper kilometervis längs det kristallklara Adriatiska havet och här är både badvatten och stränder av särskilt hög standard. En trevlig strandpromenad följer stranden hela vägen från Vodices västra utkant hela vägen till badorten Srima, en sträcka på ca 5 km. Den är till stora delar stenlagd och längs vägen får du sällskap av både Kanariepalmer och Tamarisk-träd.

Det som skiljer Vodice från de andra städerna i regionen är det stora restaurangutbudet. Staden sägs vara en av Dalmatiens mest restaurangtäta orter och här finns flera fantastiska ställen att avnjuta trevliga middagar på. Vid den livliga marinan finns en gammal stadsdel där uteserveringarna ligger nästintill kant i kant. Här möts man av ett myllrande folkliv, många restauranger, caféer och rustika dalmatiska vinkällare.

Strosa gärna omkring på de smala gatorna som letar sig fram mellan de gräddvita stenhusen och upptäck de historiska monument som staden har att bjuda på. Stadens spännande historia sträcker sig tillbaka till järnåldern, både som fredlig handelsplats och som värd för fältslag.

Från hamnen går det utflyktsbåtar varje dag till de många utflyktsmålen som finns i omgivningarna. Man har stor valfrihet bland både historiska städer och magnifika naturupplevelser. I söder ligger både den historiska staden Trogir och Split med Diocletianus palats som är en av världens bäst bevarade romerska monument. I Vodices skärgård ligger nationalparken Kornatiöarna och via båt når man även nationalparken Krka med de många vattenfallen, utanför Sibenik.
 

Fritextsökning

Reseguide Vodice

En reseguide om ditt resmål
Specialister är vad vi är och ingen kan Kroatien som vi! Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips så att du kan uppleva det bästa med ditt valda resmål.

Läs reseuide om Vodice

Transfer & Service

Transfer

Våra reseledare möter upp er på flygplatsen i Split och visar vägen till transfern. Det tar ca 60 minuter med transfer från Splits flygplats till Vodice. Tiden varierar beroende på vilket hotell du bokat, trafiken samt antal stopp.
Till vissa hotell kan framkomligheten ibland vara begränsad vilket gör att transferbussen inte alltid kan köra ända fram till hotellets entré. I dessa fall stannar bussen på första tillgängliga plats vilket kan medföra en kortare promenad till hotellet. Läs mer om transfer

Service på resmålet

I Vodice har vi telefonservice där du alltid kan komma i kontakt med våra svensktalande reseledare via vår servicetelefon. De hjälper gärna till om du behöver information eller goda tips om om resmålet.  
Vid behov kan du också kontakta din husvärd, receptionist eller turistinformationen. Läs mer om service på resmål

Utflykter

I Vodice i Kroatien finns det en mängd fantastiska utflykter och aktiviteter att uppleva. Nedan har vi samlat några spännande förslag på dagsutflykter som du kan uppleva under din vistelse i Vodice. Dessutom kan du ta del av tips och rekommendationer från våra resenärer om vad du bör uppleva när du besöker staden. Läs resenärernas bästa tips här

Båttflykt till nationalparken Krka
 

Krka National Park är en vidsträckt, av mänsklig aktivitet i stort sett orörd region med exceptionellt och mångfacetterat naturligt värde. Nationalparken består av ett välbevarat ekosystem och är främst avsedd för vetenskapliga, kulturella, och pedagogiska aktiviteter men även som ett rekreationsområde för dess många besökare.

Sin status som nationalpark fick den 1985 och är det är Kroatiens sjunde nationalpark. Den omfattar ett område på 109 kvadratkilometer längs floden Krka vars källa ligger vid de Dinariska bergen. Med sina sju travertinvattenfall och en sammanlagd fallhöjd på 242 meter är Krkafloden ett sevärt naturfenomen!

Väl på plats i nationalparken kan du besöka bland annat Skradinski Buk, det längsta och mest kända vattenfallet i floden Krka. I naturområdet finns flertalet renoverade kvarnar, viktiga arkeologiska monument och även Skradinski Buks charmiga ”Ethno village”. Vandringsleden i området tar ca en timme att avklara, men man behöver inte gå hela. 


Vinprovning
 

I den lilla byn Plastovo som ligger 35 kilometer från Vodice, har familjen Sladić gjort vin i generationer. Under de senaste åren har den yngre generationen av familjen tagit med hjälp av en hundra år gammal tradition blandat med moderna metoder, de lokala vinerna till stor framgång. Resultatet är särskiljande boutique-viner som har vunnit vinälskares hjärtan.

Professionella enologer ger dig en informativ rundtur bland viner, vindruvor och vingårdar. De berättar även om mikroklimatets påverkan och vad som gör att denna regionens viner får en speciell karaktär.


Kornatiöarna
 

Enligt legenden bildades Kornati-öarna från en handfull vita stenar som var kvar efter att Gud skapat världen. Han kastade dem i havet och bestämde sig för att de var perfekta som de var. Nationalparken är verkligen så fascinerande och unik i sin skönhet att det inte finns någon motsvarighet i Europa eller världen. Med så många rev, öar, vikar och uddar är det verkligen ett förlovat land för de som älskar nautiska skönheter. Kornati-öarna är en orörd oas för dem som under några timmar vill njuta av ett kristallklart hav och koppla av i orörd natur.

Ögruppen Kornati omfattar 147 öar, öar och rev som tillsammans utgör 69 kvadratkilometer. De sträcker sig från Dugi Otok till Žirje som täcker en total ytan på 320 kvadratkilometer, av dessa omfattar nationalparken 89 öar som täcker ca 220 kvadratkilometer. Norra kusten har fler uddar och vikar och är mjukare än den södra, där det för det mesta finns klippor som störtar ner mot havet. Det finns inga vattenflöden på öarna, och de är täckta av lågväxta buskar och gräs.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationfrån pris
27/7Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Lägenheter med pool. Toppbetyg!
5 699:-Boka
3/8Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Lägenheter med pool. Toppbetyg!
5 699:-Boka
10/8Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Lägenheter med pool. Toppbetyg!
5 699:-Boka
17/8Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Lägenheter med pool. Toppbetyg!
5 699:-Boka
24/8Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Lägenheter med pool. Toppbetyg!
5 699:-Boka
7/9Stockholm - ArlandaStockholm - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Semesterhus med pool, för 16-24 personer
6 399:-
6 149:-
Boka
14/9ÖrnsköldsvikÖrnsköldsvik - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Semesterhus med pool, för 16-24 personer
6 399:-
6 149:-
Boka
22/9LuleåLuleå - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Semesterhus med pool, för 16-24 personer
6 399:-
6 149:-
Boka
29/9HalmstadHalmstad - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Semesterhus med pool, för 16-24 personer
6 399:-
6 149:-
Boka
6/10HalmstadHalmstad - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 vecka
Internetrabatt per bokning: 500:-
Semesterhus med pool, för 16-24 personer
6 399:-
6 149:-
Boka

Hotell

Hotell Olympia - Vodice
Kanonläge vid stranden - Ett av Vodices bästa hotell - modernt och fräscht med bästa tänkbara läge vid havet och med smakfull inredning i såväl rum som i allmänna utrymmen. Redan i receptionen överru...
1 vecka Läs mer
Hotell Olympia Sky - Vodice
Modernt och högklassigt - Hotell Olympia Sky är ett nybyggt och exklusivt hotell med bästa tänkbara läge i Vodice. Den båtformade byggnaden med sin moderna arkitektur utgör ett spännande inslag i den...
1 vecka Läs mer
Matilde Beach Resort - Vodice
Lugn oas vid strandpromenaden - Omtyckta Matilde Beach Resort ligger bara 50 m från Vodices långa och attraktiva strand och endast en kort promenad från centrum. Koppla av vid det sköna poolområdet s...
1 vecka Läs mer
Villa Arausana & Antonina - Vodice
Rofylld oas vid havet - Längst ute på en grönskade halvö ligger Villa Arausana & Antonina. En plats där du kan koppla av på riktigt, där både din kropp och själ får ro. Det suveräna läget alldeles vi...
1 vecka Läs mer
Villa Pina - Vodice
Trivsamma lägenheter i avkopplande miljö - Ett litet och trevligt familjedrivet lägenhetshotell i lugna omgivningar. Lägenheterna är trendigt inredda med vackert ljust trägolv och modern interiör. Hä...
1 vecka Läs mer
Villa Tihomir - Srima
Solklar favorit med utmärkt service - Villa Tihomir är ett bra val om man vill ha en stilla och rofylld semester. Tillbringa dagarna med att njuta vid poolen eller gå ner till den fantastiska strande...
1 vecka från 6 399:- Läs mer
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 2