Skip to main content

Hur är det att semestra i Kroatien nu?

Makarska Riviera, 2021-08-13

Hälsningar från Makarska Rivieran i Kroatien!

Just nu är det många som har frågor och undrar hur det faktiskt är att semestra i Kroatien.


   

 

Vi har ställt era frågor till vår destinationschef i Kroatien, Danijela, som bor i Makarska och ger er en inblick i hur läget ser ut just nu!

I Kroatien rullar vaccinationerna på i samma snabba takt som i övriga Europeiska länder. Redan den 15 maj organiserades en stor vaccinering i Makarska till alla, speciellt de som jobbar inom turismen. Samma gjordes i Split och övriga populära orter längst kusten. Detta organiserades igen den 12 juni, vilket innebär att majoriteten av de som bor här och jobbar inom turistindustrin var färdigvaccinerade redan i mitten på juni.

Kroatien är det säkraste turistmålet i Europa just nu jämförelse med andra Medelhavsländer. I juli månad besökte 3,7 miljoner turister landet och den nationella säkerhetsmärkningen "Safe Stay in Croatia” fortsätter att hjälpa semesterfirare att njuta av en säker och bekymmersfri semester. 


Flygresan

Att flyga just nu innebär självklart lite ändringar i rutiner och säkerhet. Men finns det egentligen någon tryggare plats än ett flygplan just nu? Här är alla garanterat testade eller vaccinerade och alla bär munskydd!
Vad som gäller är att både du och personalen måste ha munskydd under hela flygresan, förutom när du äter eller dricker. Efter landning får alla resenärer kliva av i turordning, för att undvika trängsel. Väl på plats blir du välkomnad av våra reseledare, precis som vanligt.


Restauranger och mataffärer

Alla restauranger och barer har nu öppet som vanligt. Det finns heller inga restriktioner på hur många som får sitta tillsammans i sällskapet. 
Mataffärer är öppna som vanligt - här gäller dock munskydd.


Stränder och Pooler

Här finns inga restriktioner förutom att hålla avstånd till andra. Fritt fram för sol och bad alltså!


Stämningen i Kroatien

Stämningen i Kroatien är väldigt glad och lättsam. Det känns helt enkelt som vanligt! Majoriteten av befolkningen i turistområdena är vaccinerade och med 3,7 miljoner turister i juli ser vi otroligt positivt på att allt kan återgå till det normala igen. Som Europas säkraste turistmål är du garanterad en trygg och bekymmerslös semester. 

Restriktioner att hålla koll på

  • Krav på munskydd gäller bara inomhus. Tex i mataffären och i lokala bussar eller där det inte är möjligt att hålla 1,5 m avstånd. Du behöver alltså inte ha munskydd när du är utomhus.
  • Social distans gäller fortfarande.
  • Precis som i Sverige, se till att tvätta händerna ofta och använd gärna handsprit.
     

Läs mer om vad som gäller för att resa in i Kroatien

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 9