Våra resmål

karta kroatien resmålResor KroatienVodiceAmadria ParkSplitKryssningar från TrogirMakarska RivieranÖn BracÖn HvarDubrovnik RivieranImage Map

I vårt utbud hittar du boenden i både idylliska fiskebyar och pulserande storstäder. Gemensamt för alla resmål är de gräddvita stenhusen med varmröda tegeltak, solvarma klapperstensstränder och Medelhavets klaraste vatten.

Makarska rivieran och öarna utanför har en rustik uppriktighet; en okonstlad och ödmjuk atmosfär som genomsyrar allt från befolkning och byggnader till restaurangernas menyer. De små gemytliga städerna och fiskebyarna från Omis i norr till Drvenik i söder vilar på Biokovos sluttningar som omfamnar de många klapperstensstränderna och badvikarna. Ön Hvar är en favoritdestination hos filmstjärnor och kändisar och exklusiva yachter lägger dagligen till i stadens marina. Ön Brac å andra sidan är en fridfull och oexploaterad semesterpärla, perfekt för dem som letar efter en rofylld och avslappnad tillvaro med massor av sol och bad.

Dubrovnik och Split tillhör en unik skara av exceptionellt välbevarade antika städer med romerska byggnader som andas mystik, romantik och kultur. Här nöter du skorna mot blanksliten gatsten och njuter av varma sommarkvällar på restauranger med utsikt över det Adriatiska havet och solnedgången. Det finns även massor av bra shopping. Runt de antika stadsdelarna har moderna städer växt upp med gallerior och shoppingcentra. Men de båda städerna har såklart mer än så att erbjuda! Precis som de andra resmålen så bjuds det på fantastiska stränder och utflykter till några av Europas vackraste nationalparker.

Vodice, en av Kroatiens mest restaurangtäta badorter med kilometerlånga stränder. Här finns något för alla och staden är en utmärkt utgångspunkt för utflykter och båtturer till de många sevärdheterna som ligger i området. En populär dagsutflykt går till nationalparken Krka, men man når också med enkelhet de historiska städerna Sibenik, Trogir, Split och Zadar. För den som också är intresserad av Kroatiens vackra natur finns även de karga och särpräglade Kornatiöarna och nationalparken Plitvice med alla sina vattenfall i ett vackert karstlandskap.

Resor till Makarska Rivieran

makarska-rivieran-kroatien-00
Makarska Rivieran sträcker sig hela 60 km mellan städerna Omis i norr och Gradac i söder. Den dramatiska kustlinjen och turkosblåa havet lockar besökare från världens alla hörn. Den täta pinjeskogen sträcker sig ända ned till stranden och ovanför utgör de vita bergstopparna en ....Läs mer »8 dagarfrån 4 990:-

Resor till Brac

För den som värdesätter lugn och ro mer än livligt sommarsurr är resor till Brac ett av Kroatiens bättre alternativ. Här kan man med lätthet hitta avskildhet samtidigt som man ändå har tillgång till allt det där som fastlandet har i termer av god mat och fantastiska badstränder. Oavsett ....Läs mer »8 dagarfrån 5 799:-

Resor till Split

split-kroatien-00
Det sägs ofta att Split är en gammal stad, ca 1700 år, men då räknar man bara från när staden byggdes på och runt det som en gång var den romerska kejsaren Diocletianus sommarpalats. Sanningen är att den första bebyggelsen på platsen var den grekiska kolonin Aspalathos som grundades ....Läs mer »

Resor till Vodice

vodice-kroatien-00
Den eleganta och charmiga orten Vodice är belägen vid en stor vik 11 km norr om den större staden Sibenik, nästan mitt mellan Split och Zadar. Orten har cirka 10 000 invånare, som under sommarhalvåret blir betydligt fler. Orten är mest känd för sitt rika kulturella utbud, sina pittoreska restauranger, ....Läs mer »8 dagarfrån 5 899:-

Semesterhus i Kroatien!

Semesterhus Kroatien
Dröm dig bort, och se dig själv i den här trädgården kisandes mot solen. Att hyra hus utomlands passar barnfamiljen som vill ha tillgång till kök och kunna rå sig själv, storfamiljen som tjänar på att hyra något större, kompisgänget eller paret som vill testa något annat ....Läs mer »

Amadria Park

amadria-park-vodice-kroatien-002.jpg
Amadria Park är en unik resort utanför Sibenik. Den är mest känd för sina 5 stränder som sträcker ut sig över den 4 kilometer långa kuststräckan. Omgärdat av Medelhavets vackra växtlighet erbjuds modern inkvartering i en fantastisk miljö. Bland stränderna kan nämnas ....Läs mer »8 dagarfrån 7 299:-

Skärgårdskryssningar

Varje år upptäcker fler och fler personer kryssningar i den oslagbara kroatiska skärgården med sina tusen öar. På våra skärgårdskryssningar får ni uppleva några av Kroatiens absoluta höjdpunkter och Dalmatiens bländande vackra kuststräcka längst med Adriatiska havet. ....Läs mer »

Aktiv semester i Kroatien

Kombinera en aktiv semester med sol & bad i Kroatien. Vad sägs om en träningsresa i härligt Medelhavsklimat, där det varvas sol och bad med aktiviteter som får er att må bra i såväl kropp som sinne. Oavsett om ni vill träna yoga, tennis, vandring, löpning, kajakpaddling eller ....Läs mer »

Gruppresor

Vi på Kroatienspecialisten har lång erfarenhet av att arrangera gruppresor till Kroatien. Tack vare våra erkänt duktiga svensktalande guider i Kroatien och vår personliga kontakt med hotellen kan vi anordna minnesvärda resor med väldigt specifika krav och önskemål. Tillsammans med oss planerar ....Läs mer »