Skip to main content

Kryssning i Kroatien

Upplev en magisk kryssning i Kroatiens skärgård

Varje år upptäcker fler och fler personer kryssningar i den oslagbara kroatiska skärgården med sina tusen öar. På våra kryssningar får ni uppleva några av Kroatiens absoluta höjdpunkter och Dalmatiens bländande vackra kuststräcka längst med Adriatiska havet. Från båten visar sig kusten och det kristallklara vattnet i all sin prakt, och på kryssningen finns dessutom gott om tid att njuta av landskapet som sakta drar förbi. På båtarna serveras mat och dryck från lokala råvaror, kockarna ombord bjuder på traditionell mat och goda viner från landets mest kända vingårdar.

Fartygen stannar vid oexploaterade badvikar och romantiska stränder, en mångfald av lika svårtillgängliga som underbara badplatser som en hotellvistelse oftast inte kan erbjuda. Där kan man simma, snorkla och dyka eller bara njuta av den fantastiska naturen.

På en skärgårdskryssning sker resan i korta etapper och det finns hela tiden något att uppleva. Vid slutet av varje dag lägger vi till vid en ny ort och passar självklart på att utforska omgivningarna och restauranglivet. Samtidigt finns den ständigt närvarande storheten i det lilla: ett spegelblankt turkost hav, en stilla solnedgång, sältan i medelhavets ljumma bris. På båten finns bara nu, mellan himmel och hav försvinner vardagen över relingen och lugnet sjunker in. Ovan däck finns gott om utrymme för att slappna av under Medelhavets sol på något av soldäcken eller koppla av med en god bok i skuggan.

En kryssning i Kroatiens skärgård är ett perfekt sätt att ladda batterierna för alla som vill prova på, eller redan förälskat sig i båtlivets härliga atmosfär och samtidigt vill uppleva så mycket av Kroatien som möjligt.

Välkommen ombord!

Gästbetyg
4,6 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 207 gästbetyg
 • Skärgårdskryssning: Southern Explorer. Deltagarna mycket nöjda med resan, skicklig kapten som anpassade programmet efter vädret! Mycket bra motoryacht med excellent service. Cruise manager mycket kunnig o service minded. / Gruppresa 18 personer.
  Gösta
 • Rrkomenderar södra delen av skärgården, trevlig båt Leonardo med toppen guider Ivan och Davor.
  Lena
 • Skärgårdskryssning: South Bike Cruise. Fantastiska guider och cykelturer, vi var 7 kvinnor 70+
  Gull-Britt
 • Fantastisk! Åker gärna igen på liknande resa. Tror att många andra också skulle älska det!
  Anna Eva Camilla
 • Fantastisk skärgårdskryssning!
  Lena
 • Sagolik kryssning.
  Susanne Anna Cecilia
 • Båten uppfyllde mina förväntningar. Filip var en engagerad reseledare. Löste problemen om det uppstod några.
  Göran
 • Skärgårdskryssning Premium uppfyllde mina förväntningar.
  Madelen
 • Fantastisk båtresa i en underbar skärgård. Kommer gärna tillbaka.
  Barbro Gunilla
 • Rena fräscha hytter. Större än förväntat. Fina gemensamma utrymmen såsom salong, soldäck och loungedel. tillräckligt med plats i de allmänna utrymmena. Jättetrevligt sätt att resa.
  Cariann
Fritextsökning

Transfer

Våra reseledare kommer möta upp dig på flygplatsen och visa vägen till transferbussen. Det tar ca 30 minuter med transfer från Splits flygplats till båthamnen i Split. Läs mer om transfer

Karta

Avgångar & priser

Sida 1 av 2

AvresaAvreseortDestinationfrån pris
5/10Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
10 199:-Boka
21/9Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 299:-Preliminärboka
28/9Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 299:-Boka
20/7Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, 1 vecka
Idealisk för par. En pärla vid havet!
12 699:-Boka
27/7Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, 1 vecka
Prissänkt. Rabatt per person: 2000:-
Idealisk för par. En pärla vid havet!
12 699:-
11 699:-
Preliminärboka
3/8Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, 1 vecka
Idealisk för par. En pärla vid havet!
12 699:-Boka
10/8Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, 1 vecka
Idealisk för par. En pärla vid havet!
12 699:-Preliminärboka
20/7Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 799:-Boka
27/7Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 799:-Boka
3/8Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 799:-Boka
10/8Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 799:-Boka
17/8Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 799:-Boka
24/8Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 799:-Boka
31/8Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 799:-Boka
14/9Skärgårdskryssning: Southern explorer, 1 vecka
Idealisk för par och vänner!
12 799:-Preliminärboka

Kryssningar

Skärgårdskryssning: Southern Explorer, från Split
Koppla av på riktigt under semestern - Packa dina väskor och ge dig iväg på en oförglömlig kryssning som tar dig genom de gömda skatterna i södra Dalmatien. Här finns en skattkista av möjligheter som...
1 vecka från 16 399:- Läs mer
Skärgårdskryssning: Croatian Wilderness, från Split
En kryssning bortom turiststråken - Upptäck den orörda naturen i den kroatiska skärgården när du följer med på en kryssning som går utanför de vanliga turiststråken. Denna resa är skapad för de verkl...
1 vecka från 16 399:- Läs mer
Skärgårdskryssning: South Bike Cruise, från Split
På cykelresa genom Kroatiens skärgård - Upplev en oförglömlig cykelresa genom den vackra Kroatiska skärgården! Kryssningen tar dig med på en färd över flera öar där du kommer att upptäcka allt det va...
1 vecka Läs mer
Privat skärgårdskryssning
Skräddarsy din egen kryssning i Kroatien - Är ni ett sällskap på 10 personer och letar efter ett fantastiskt sätt att upptäcka kroatiens skärgård utifrån era egna önskemål? Då är det dags att boka en...
1 vecka Läs mer

Vanliga frågor och svar

Nedan hittar du våra vanligaste frågor och svar. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss genom att maila till info@kroatienspecialisten.se eller ringa till 0771-800 300.

Kryssning i Kroatien

 • Vi är ett större sällskap som vill åka på samma båt?

  Om ni är ett större sällskap (fler än 6 personer) som önskar bo på samma båt, var god kontakta oss på 0771-800 300 eller info@kroatienspecialisten.se.

 • Är ni ett sällskap som önskar resa tillsammans trots att ni har olika bokningar?

  Är ni ett sällskap som vill åka tillsammans, men har olika bokningar är det viktigt att ni meddelar oss då redderiet har flera båtar av samma kategori.  

 • Hur hittar jag till båtarna?

  Båtarna ligger vid Splits färjeläge och lägger till med början vid busstationen och vidare om man följer hamnpromenaden in mot Splits centrum. Våra representanter bär vita tröjor och finns på plats vid påstigning med passagerarlistor och visar resenärerna till rätt båt och hytt. Ombordstigning sker senast kl 13:00. Resenärer som anländer i Split efter båtarnas avfärd från Split stiger på i Makarska senare under kvällen.

 • Hur mycket bagage kan jag ta med på båten?

  Ha i åtanke att utrymmet i hytterna är begränsat och att det inte finns andra förvaringsutrymmen ombord. Undvik hårda resväskor, en sportbag eller mjuk ryggsäck är att föredra.  Vi rekommenderar att packningen främst består av shorts, t-shirts och badkläder. Ta med gärna några klädnypor. Kvällarna kan vara lite kyligare, ta med några långärmade tröjor och byxor. Vindjacka är också bra vid eventuella blåsiga dagar. Sängkläder samt två stycken handukar/person finns på båtarna. Strandhandukar finns att hyra på plats. 

 • Vad är det för skillnad på hytter på däck och hytter under däck?

  När du bokar Skärgårdskryssning kan du välja hytt på däck eller under däck. Fördelen med hytter belägna på däck är att de i flesta fall har direkt utgång till sjöss och mer friskluft, medan hytterna under däck oftast är tystare och svalare. Hytter under däck är åtminstone delvis över vattenlinjen och har oftast små ventilfönster.

  Observera att vi inte gör någon distinktion mellan hytter på huvuddäck och över/övre däck. Med huvuddäck avses det däck (golv) där påstigning sker. Alla hytter med fönster belägna i nivå med eller ovan huvuddäck anses vara ”på däck”.

 • Blir det varmt i hytterna?

  Alla hytter i premiumklassen har luftkonditionering. Luftkonditionering fungerar endast när båtens motor eller generator är igång, eller när båten är kopplad till elnätet i hamn. I vissa hamnar kan elnätet vara för svagt för att tillgodose flera båtars elbehov för luftkonditionering samtidigt. I dessa sällsynta fall kopplas båtens egna generator in och driver all el och AC. Om detta upplevs som bullrigt på nätterna av resenärerna, kan detta slås av. Då nätterna oftast är svalare är värmen inte lika obekväm som dagtid utan AC.

 • Jag är rullstolsburen eller har ett annat funktionshinder, kan jag ändå åka med?

  Båtarna är inte handikappanpassade och du behöver kunna gå omkring på båten utan assistans. Det finns många trånga utrymmen och trappor som kan upplevas som branta. En regnskur eller morgondagg kan göra vissa ytor hala och i hamn kan av- och påstigning ske över flera båtar i bredd.

 • Jag är gravid, kan jag åka med?

  Generellt rekommenderar vi inte gravida att åka på skärgårdskryssning, men naturligtvis är det upp till mamman att avgöra. Anledningen är att det kan ta några timmar att få medicinsk hjälp om det skulle behövas, om fartyget är ute till havs eller om man befinner sig i en hamn på en liten ö utan sjukhus.

 • Kan barn följa med på en skärgårdskryssning?

  Ja, men skärgårdskryssningen är inte anpassad för barn. Det finns varken aktiviteter eller kost som är barnanpassad och på båtarna finns exempelvis branta trappor. Av den anledningen rekommenderar vi att de åtminstone uppnått skolålder och att de är simkunniga. Ansvaret för barnens övervakning vilar helt på föräldrarna.

 • Får man sova på däck?

  Absolut, men ta med eget liggunderlag och sovsäck. Det är inte tillåtet att använda madrasser och/eller sängkläder från hytterna.

 • Hur ser måltider/frukost ut?

  Resan börjar med lunch och avslutas med frukost på avresedagen. Till frukost finns kaffe, te, mjölk, juice, flingor, bröd, smör, honung, sylt och pålägg som till exempel ost och skinka eller salami. Dessutom finns yoghurt, ägg, bacon, tomat och gurka. Luncher och eventuella middagar består av soppa eller pasta som förrätt. Till huvudrätt serveras fisk, kyckling eller kött med tillbehör samt sallad/frukt och efterrätt.

  Kocken har oftast inte möjlighet att förbereda specialmat men meddela oss vid bokning om allergier eller andra önskemål. Alla önskemål kan inte garanteras men besättningen gör allt de kan för att uppfylla era behov. Önskemål om vegetarisk kost kan delvis tillgodoses, men endast på förfrågan. Den består i så fall av ett större utbud av tillbehör, inte alternativa maträtter eller menyer.

 • Vad ska man packa?

  Detta är en avlappnad kryssning. Ta gärna med dig bekväma prommenadskor och vattenskor - då det mestadels är klapperstensstränder. Avslappnade kläder, sandaler, solskydd, solglasögon, en hatt och badkläder. Temperaturen under juli och augusti brukar ligga kring 28°C, men ta också med kläder för lite svalare kvällar. Fiskeredskap, snorklar och liknande går inte att köpa på båten så vi rekommenderar att ni tar med eget eller köper det på platser där båten stannar till. 
  Om man inte vill ta med egna strandhanddukar så kan man hyra för 5 euro per vecka / handduk. Det går också att köpa strandhanddukar vid ankomst för 10 euro styck. 

 • Får man ta med egen mat och dryck?

  Nej, dryck finns till försäljning ombord. Undantaget är personliga hygienprodukter, medicin och livsmedelsprodukter för särskild diet. Priserna på mat och dryck ligger ungefär på samma nivåer som caféer, barer och restauranger på land. Vatten finns tillgängligt gratis under hela vistelsen, ta gärna med en egen vattenflaska för att enkelt kunna fylla på vatten under resan. 

 • Talar besättningen engelska?

  De flesta besättningsmedlemmar talar engelska, och kommunikationen brukar inte vara ett problem. Beroende på storlek har båten ungefär fem besättningsmedlemmar som brukar bestå av kapten, kock, servitör och sjömän.

 • Vilka avgifter och utlägg bör jag räkna med?

  På resans sista dag betalas en hamnavgift på ca 60 € per person. Entréavgifter på nationalparker samt dryck och middagar tillkommer. Betalning kan endast ske kontant och i den lokala valutan Euro. Kortbetalning accepteras ej. Bankomat och växlingskontor finns i de flesta hamnar.

 • Ska vi ge dricks till besättningen ombord?

  Om ni har haft en trevlig resa och vill ge drick till personalen så är det uppskattat av besättningen ombord. Men dricks till personalen är helt frivillig, och ni har självklart friheten att bestämma både belopp och mottagare. För referens kan man tänka på ett totalbelopp mellan 50 och 80 euro som en lämplig riktlinje, men det är helt upp till er.

 • Finns det Wi-fi på båten?

  Båtarna har gratis Wi-fi, dock med begränsad hastighet.  

 • Rekommenderad läsning: En vecka på kryssningsresa i Kroatien!

  Följ med aktieklubben Safrisi på en kryssning i Kroatiens skärgård där skribenten Gösta berättar om deras upplevelser. Läs här.

Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3