Skip to main content

Privat skärgårdskryssningHotellklass: 4 stjärnor

Skräddarsy din egen kryssning i Kroatien

Är ni ett sällskap på 10 personer och letar efter ett fantastiskt sätt att upptäcka kroatiens skärgård utifrån era egna önskemål? Då är det dags att boka en resa ombord på den charmiga Eleganza inför er kommande semester. Här bor ni på er helt egna båt med fantastiska möjligheter att skapa er egen drömsemester baserad på era önskningar och intressen. Den erfarna besättning står redo att hjälpa er att forma den perfekta resvägen genom att erbjuda kunniga förslag och rådgivning om vad ni kan se och uppleva i regionen. Med deras expertis kan ni optimera er tid och maximera era upplevelser.

Om båten
Eleganza är en vacker 27 meter lång turkisk gulet med fyra klassiska hytter samt en exklusiv "master"-hytt. Var och en av de fyra klassiska hytterna erbjuder en bekväm dubbelsäng och ett eget badrum. Vidare finns en mindre "singel"-hytt som är tillgänglig på förfrågan och med en extra kostnad; den passar perfekt för en vuxen eller två barn upp till 14 år. Alla hytter är utrustade med luftkonditionering, säkerhetsbox, skrivbord och privata badrum med dush, hårtork och toalettartiklar. 

Förutom rymliga gästutrymmen har Eleganza en mycket vacker salong, utrustad med dator, internetåtkomst, MP3, DVD och TV, vilket ger tillräckligt med plats för social samvaro och avkoppling.

Men det som verkligen är unikt och charmigt med denna båt är dess exteriöra områden, mysiga och rymliga soldäck, perfekta för avkoppling i skuggan eller för sol och bad. På akterdäck väntar ett härligt matbord och en bekväm sittgrupp som rymmer upp till tio gäster, där ni kan njuta av läckerheter från medelhavsköket, tillredda av den privata kocken ombord. På fördäcket finns ett annat härligt utomhusområde med många kuddar för att kunna njuta av den kroatiska solen.

För er som söker en aktiv semesterupplevelse erbjuder även Eleganza möjligheten att delta i olika vattensporter. Ombord har ni tillgång till kanot, vattenmadrasser, vattenskidor, snorklingsutrustning och fiskeutrustning. Dessutom finns en liten båt med utombordsmotor, och vattenskoter kan ordnas mot en extra kostnad efter förfrågan.

Under er kryssning kommer ni att omhändertas av en besättning bestående av fyra medlemmar som levererar en mycket hög servicenivå. Kapten Vladimir, kocken Alexandar och deckhan's Antonio och Kruno tar hand om dig medan du glider genom de gnistrande vattnen i Adriatiska havet.

Fritextsökning

Pris

Priset avser 1 vecka på båten Eleganze. Flyg och transfer är inte inkluderat utan tillkommer separat. 

  Från 27 april 2024 - 25 maj 2024

 218 750 kr 

  Från 25 maj 2024 - 22 juni 2024

237 500 kr

  Från 22 juni 2024 - 7 september 2024

262 500 kr

  Från 7 september 2024 - 5 oktober 2024 

237 500 kr

  Från 5 oktober 2024 - 2 november 2024

218 750 kr

 

Inkluderat i priset

 • Sängkläder, badrock, 2 handukar samt badhanduk ingår
 • Bensin för 4 timmars navigering per dag ingår
 • Bagagehantering
 • Båten tar 10 passagerare
 • AC: 6 timmar/dag (när båten är ute till havs)


Tilläggskostnader 

Måltider

 • Halvpension (Frukost och Lunch) - 6500 kr/vecka per person inkl vatten/tea/kaffe/juice 
 • Barnrabatt - Gratis för barn upp till 2 år, 50% rabatt för barn under 10 år. 
 • Tillägg middag -  625 kr/person
   

Dryckespaket

 • Alkoholhaltiga drycker: 4375 kr/person per vecka extra
 • Alkoholfria drycker: 2375 kr/person per vecka extra
   

Hamn- och turistskatter
Hamnavgifter, ankarplats och turistskatter ska betalas på plats (kontant). Den totala kostnaden per vecka beror på den valda resplanen och hamnavgifterna. Det är inte obligatoriskt för yachten att vara i hamnen varje natt, den kan också ankra, vilket minskar förtöjningsavgifterna (ungefärlig kostnad är mellan 12 500 - 18 750 kr per vecka). Vid stort vatten- eller bränsleförbrukning under kryssningen måste yachten gå till hamnen för påfyllning.

Övriga kostnader

Privata hamnar
Om ni önskar använda privata hamnar kan kostnaderna variera från 3750 kr och upp till 10 000 kr per natt.

Dricks
Om ni har haft en trevlig resa och vill ge drick till personalen så är det uppskattat av besättningen ombord. Men dricks till personalen är helt frivillig, och ni har självklart friheten att bestämma både belopp och mottagare. Dricksen ges till kaptenen som fördelar ut dricksen lika till resten av besättningen. 

Vattensport
Eleganza erbjuder vattenskidor samt tube efter båt och kostar 1250 kr per timme enligt kundens användning. Vattenskoter kostar 2500 kr per timme enligt kundens användning.

Andra kostnader på förfrågan
Transfer, fiskelicenser, guidade turer, utflykter, restauranger, cykeluthyrning och biluthyrning.

Dagsprogram

Nedan följer ett förslag på en veckas dagsprogram med Eleganza. Vid ankomsten kan ni i samråd med besättningen bestämma den mest passande rutten för er.

Dag 1: Split - Šolta

Šolta kommer utan tvekan att vara en av de måste-se destinationerna på din resa. Tillbringa lite tid i den vackra marinan i Maslinica, ta reda på varför båtfolk älskar Stomorska så mycket, eller segla runt ön och njut av skönheten i dess södra vikar! Ta ett dopp eller prova lyckan med fiske i turkosa oaser. Njut av utsikten, naturen, skönheten och friden på dess stränder - perfekta platser att koppla av och få lite vila.

Dag 2: Šolta - Vis

Av alla bebodda kroatiska öar är Vis den som ligger längst från kusten. Under en stor del av sin sena historia fungerade den som en jugoslavisk militärbas och var avskuren från utländska besökare från 1950-talet ända fram till 1989. Denna isolering bevarade ön från exploatering och tvingade många av dess invånare att söka arbete någon annanstans, vilket lämnade den glesbefolkad under många år.

Internationella och lokala resenärer strömmar nu till Vis för att uppleva äkthet, natur, gourmetdelikatesser och frid och ro. Detta förväntas öka ytterligare efter att filmen Mamma Mia! Here We Go Again släpptes 2018 och spelades in på ön.

Dag 3: Vis – Lastovo

Utanför från de trånga turistorterna i Kroatien finns mindre öar för dem som söker lugn och ro på sin semester. Vi presenterar tre skäl att besöka ön Lastovo, som ligger i närheten av Korčula, ändå tillräckligt långt borta för att erbjuda en fridfull semester i en livlig medelhavsmiljö.

Dag 4: Lastovo - Koručula

Ön Korčula (uttalas Kor-tju-la), den så kallade födelseorten för Marco Polo, är en av de grönaste öarna i Adriatiska havet. Liksom de flesta av de kroatiska öarna var det grekerna som först bosatte sig här och gav det namnet Korkyra Melaina eller 'Svarta Korfu' på grund av dess mörka och tätt skogklädda utseende.

Själva ön är rik på konst och kultur, samt vacker natur. Den har många avskilda stränder och vikar, en liten och obebodd skärgård bestående av sexton öar och enastående vyer från toppen av bergen.

Dag 5: Korčula - Hvar

Kullar målade i en strålande lila av de bördiga blommorna, frodiga vingårdar som vilar vid foten av vilda berg, underbara stränder med små och avskilda vikar, läckra restauranger, butiker och ett livligt nattliv mitt bland de medeltida gatorna på Hvar är bara några av anledningarna till att besöka Hvar.

Hvar stad är den mest imponerande staden på ön, men Stari Grad, den äldsta byn på ön, och Jelsa, liksom ett antal små byar längs kusten eller gömda i den frodiga landsbygden, är väl värda ett besök.

Dag 6: Hvar – Brač (Bol)

Samlad runt en kompakt marina är den gamla staden Bol en attraktiv plats bestående av små stenhus och slingrande gator kantade med rosa och lila pelargoner, och många av dess byggnader är markerade med tolkningstavlor som förklarar deras kulturella och historiska betydelse.

Stadens främsta attraktion är Zlatni Rat, den veckra klapperstenstranden som sträcker sig ut i Adriatiska havet och lockar en mängd badare och vindsurfare på sommaren. En lång kustpromenad kantad av tallar, skulpturer och trädgårdar förbinder stranden med den gamla staden. Bol är en livlig plats på sommaren - en av Kroatiens favoriter.

Dag 7: Brač (Bol) - Split

Split är den näst största staden i Kroatien, med strax över 200 000 invånare, och är den största staden vid Adriatiska kusten. Tidigare betraktades den av vissa endast som en transitpunkt - med utmärkta transportmöjligheter via buss, sjö, luft och tåg, vilket gör det enkelt att resa till och från staden - men den håller på att förtjäna sin egen plats som en destination i sig.

Staden har fantastiska sevärdheter, både från romartiden och mer moderna, utmärkta alternativ för mat, dryck och nattliv, gott om strandmöjligheter och massor av valmöjligheter för alla.

Bra att veta

In och utcheckning
Om du går ombord på båten i Split, kommer den att vara i Strozanac hamn. Om ombordstigningen sker i Dubrovnik, hittar du båten i Zaton-bukten.

Inchecknings: Lördag kl 17:00
Utchecknings: Lördag kl 09:00

Övriga avgifter och uttlägg
Hamnavgift tillkommer på cirka 1000-1500 euro / vecka 

Säkerhet ombord
Båten är utrustad med livbåtar och flytvästar som vanligtvis finns under sängarna i hytterna eller i garderoben. Om du inte kan simma ber vi dig att informera oss vid bokningstillfället och kaptenen vid påstigning. Vi ber er kontrollera evakueringsvägar vid ankomst till båten. Det är kundens eget ansvar att ta del av säkerhetsinformation på båten ombord.

Husdjur
Husdjur är ej tillåtna ombord.

El och vatten
Alla fartyg har tillgång till vatten och elektricitet. Men när båten är ute till havs finns det en begränsad användning av luftkonditionering, cirka 6 timmar per dag.

Avvikelser
Kaptenen har rätt att ändra färdplaner pga. av oförutsedda händelser, dåligt väder eller ogynnsamma villkor i hamnarna för att garantera säkerheten ombord. Oavsett detta försöker kaptenen att besöka alla planerade destinationer, men kanske i en annan ordning än den som var menad. Endast vid extremt dåligt väder är det möjligt att vissa destinationer väljs bort och i så fall bara i de hamnar som inte har tillräcklig skydd för övernattning. Det kan även hända att dockning behöver ske vid avvikande tidpunkter än de som angetts i resans program på grund av begränsad plats i hamnarna.

Regler
Passagerare ombord är skyldiga att följa fartygets regler och kaptenen ansvarar för säkerheten ombord på båten. Gästerna är skyldiga att respektera de tider som anges, exempelvis för av- och påstigning samt måltider. Om resenären orsakar skador kan denne komma att bli ersättningsskyldig. 

Det är en självklarhet att sopor, skräp och annat avfall inte kastas överbord eller spolas ned i toaletterna. Båten har adekvat avfallshantering och låt oss tillsammans se till att det kristallklara Adriatiska havet fortsätter att vara just det.

Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8