Fler nyheter

 • Nu bokas resorna till Kroatien för fullt

  2022-05-17

  Med mindre än en månad kvar till sommaren är planeringen inför semestern i full gång. Semesterresorna till Kroatien är otroligt populära och det är tydligt att det finns en stor längtan bland resenärerna att semestra i Kroatien och få njuta av sol och bad. Vill man säkra en plats i solen är det därför smart att boka så snart som möjligt, resorna bokas på för fullt och populära datum säljer slut snabbt.

  Chartersäsongen är igång på riktigt och i helgen gick årets första resa från Östersund till Kroatien. Det var efterlängtade resenärer som klev av flyget i Kroatien där de fick ett varmt välkomnande av våra reseledare. I skrivande stund njuter resenärerna från Östersund av en medeltemperatur på 25 grader.

  Kan man inte vänta till sommaren är det en perfekt tid att resa till Kroatien så här års. Vi har flygresor till Kroatien från både Luleå och Örnsköldsvik under maj månad. I juni kan du utöver dessa två städer även flyga från Stockholm, Göteborg och Karlstad till Kroatien. Ett ypperligt tillfälle om man vill resa iväg så snabbt som möjligt!

  Glöm inte heller att Kroatien har tagit bort alla inreserv och restriktioner, varken covid-bevis eller munskydd behövs i Kroatien. Du reser enkelt dit med passet i ena handen och biljetten i den andra.

 • Stort sug efter charterresor från Karlstad!

  2022-05-06

  Pressmeddelande Karlstad Airport: 2022-05-06

  Så är våren äntligen här och med den en ny säsong för charterresor. Med de senaste två årens nedstängning och restriktioner ser vi nu ett uppdämt behov hos värmlänningarna som längtar efter att äntligen komma i väg på en utlandsresa. De stora internationella flygbolagen rapporterar om mycket stora ökningar i antalet bokningar och vd:arna för jättarna Lufthansa och Air France/KLM konstaterar att ”restriktionerna är över” och ”återhämtningen är här”.

  I juni får värmlänningarna äntligen vad de efterfrågat, nämligen en charterproduktion som sträcker sig över hela sommarsemestern! Nya för Karlstad, men väletablerade i övriga Sverige (och Norge) är Kroatienspecialisten som flyger med Croatia Airlines till Split mellan 26 juni och 17 juli.

  - Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön, säger Haris Nuspahic, marknadschef på Kroatienspecialisten.

  Bolaget är vad de heter; specialister på Kroatien och erbjuder en mängd fina hotell och privata villor i den fantastiska kroatiska skärgården. Även här ser vi ett hårt tryck på resorna och det gäller att boka i tid.

  - Vi är jätteglada över att Kroatienspecialisten börjar flyga från härifrån. Det är en väletablerad och seriös aktör som flugit charter till Kroatien, från framför allt Norrland, i många år. Nu när både Kroatien och Grekland tagit bort alla inreserestriktioner såsom formulär och covidbevis är det precis som förr när man reste. Packa passet och badkläderna, sen är det bara att åka - helt underbart! säger Camilla Sperling, vd på Karlstad Airport.

 • Inresekraven till Kroatien har tagits bort

  2022-04-27

  Pressmeddelande Örnsköldsvik Airport: 2022-04-27

  Efterfrågan på resor ökar 

  Nu har Kroatien tagit bort de inresekrav och restriktioner som är kopplade till covid. Ett glädjande besked för alla resenärer som planerat att boka, eller redan har bokat, en resa med direktcharter med Kroatienspecialisten från Örnsköldsvik till Kroatien under 2022. 

  2010 lyfte det första charterplanet med Kroatienspecialisten från Örnsköldsvik till Kroatien. Sedan dess har många norrlänningar upptäckt det vackra landet med kristallklart vatten, god mat och kulturupplever utöver det vanliga. Under årens lopp har Kroatien blivit en klar favorit och klättrat mot toppen på olika listor som undersöker vilka länder svenskarna allra helst vill besöka.  

  Under 2022 kommer det väletablerade reseföretaget Kroatienspecialisten att flyga tio avgångar från Örnsköldsvik, med start den 21 maj.  

  - De senaste två åren har varit väldigt utmanande och annorlunda än vi någonsin tidigare upplevt. Väldigt tidigt när pandemin var ett faktum bestämde vi oss för att vi skulle klara krisen. Nu känner jag stor lättnad när vi kan konstatera att den första avgången nästan är fullbokad. Jag är väldigt glad och stolt över det och så klart över vårt team och våra medarbetare, säger Haris Nuspahic, på Kroatienspecialisten. 

  Bokningsläget ser bra ut inför kommande säsong, och nu när den Kroatiska myndigheten lyft inresekraven som är kopplade till pandemin kommer efterfrågan på resor med stor sannolikhet att öka.  

  - Nu reser man bara med pass, som före pandemin. På något sätt känns det gamla-normala, som lyx nu.  

  Flygresan tar bara tre timmar med Star Alliance bolaget Croatia Airlines som har flygplanstypen Airbus A320 

  Att resa från Örnsköldsvik Airport är enkelt och bekvämt, från start till mål. En stor fördel är också att parkeringen, som ligger några hundra meter bort, är gratis under hela resan. Här slipper resenärerna alltså att lägga ut tusenlappar på parkering, utan det är pengar som kan läggas på annat! 

  - När vi startade bolaget 2002 flög vi bara från storstäder i Sverige och Norge. Några år senare ville vi satsa vidare och erbjuda direktflyg från Norrland utan mellanlandning i Stockholm. Vi kontaktade några flygplatser i Norrland och valde Örnsköldsvik eftersom vi hade otroligt bra dialog med flygplatsen och de lokala resebyråerna. Det visade sig vara rätt satsning, avslutar Haris Nuspahic.    Förutom Örnsköldsvik flygplats flyger vi från 8 andra städer runt om i Sverige. Läs mer om alla flygplatser här

 • Kroatien häver covidrestriktioner för inresa

  2022-04-09

  Äntligen, som vi har väntat och längtat!
  Den 9 April 2022 hävde äntligen kroatiska myndigheter samtliga covidrestriktioner för inresa i Kroatien. Nu kan du alltså resa in i Kroatien oavsett om du är fullvaccinerad eller ej, precis som det var innan pandemin. Läs mer här. 

  Detta är otroligt glada nyheter tycker vi! Att vi efter två långa år äntligen kan resa till underbara Kroatien med bara vår flygbiljett och vanliga pass i resväskan.  

  Har du gått och väntat på dessa glada nyheter innan du valt att boka en resa? Vänta inte längre, se till att boka kroatienresan redan nu innan resorna tar slut! Vi är många som längtar till sol och bad nu!  

 • Nu släpps restriktionerna

  2022-02-09

  Äntligen, idag den 9 februari 2022 släpper Sverige de flesta restriktioner. Efter två år ser vi ljuset i tunneln och kan äntligen börja längta till våren och sommarens resor till Kroatien. 

  Det märks tydligt att resenärer har längtat till solen och värmen, redan för ett par veckor sedan började resebokningarna rulla in i jämförelse med tidigare månader. Och efter besked från regeringen att restriktionerna släpps ökade bokningar av resor till Kroatien drastiskt och nådde till ungefär samma nivåer som innan pandemins start. Verkligen glädjande besked! 

  Man kan även se att resenärer gärna väljer resor inom EU och då bland annat resor till Kroatien. Troligtvis för att det är en trygghet att resa inom EU då det vanligtvis räcker med ett vaccinintyg. Att resa med charterresor ger även det en trygghet för resan då man omfattas av paketreselagen och resegarantilagen. 

  Kroatienspecialistens resor planerar att avgå som vanligt i år. Våra första plan lyfter från Sverige den 7:e och 8:e maj och resorna går sedan ända in till mitten av oktober. Vi ser fram emot en lång och härlig säsong tillsammans!

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 9this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2