Fler nyheter

 • Nyhet! Kroatien direkt från Karlstad

  2021-10-21

  PRESSMEDDELANDE - 21 OKTOBER 2021
  Under semestermånaden juli 2022 kommer värmlänningarna kunna resa direkt till Split, Kroatien med researrangören Kroatienspecialisten. Resorna säljs som charterpaket med hotell eller enbart som flygstol.

  Resandet ökar igen efter pandemin och Kroatienspecialisten är arrangören som sedan 2002 valt att satsa på charterresor till adriatiska havet direkt från regionala flygplatser i Sverige och Norge.

  -Vi har haft ögonen på Karlstad en längre tid och när vi såg en möjlighet att förlägga en del av produktionen hit så tog vi kontakt, berättar Haris Nuspahić, marknadschef på Kroatienspecialisten. Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön.

  Resorna från Karlstad till kroatiska Split flygs med en Airbus 320 som har 179 säten, vid fyra tillfällen med start 26 juni och under hela den eftertraktade semesterperioden i juli. Kroatienspecialisten erbjuder paketresor med hotell och semestervillor och har långa samarbeten med sina leverantörer.

  ̶ Vi heter ”specialisten” eftersom det är precis vad vi är; specialister på Kroatien helt enkelt. Våra värden ligger i kunnandet och den personliga servicen och vi känner väl till alla våra hotell och reseledare som arbetat för oss mycket länge. Vi har också många nöjda resenärer som återkommer år efter år, säger Haris Nuspahić.

  Kroatien har seglat upp som ett populärt resmål vid Medelhavet och flygtiden dit är kort, ca 2,5 timmar från Karlstad. Den vackra staden Split med sina marknader och medeltida byggnader är en perfekt utgångspunkt för utflykter i den kroatiska skärgården.

  ̶ Vi är jätteglada över att Kroatienspecialisten börjar flyga härifrån. Det är en väletablerad och seriös aktör som flugit charter till Kroatien, från framför allt Norrland, i många år. Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda värmlänningarna ytterligare ett härligt resmål direkt från Karlstad och dessutom i juli när de flesta har semester, säger Camilla Sperling, vd på Karlstad Airport.

  Kontakt:
  Haris Nuspahić, marknadschef Kroatienspecialisten: 073-503 26 00
  Camilla Sperling, vd Karlstad Airport: 054 540 77 01

 • Nu lyfter vi igen!

  2021-09-07

  Äntligen! Det är nog det ord som bäst beskriver vad vi på Kroatienspecialisten och våra resenärer känner just nu. 

  Efter månader av stillastående plan och uteblivna resor lyfte äntligen årets första charterplan i lördags, från Örnsköldsvik till Split. 

  Stämningen på flygplatsen gick inte att ta miste ta på. Glädjen var stor och förväntningarna höga, från flygplatsens personal, till resenärer och Croatia Airlines besättning. Att The Chef, en av Örnsköldsviks bästa restauranger, var på plats och serverade mat förbättrade upplevelsen ytterligare. Känslan vi upplevde där och då kan vi leva på länge. 

  Efter denna fina start på semestern och en behaglig flygtur på endast tre timmar välkomnandes resenärerna på flygplatsen i Split av våra förväntansfulla reseledare.

  Medan vi i Sverige välkomnar höstens alla färger och andas in en svalare luft är det fortfarande sommar i Kroatien. En strålande sol, temperaturer mellan 25 och 27 grader, kristallklart vatten och välkomnande kroater är att vänta kommande dagar. Vad mer behövs för en lyckad semester?

  Sakta men säkert återgår vi till en ny, normal vardag. Nu har vi tagit ett första steg, och längtar redan efter fler!

  September ut flyger vi till Split och sedan laddar om för 2022. Visst vet du att vi flyger från åtta olika städer i Sverige till Split, från Göteborg i söder till Luleå i norr.
   

  Tack för att du lyfter med oss!

 • Hur är det att semestra i Kroatien nu?

  2021-08-10

  Makarska Riviera, 2021-08-13

  Hälsningar från Makarska Rivieran i Kroatien!

  Just nu är det många som har frågor och undrar hur det faktiskt är att semestra i Kroatien.


     

   

  Vi har ställt era frågor till vår destinationschef i Kroatien, Danijela, som bor i Makarska och ger er en inblick i hur läget ser ut just nu!

  I Kroatien rullar vaccinationerna på i samma snabba takt som i övriga Europeiska länder. Redan den 15 maj organiserades en stor vaccinering i Makarska till alla, speciellt de som jobbar inom turismen. Samma gjordes i Split och övriga populära orter längst kusten. Detta organiserades igen den 12 juni, vilket innebär att majoriteten av de som bor här och jobbar inom turistindustrin var färdigvaccinerade redan i mitten på juni.

  Kroatien är det säkraste turistmålet i Europa just nu jämförelse med andra Medelhavsländer. I juli månad besökte 3,7 miljoner turister landet och den nationella säkerhetsmärkningen "Safe Stay in Croatia” fortsätter att hjälpa semesterfirare att njuta av en säker och bekymmersfri semester. 


  Flygresan

  Att flyga just nu innebär självklart lite ändringar i rutiner och säkerhet. Men finns det egentligen någon tryggare plats än ett flygplan just nu? Här är alla garanterat testade eller vaccinerade och alla bär munskydd!
  Vad som gäller är att både du och personalen måste ha munskydd under hela flygresan, förutom när du äter eller dricker. Efter landning får alla resenärer kliva av i turordning, för att undvika trängsel. Väl på plats blir du välkomnad av våra reseledare, precis som vanligt.


  Restauranger och mataffärer

  Alla restauranger och barer har nu öppet som vanligt. Det finns heller inga restriktioner på hur många som får sitta tillsammans i sällskapet. 
  Mataffärer är öppna som vanligt - här gäller dock munskydd.


  Stränder och Pooler

  Här finns inga restriktioner förutom att hålla avstånd till andra. Fritt fram för sol och bad alltså!


  Stämningen i Kroatien

  Stämningen i Kroatien är väldigt glad och lättsam. Det känns helt enkelt som vanligt! Majoriteten av befolkningen i turistområdena är vaccinerade och med 3,7 miljoner turister i juli ser vi otroligt positivt på att allt kan återgå till det normala igen. Som Europas säkraste turistmål är du garanterad en trygg och bekymmerslös semester. 

  Restriktioner att hålla koll på

  • Krav på munskydd gäller bara inomhus. Tex i mataffären och i lokala bussar eller där det inte är möjligt att hålla 1,5 m avstånd. Du behöver alltså inte ha munskydd när du är utomhus.
  • Social distans gäller fortfarande.
  • Precis som i Sverige, se till att tvätta händerna ofta och använd gärna handsprit.
    

  Läs mer om vad som gäller för att resa in i Kroatien

 • Covidbevis - hur fungerar det?

  2021-06-15

  Det så kallade Covidbeviset lanseras i Sverige den 1 juli. Det har tidigare kallats det Gröna beviset eller vaccinationsbevis. För att få ett covidbevis krävs att du vaccinerat dig mot covid-19 och har svensk e-legitimation. Covidbeviset sköts av den svenska E-hälsomyndigheten, i samarbete med bland andra Myndigheten för digital förvaltning (DIGG).

  I början av augusti kommer tjänsten att kompletteras med bevis på negativt covid-19-test och bevis på tillfrisknande.

  Vad är syftet?
  Syftet är att underlätta resandet inom Europa. Du ska enkelt kunna visa upp att du blivit vaccinerad mot covid-19. Vid utresa, inresa eller inom ett land ska du med hjälp av ditt covidbevis kunna visa att du uppfyller allmänna regler.

  Hur får jag ett Covidbevis?
  Om du vaccinerat dig kommer detta rapporteras inom sju dagar till Nationella vaccinationsregistret. Efter det kan du logga in med din e‑legitimation på www.covidbevis.se och hämta ditt bevis. Beviset kan laddas hem på dator, mobiltelefon eller skrivas ut. Svensk e-legitimation krävs.

  Digitala brevlådor
  När ett Covidbevis hämtas skickas det också automatiskt till din digitala brevlåda (Digimail, e-Boks, Kivra eller Min Myndighetspost) om du har en sådan. 

  Mer information
  www.covidbevis.se
  www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis
   

  Originalartikeln finner du här

 • Fritt fram för resor till Kroatien i sommar

  2021-03-18

  Ett digitalt ”reseintyg” ska göra det möjligt att resa inom EU, föreslår EU-kommissionen. Detta är ett positivt besked som kommer få fart på turismen i Europa, på ett säkert sätt. 

  EU presenterade den 17 mars sitt förslag om vaccinpasset.
  Tanken är att resesugna EU-medborgare på ett enkelt sätt ska kunna visa upp sina uppgifter om eventuell vaccinering, nytagna tester och sjukdomshistoria.
  Det kommer att visa om en person antingen blivit vaccinerad eller har ett nytaget negativt test eller har återhämtat sig från covid och därmed har antikroppar.

  Det ska kunna utfärdas både digitalt och på papper med en QR-kod med all nödvändig information som lätt kan scannas av.
  Certifikaten ska även vara helt gratis.

  Nu ska EU-parlamentet behandla förslaget, som man hoppas ska kunna träda i kraft till sommaren.

  Källor: 
  https://www.svd.se/vaccinpass-lanseras-i-eu
  https://www.travelnews.se/turism/forslaget-klart-intyg-kan-oppna-for-karantansfria-resor-inom-eu-i-sommar/

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 9