Fler nyheter

 • Kroatien nominerad till världens bästa resmål

  2020-08-12

  Kroatien är med i urvalet för det prestigefyllda Best Country Award - 2020, som tilldelas av de populära brittiska tidningarna The Times, The Sunday Times och The Sun till världens bästa land i Travel Awards. 

  Kroatien nomineras i kategorin Bästa land tillsammans med Kanada, Island, USA, Thailand, Australien, Sri Lanka, Italien, Japan, Portugal, Frankrike, Turkiet, Barbados, Nya Zeeland, Grekland, Spanien och Storbritannien.

  ”Vi är oerhört stolta över denna nominering, som har stärkt den position som vårt land har på den brittiska marknaden, och samtidigt bekräftat att vår intensifierade marknadsföringsverksamhet i Storbritannien ger utmärkta resultat. Jag rekommenderar alla som gillar Kroatiens att ta chansen och ge en röst till Kroatien, som absolut förtjänade att vara på en så viktig lista, ”säger direktören för den kroatiska turistnämnden Kristjan Stanicic.

  Röstningen kommer att pågå fram till slutet av oktober, och den slutliga vinnaren avgörs av läsarna. De som deltar i omröstningen har chansen att vinna exklusiva priser som en vistelse i Barbados och Dominikanska republiken.

  The Times och The Sunday Times är för närvarande den mest sålda tryckta tidningen i Storbritannien, läst av nästan tre miljoner människor per dag, medan The Sun är en av de mest populära tidningarna med en månatlig räckvidd på över 37 miljoner läsare.


  Rösta kan man göra här

  Originalartikel finner du här

 • Kroatien - säkrast i medelhavet

  2020-08-05

  Under de senaste dygnen har det rapporterats få nya fall av COVID-19 längs den kroatiska kusten, vilket gör Kroatien till den säkraste destinationen för gäster från den Europeiska Unionen att semestra i runt Medelhavsområdet, säger den kroatiska turistorganisationen HUT (27/7 2020).

  Från området Istrien till den sydligaste staden Dubrovnik finns det cirka 1,4 miljoner invånare, och statistik visar att det bara finns 0,357 nydiagnostiserade fall per 100 000 invånare i kustregionen, förklarar HUT.

  Om man tar hänsyn till att det också finns uppskattningsvis 700 000 gäster som är på semester i den kroatiska kustregionen, kan situationen beskrivas i mer gynnsamma siffror: 0,238 nya fall per 100 000 personer.

  HUT har dessutom nyligen lanserat Corona Region Tracker som visar att COVID-fall längs hela kusten minskar.

  Den Kroatiska kusten är alltså den säkraste medelhavsdestinationen att resa till och där föreskrivna åtgärder respekteras. Landet har inte haft några rapporterade fall bland turister och står väl rustat inför ett eventuellt utbrott.
   

  Källor:
  https://www.croatiaweek.com/hut-croatian-coast-safest-in-mediterranean-considering-covid-19/

  https://www.travelnews.se/turism/mer-an-1-000-000-turister-i-kroatien/

 • Kroatien öppnar - även för svenska turister

  2020-06-02

  Kroatien är ett av de länder i Europa som drabbats minst av coronaviruset, med cirka hundra dödsfall. Nu har landet upprättat ett ömsesidigt avtal med tio länder i Europa, och även svenskar är välkomna, med vissa restriktioner.

  Länder som har avtal med Kroatien är Slovenien, Tjeckien, Ungern, Österrike, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Slovakien. Medborgare från dessa länder välkomnas till Kroatien utan att behöva ange en anledning för sitt besök. Alla turister kommer få ett infoblad med rekommendationer om social distansering från kroatiska Folkhälsomyndigheten. Som en extra försiktighetsåtgärd kommer besökarnas semesterdestination, e-mail och mobilnummer att registreras, för att lätt kunna kontaktas vid behov ifall smittspridningen skulle ta fart igen.

  Turister från övriga EU/EES länder, med vilka Kroatien inte har särskilda avtal (inklusive svenskar), kan komma in i Kroatien genom att visa upp bekräftelse på semesterbokning, ägarbevis eller hyreskontrakt för en fastighet, båtplats i kroatisk marina, bokad seglingsresa, eller något liknande.  Sedan 28 maj 2020 kan turister på förhand registrera sitt kommande besök i appen EnterCroatia.
  Appen finns på engelska och kroatiska och fler språkversioner är under utveckling.

  Kroatien väntar ett större antal turister först i början av juli, när fler internationella flyglinjer kommer igång. Både flygbolag och researrangörer har påannonserat återinförandet av flygtrafik.

  Vi på Kroatienspecialisten planerar att återuppta våra flygningar igen från och med 29 augusti.

  Kroatien är redo för vad den kan bäst, turism. Turism baserad på kvalitet, vänlighet, och det viktigaste av allt: säkerhet.

  Nyttig info:

  • Sammankomster för mer än 40 personer är åter tillåtna. Maximalt antal personer som kan vara närvarande vid offentliga evenemang är 300 inomhus och 500 utomhus.
  • Restauranger håller öppet. Man ska sitta med 1,5 meter distans. Familjemedlemmar får sitta tillsammans utan distans. Rekommendationen från Folkhälsomyndigheten är att menyerna ska vara synliga vid restaurangers ingång alternativt att gästerna får muntlig rekommendation från personalen. Dessa rekommendationer gäller även för restauranger och barer på campingplatserna, båtmarinor och stränder.
  • I vissa hotell ges möjlighet att checka in online för att undvika köbildning vid receptionen. Kortbetalning föredras när det är möjligt.
  • För att säkerställa gästernas säkerhet ska hotell vidta extra åtgärder relaterade till rengöring och desinfektion av hotellet.
  • Vid misstänkt smittsjukdom erbjuds läkarhjälp direkt på hotellet. Hotellpersonal ska hjälpa med isolering och förse personen med symtom med all nödvändig hjälp: leverans av mat, medicin och vätskor.
  • Nationalparker och naturparker håller öppet sen 11 maj. För alla besökare gäller 1,5 meter distans.
  • Museer och gallerior håller öppet sen slutet av April. Besökarna ska hålla distans och använda handspritt som ska finnas tillgänglig vid ingång. 


  Originalartikel finner du här

 • Kroatien börjar öppna upp efter Corona

  2020-05-11

  Halvön Istrien som ligger i norra Kroatien, börjar nu gradvis öppna upp hotell och campingplatser från och med idag, måndag 11 maj, enligt ett pressmeddelande. Öppnandet kommer att ske gradvis beroende på efterfrågan. 

  Kroatien börjar nu också förbereda sig för en eventuell öppning av landets gränser. Istrien blir den första delen av landet som kommer börja ta emot turister igen. 
  ”Vi har fått höra att den möjliga öppningen av de inre gränserna inom EU kommer att diskuteras vid ett toppmöte i Bryssel på tisdag. Mötet förväntas definiera framtida riktlinjer och ett möjligt datum för öppnande av gränserna,” säger Fabrizio Radin, Istriens länsmästare i ett pressmeddelande.

  Enligt VDn för Istriens folkhälsomyndigheten Aleksandar Stojanović, har Istrien haft 87 Covid-19 positiva människor. För några dagar sedan, lämnade den sista patienten i Istrien Pulas sjukhus. 
  ”Från och med torsdagen har vi inte haft några fall av corona- positiva i Istrien,” tillade Stojanovic. 

  Kroatien har haft sammanlagt 2,112 fall av coronasmittade. 83 personer dog i sviterna av Covid-19 i hela landet sen utbrottet.

  Läs hela artikeln här

 • Välkomna Kroatien till ditt hem

  2020-05-06

  Kroatiska Turistrådet lanserar ett kommunikationskoncept #CroatiaLongDistanceLove

  “Ibland händer saker som ligger utanför vår kontroll och som gör det omöjligt att vara tillsammans med dem vi älskar mest. Ibland måste du distansera dig från människor, platser och saker som gör dig lycklig,som ger dig en känsla av tillfredsställelse och som fyller ditt hjärta med kärlek. Kärlek på avstånd är aldrig lätt, men sann kärlek överlever ändå.”

  Den inledande texten är ett nytt kommunikationskoncept från Kroatiska turistrådet märkt med #CroatiaLongDistanceLove Meddelandet “Välkomna Kroatien till ditt hem”, är skapat för att kommunicera med flera miljoner följare på sociala medier. Konceptet är utformat för att "föra" Kroatien hem till de som redan har besökt landet och till de som planerar att göra det.

  Underbart, tycker vi! 
   

Fritextsökning
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev är du först med att få specialerbjudanden, tips och nyheter - rätt ner i inkorgen.

this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 2

Resegaranti ställd till