Fler nyheter

 • Inresekraven till Kroatien har tagits bort

  2022-04-27

  Pressmeddelande Örnsköldsvik Airport: 2022-04-27

  Efterfrågan på resor ökar 

  Nu har Kroatien tagit bort de inresekrav och restriktioner som är kopplade till covid. Ett glädjande besked för alla resenärer som planerat att boka, eller redan har bokat, en resa med direktcharter med Kroatienspecialisten från Örnsköldsvik till Kroatien under 2022. 

  2010 lyfte det första charterplanet med Kroatienspecialisten från Örnsköldsvik till Kroatien. Sedan dess har många norrlänningar upptäckt det vackra landet med kristallklart vatten, god mat och kulturupplever utöver det vanliga. Under årens lopp har Kroatien blivit en klar favorit och klättrat mot toppen på olika listor som undersöker vilka länder svenskarna allra helst vill besöka.  

  Under 2022 kommer det väletablerade reseföretaget Kroatienspecialisten att flyga tio avgångar från Örnsköldsvik, med start den 21 maj.  

  - De senaste två åren har varit väldigt utmanande och annorlunda än vi någonsin tidigare upplevt. Väldigt tidigt när pandemin var ett faktum bestämde vi oss för att vi skulle klara krisen. Nu känner jag stor lättnad när vi kan konstatera att den första avgången nästan är fullbokad. Jag är väldigt glad och stolt över det och så klart över vårt team och våra medarbetare, säger Haris Nuspahic, på Kroatienspecialisten. 

  Bokningsläget ser bra ut inför kommande säsong, och nu när den Kroatiska myndigheten lyft inresekraven som är kopplade till pandemin kommer efterfrågan på resor med stor sannolikhet att öka.  

  - Nu reser man bara med pass, som före pandemin. På något sätt känns det gamla-normala, som lyx nu.  

  Flygresan tar bara tre timmar med Star Alliance bolaget Croatia Airlines som har flygplanstypen Airbus A320 

  Att resa från Örnsköldsvik Airport är enkelt och bekvämt, från start till mål. En stor fördel är också att parkeringen, som ligger några hundra meter bort, är gratis under hela resan. Här slipper resenärerna alltså att lägga ut tusenlappar på parkering, utan det är pengar som kan läggas på annat! 

  - När vi startade bolaget 2002 flög vi bara från storstäder i Sverige och Norge. Några år senare ville vi satsa vidare och erbjuda direktflyg från Norrland utan mellanlandning i Stockholm. Vi kontaktade några flygplatser i Norrland och valde Örnsköldsvik eftersom vi hade otroligt bra dialog med flygplatsen och de lokala resebyråerna. Det visade sig vara rätt satsning, avslutar Haris Nuspahic.    Förutom Örnsköldsvik flygplats flyger vi från 8 andra städer runt om i Sverige. Läs mer om alla flygplatser här

 • Kroatien häver covidrestriktioner för inresa

  2022-04-09

  Äntligen, som vi har väntat och längtat!
  Den 9 April 2022 hävde äntligen kroatiska myndigheter samtliga covidrestriktioner för inresa i Kroatien. Nu kan du alltså resa in i Kroatien oavsett om du är fullvaccinerad eller ej, precis som det var innan pandemin. Läs mer här. 

  Detta är otroligt glada nyheter tycker vi! Att vi efter två långa år äntligen kan resa till underbara Kroatien med bara vår flygbiljett och vanliga pass i resväskan.  

  Har du gått och väntat på dessa glada nyheter innan du valt att boka en resa? Vänta inte längre, se till att boka kroatienresan redan nu innan resorna tar slut! Vi är många som längtar till sol och bad nu!  

 • Nu släpps restriktionerna

  2022-02-09

  Äntligen, idag den 9 februari 2022 släpper Sverige de flesta restriktioner. Efter två år ser vi ljuset i tunneln och kan äntligen börja längta till våren och sommarens resor till Kroatien. 

  Det märks tydligt att resenärer har längtat till solen och värmen, redan för ett par veckor sedan började resebokningarna rulla in i jämförelse med tidigare månader. Och efter besked från regeringen att restriktionerna släpps ökade bokningar av resor till Kroatien drastiskt och nådde till ungefär samma nivåer som innan pandemins start. Verkligen glädjande besked! 

  Man kan även se att resenärer gärna väljer resor inom EU och då bland annat resor till Kroatien. Troligtvis för att det är en trygghet att resa inom EU då det vanligtvis räcker med ett vaccinintyg. Att resa med charterresor ger även det en trygghet för resan då man omfattas av paketreselagen och resegarantilagen. 

  Kroatienspecialistens resor planerar att avgå som vanligt i år. Våra första plan lyfter från Sverige den 7:e och 8:e maj och resorna går sedan ända in till mitten av oktober. Vi ser fram emot en lång och härlig säsong tillsammans!

 • Nyhet! Kroatien direkt från Karlstad sommaren 2022

  2021-10-21

  PRESSMEDDELANDE - 21 OKTOBER 2021
  Under semestermånaden juli 2022 kommer värmlänningarna kunna resa direkt till Split, Kroatien med researrangören Kroatienspecialisten. Resorna säljs som charterpaket med hotell eller enbart som flygstol.

  Resandet ökar igen efter pandemin och Kroatienspecialisten är arrangören som sedan 2002 valt att satsa på charterresor till adriatiska havet direkt från regionala flygplatser i Sverige och Norge.

  -Vi har haft ögonen på Karlstad en längre tid och när vi såg en möjlighet att förlägga en del av produktionen hit så tog vi kontakt, berättar Haris Nuspahić, marknadschef på Kroatienspecialisten. Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön.

  Resorna från Karlstad till kroatiska Split flygs med en Airbus 320 som har 179 säten, vid fyra tillfällen med start 26 juni och under hela den eftertraktade semesterperioden i juli. Kroatienspecialisten erbjuder paketresor med hotell och semestervillor och har långa samarbeten med sina leverantörer.

  ̶ Vi heter ”specialisten” eftersom det är precis vad vi är; specialister på Kroatien helt enkelt. Våra värden ligger i kunnandet och den personliga servicen och vi känner väl till alla våra hotell och reseledare som arbetat för oss mycket länge. Vi har också många nöjda resenärer som återkommer år efter år, säger Haris Nuspahić.

  Kroatien har seglat upp som ett populärt resmål vid Medelhavet och flygtiden dit är kort, ca 2,5 timmar från Karlstad. Den vackra staden Split med sina marknader och medeltida byggnader är en perfekt utgångspunkt för utflykter i den kroatiska skärgården.

  ̶ Vi är jätteglada över att Kroatienspecialisten börjar flyga härifrån. Det är en väletablerad och seriös aktör som flugit charter till Kroatien, från framför allt Norrland, i många år. Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda värmlänningarna ytterligare ett härligt resmål direkt från Karlstad och dessutom i juli när de flesta har semester, säger Camilla Sperling, vd på Karlstad Airport.

  Kontakt:
  Haris Nuspahić, marknadschef Kroatienspecialisten: 073-503 26 00
  Camilla Sperling, vd Karlstad Airport: 054 540 77 01

 • Nu lyfter vi igen!

  2021-09-07

  Äntligen! Det är nog det ord som bäst beskriver vad vi på Kroatienspecialisten och våra resenärer känner just nu. 

  Efter månader av stillastående plan och uteblivna resor lyfte äntligen årets första charterplan i lördags, från Örnsköldsvik till Split. 

  Stämningen på flygplatsen gick inte att ta miste ta på. Glädjen var stor och förväntningarna höga, från flygplatsens personal, till resenärer och Croatia Airlines besättning. Att The Chef, en av Örnsköldsviks bästa restauranger, var på plats och serverade mat förbättrade upplevelsen ytterligare. Känslan vi upplevde där och då kan vi leva på länge. 

  Efter denna fina start på semestern och en behaglig flygtur på endast tre timmar välkomnandes resenärerna på flygplatsen i Split av våra förväntansfulla reseledare.

  Medan vi i Sverige välkomnar höstens alla färger och andas in en svalare luft är det fortfarande sommar i Kroatien. En strålande sol, temperaturer mellan 25 och 27 grader, kristallklart vatten och välkomnande kroater är att vänta kommande dagar. Vad mer behövs för en lyckad semester?

  Sakta men säkert återgår vi till en ny, normal vardag. Nu har vi tagit ett första steg, och längtar redan efter fler!

  September ut flyger vi till Split och sedan laddar om för 2022. Visst vet du att vi flyger från åtta olika städer i Sverige till Split, från Göteborg i söder till Luleå i norr.
   

  Tack för att du lyfter med oss!

Fritextsökning
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev är du först med att få specialerbjudanden, tips och nyheter - rätt ner i inkorgen.

this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 8

Resegaranti ställd till