Fler nyheter

 • Split går om Mallorca - igen!

  2020-03-04

  När det kommer till var svensken väljer att spendera sin semester så har Mallis alltid varit svenskarnas första val. Nu får dock den spanska ön kliva åt sidan åt en ny favorit, då Kroatien återigen tar första platsen som det mest bokade resmålet för sommaren!

  Split är en fantastisk stad att besöka i, samtidigt som många också väljer att spendera sina soliga semesterdagar i de närliggande öarna eller i orter längst med kusten. Makarska Rivieran har enligt många den vackraste kuststräckan i hela Europa, så det är inte svårt att se varför det är så populärt. 

  Antalet resor till Kroatien ökar för varje år, och har man varit här en gång så är det mer än troligt att man återkommer! Kanske är det landets genuinitet, den korta flygtiden eller det kända kristallklara vattnet. Oavsett vad, så har Kroatien gått och blivit en nutida semesterklassiker.

  Läs Aftonbladets artikel här

 • 5 snabba frågor med Kroatiens bästa reseledare

  2020-02-10

  LUCIJA

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Människorna i Kroatien älskar jag. Dom gapar och skriker lite, men visar känslor. Dom vill ha kontakt, dom är lätta att umgås med och man har alltid kul, även om de är 5 eller 90 år gamla. Den sociala delen älskar jag, fast jag tycker också om min privata tid, vilket är lite lite svårare att få 😉 Jag tycker också om tiden vi tar oss att njuta, så ofta vi kan, slappa av och njuta av allt och alla vi har runt oss, känna att livet verkligen är gott.

  Vilken är din favoritutflykt?
  Vinprovning tycker jag verkligen om, också eftersom jag ar väldigt intresserad av vin, men också för att jag tycker vi har en otrolig lärorik och jättefin utflykt. Olivoljaprovning är också något jag rekommenderar. Det att generellt komma till platser alla andra gäster icke kommer till, det är speciellt. Att stötta lokal produktion och att få se Kroatien lite bakom kulisserna.

  Vilken är din favoritrestaurang?
  Mina favoritrestauranger är som oftast i gamla delar av städer eller lite på sidan. Jag tycker om det genuina, goda kombinationer av smaker och lukter, från det lokala till det mer moderna. På Konoba Kalalarga känner jag mig alltid hemma och har varit bland mina favoriter dom senaste 10 åren. På restaurang Riva har jag också alltid hjärtliga upplevelser, en plats där jag kan känna mig lite finare 😉 Gastro diva har också varit bland mina favoriter med nya smaker och en härlig ägare som alltid kikar ut med ett enormt smil.

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  Det bästa med att va reseledare ar den sociala delen, att vara med härliga människor, lära känna dom och lära sig massa nytt varje dag, vi vet aldrig allt!  Få möjligheten att lära dom att känna vårat Kroatien och känna sig hemma här, sprida glädje och skratt och det att kunna ge goda människor och en god dag/semester.

  Vad får dig att skratta?
  Härliga gäster och kollegor med sina kommentarer, t ex de kära gäster som har lärt känna oss och vet att dom kan driva lite med oss och ha kul 😉 människor med blinket i ögat.

  DANIJELA

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Det otroligt härliga klimatet, älskar våren och hösten i Kroatien som liknar svensk sommar. Kristallklara havet som upplevs bäst när man åker på båtutflykter. Säkerheten, Kroaterna är väldigt gästvänliga och man kan känna sig trygg i landet, kriminaliteten är väldig låg. Våra gäster brukar alltid reagera på hur rent det är. Och givetvis gastronomin, fantastisk god mat och vin.

   Vilken är din favoritutflykt?
  Alla utflykter är fina på sitt sätt, men for mig är alltid Dubrovnik på första plats. Älskar denna medeltida stad, med lång historia, arkitektur och mycket intressant fakta. Denna stad hade ett av de första barnhemmen, socialtjänst och apotek i Europa. Det är en speciell känsla att gå igenom dom gamla gränderna innanför murarna, det är som att resa tillbaka i tiden. Dubrovnik är svår att beskriva med ord.

  Vilken är din favorit restaurang?
  Jag tycker om dom riktigt lokala restaurangerna, som inte ligger den första raden langst med strandpromenaden. En pärla är restaurangen Feral i Brela, det är en matupplevelse for sig, med enbart färska råvaro från de lokala fiskarna och bönderna. Även Konoba ranch i Tucepi som ligger i en olivlund där de är specialister på kött.

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  Att få träffa så otroligt många människor under deras bästa tid pa året - semestern. Genom åren har jag lärt kanna så många människor - och med flera blivit riktigt god vän. Man har upplevt mycket med resenärer - både glädje och sorg, och tack vare det lärt sig otroligt mycket och växt som människa.

  Vad får dig att skratta?
  Vi har många anekdoter genom åren med härliga gäster som får mig att skratta. Missförstånd, kulturkrockar, och situationer med kollegor och samarbetspartners.

   

  TIHANA

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Vårt land är ganska litet, men vart man än kommer blir man häpnad över att landskapet är så jättevarierande. Vi har mycket att erbjuda: vacker natur, fint väder, rikt kulturarv, god mat och vår stora gästfrihet.

  Vilken är din favoritutflykt?
  Självklart är det vår egen skräddarsydda örundtur, den första och den enda som kör på svenska på ön Brač!

  Vilken är din favoritrestaurang?
  Gustirna i Postira på Brač

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  Det är absolut äran att kunna dela med gruppen, samma entusiasm som du har för någonting.

  Vad får dig att skratta?
  Gästernas goda humör och belåtenhet. Det är ju en stor sak när de kommer ihåg dig och uppskattar allt du har gjort för dem.


  HAMO

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Det bästa med Kroatien är dess breda historia. Här blandas så många olika kulturer och historiska händelser. På så sätt kan vi koppla dom händelserna med alla andra Europeiska länders historia och våra gäster, oavsett var ifrån, kan få kopplingar med sitt land.

  Vilken är din favoritutflykt?
  Min favoritutflykt ar Båtutflykt och Nationalparken Krka vattenfall. Båt på grund av der kan vi svara pa alla gästernas frågor för att under den dagen vi är tillsammas med gäster hela dagen. Och Krka pgav fantastisk presentation av Kroatiens vilddjur och naturens värld.

  Vilken är din favorit restaurang?
  Restaurang Kalalarga med sin autentiska Dalmacijen-mat. Restaurang Dinners Delight & Berlin med sin fantastiska värd som på en personligt sätt presenterar Kroatiens specialiteter. Restaurang Karlo i Baska Voda för att där kan man få den BÄSTA pizzan på Makarska Riviera.

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  De bästa med att vara reseledare är att vi tillsammans med gäster upptäcker Kroatien för att Kroatien erbjuder alltid nånting nytt till och med för Kroater.

  Vad får dig att skratta?
  Det som får mig att skratta är andra människors skratt och lycka.


  GABRIELA

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Jag tycker det bästa med Kroatien är klimatet och Jadransko more (havet)

  Vilken är din favoritutflykt?
  Min favoritutflykt är absolut Dubrovnik – kustvägen man åker ned tycker jag är den vackraste biten av Kroatiska kusten plus att gamla staden är helt magisk 

  Vilken är din favoritrestaurang?
  Favoritrestaurangerna i Makarska är Arta Larga och Panorama i Veliko Brdo.

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  Det bästa med att vara reseledare är alla våra fina gäster 😊

  Vad får dig att skratta?
  Gott Kroatisk vin får mig att skatta 😉

   

   

 • Nya semesterhus - sommar 2023

  2020-01-14

  Intresse för att bo i eget hus under semestern har ökat enormt den senaste tiden, och vi förstår varför. Med ett eget hus blir semestern precis så som du vill ha den. Att kunna semestra på egna villkor tillsammans med familj och vänner är något som fler eftersträvar. Därför har vi nu utökat vårt utbud med flera fantastiska semesterhus inför sommaren 2023. Vill du se hela utbudet av semesterhus så hittar du det här.

  Villa Josip

  Imponerande stenhus för ett sällskap på 8 - 12 personer som vill unna sig en oförglömlig semester.

  Villa Zoran

  Denna smakfulla och moderna villa är idealisk för en vistelse för upp till 8 personer.

  Villa Alexandra

  Modernt semesterhus med egen pool och plats för 8 personer.
   

 • Turism som den borde vara

  2019-12-19

  För tio år sedan åkte vi för första gången till orten Postira på ön Brac i Kroatien. En liten, mysig ort med härlig pittoresk bykänsla. På hotellets restaurang jobbade Toni, en man i 40- årsåldern som är född och uppvuxen i en by några kilometer från Postira. När turistsäsongen drar igång arbetar Toni som servitör och under resten av året är han fullt upptagen med arbete på sin gård, där han bor med sin fru och deras tre barn. På gården har de lamm och kycklingar samt en stor vingård och olivodling. Ett av hans barn, Jure som då var 15 år gammal, sommarjobbade i restaurangen. Hans arbete bestod huvudsakligen av enklare sysslor såsom att plocka tallrikar, städa bord osv. Varje sommar återvänder vi till samma ort och varje sommar träffar vi Toni och Jure på hotellets restaurang.

  Under åren som gått har vi småpratat en hel del under våra luncher och middagar. På så vis har vi fått reda på mycket om livet på ön och inte minst om människorna som bor och lever där. Bland annat har vi fått veta att den goda olivoljan som serveras på restaurangen kommer från Tonis egna oliver. Vissa år, när vinskörden varit ovanligt bra kunde vi året efter beställa husets vin och då serveras vin från Tonis egen vingård. Han berättar gärna om vindruvorna Zinfandel,Syrah och Plavac Mali, men alla de andra hemligheterna om produktionen behåller han för sig själv.

  Sonen Jure, som hjälper till i restaurangen, växer upp i takt med att åren går. En sommar får vi veta att han har kommit in på läkarlinjen på Universitetet i Zagreb, men varje sommar är han hemma på ön Brac och hjälper till som servitör.  Vi fortsätter att träffa dem varje sommar och får höra att Jure är en av toppstudenterna i sin klass. Jure själv gör inte gärna någon stor grej av det, men mitt på dan - när de har rast på restaurangen, kan man se Jure promenera till närmsta strand med badhandduk och en tjock bok, som uppenbart verkar vara litteratur från hans utbildning, i handen. Då förstår man att han inte får särskilt mycket sommarlov från sina studier.

  Nu har Jure hunnit bli 25 år och går sista året i läkarutbildningen. Vi får se om vi träffar honom på restaurangen nästa sommar eller om han arbetar som läkare på något av landets sjukhus. Det blir tomt om han inte är där, vi har ju träffat honom så många år, men samtidigt är vi stolta över hans framgångar och gläds med honom och hans familj. 

  I Kroatien möter man servicepersonal (servitörer, receptionister, kockar, chaufförer etc) som i de allra flesta fall också är lokalbefolkning. Att arbeta med turism och möta turister är yrken som går i generationer, och kunskapen om orten och lokalsamhället som detta ger, är verkligen genuin. Det skapar en alldeles särskild atmosfär och känsla av äkthet, som är svår att hitta på många andra turistdestinationer. Min berättelse om Toni och Jure är bara ett exempel, men icke desto mindre visar den på något alldeles särskilt. 

  Haris Nuspahic 
  VD på Kroatienspecialisten  

  2019-12-19

 • Adventstävling 2019

  2019-12-06

  Delta i vår adventstävling för din chans att vinna ett presentkort på 1500:-

  För att vinna:
  1. Gilla inlägget.
  2. Motivera varför du ska vinna
  3. Dela inlägget.

  Tävlingsregler:

  1.Tävlingen pågår till och med måndag 9/12 kl 15.00.

  2. Tävlingen pågår på Facebook och deltagande i tävlingen får endast lov att delta en gång.

  3. Vinnaren presenteras på vår Facebook efter tävlingens avslut.

  4. För att delta i tävlingen måste du bo och vara folkbokförd i Sverige, fyllt 18 år vid tävlingens start samt acceptera reglerna för tävlingen.

  5. Kroatienspecialisten har tolkningsföreträde i händelse av dispyt över reglerna, uppträdande, resultat och alla andra ärenden rörande tävlingen. Kroatienspecialistens beslut är slutgiltiga och ingen korrespondens eller diskussion kommer att inledas om dessa.

  6. Vid misstanke om fusk i något avseende har Kroatienspecialisten rätt att diskvalificera bidrag.

  7. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot andra varor.

  8. Presentkortet gäller för nya bokningar för resor med Kroatienspecialisten mellan 1 maj - 15 okt 2020.

  9. Deltagare i tävlingen medger Kroatienspecialisten rätt att använda bidraget, utan begränsning i tid, på valfritt sätt inom verksamheten och i enlighet med svensk lag och god sed.

  10. Presentkortet kan bara användas för att betala resans grundpris. Skatter, lokala avgifter och dricks som inte kan rabatteras täcks därmed inte av presentkortet.

  11. Kroatienspecialisten äger rätt att när som helst under tävlingens gång ändra villkoren för tävlingen utan att underrätta deltagarna.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 1