Fler nyheter

 • Nya semesterhus - sommar 2023

  2020-01-14

  Intresse för att bo i eget hus under semestern har ökat enormt den senaste tiden, och vi förstår varför. Med ett eget hus blir semestern precis så som du vill ha den. Att kunna semestra på egna villkor tillsammans med familj och vänner är något som fler eftersträvar. Därför har vi nu utökat vårt utbud med flera fantastiska semesterhus inför sommaren 2023. Vill du se hela utbudet av semesterhus så hittar du det här.

  Villa Josip

  Imponerande stenhus för ett sällskap på 8 - 12 personer som vill unna sig en oförglömlig semester.

  Villa Zoran

  Denna smakfulla och moderna villa är idealisk för en vistelse för upp till 8 personer.

  Villa Alexandra

  Modernt semesterhus med egen pool och plats för 8 personer.
   

 • Turism som den borde vara

  2019-12-19

  För tio år sedan åkte vi för första gången till orten Postira på ön Brac i Kroatien. En liten, mysig ort med härlig pittoresk bykänsla. På hotellets restaurang jobbade Toni, en man i 40- årsåldern som är född och uppvuxen i en by några kilometer från Postira. När turistsäsongen drar igång arbetar Toni som servitör och under resten av året är han fullt upptagen med arbete på sin gård, där han bor med sin fru och deras tre barn. På gården har de lamm och kycklingar samt en stor vingård och olivodling. Ett av hans barn, Jure som då var 15 år gammal, sommarjobbade i restaurangen. Hans arbete bestod huvudsakligen av enklare sysslor såsom att plocka tallrikar, städa bord osv. Varje sommar återvänder vi till samma ort och varje sommar träffar vi Toni och Jure på hotellets restaurang.

  Under åren som gått har vi småpratat en hel del under våra luncher och middagar. På så vis har vi fått reda på mycket om livet på ön och inte minst om människorna som bor och lever där. Bland annat har vi fått veta att den goda olivoljan som serveras på restaurangen kommer från Tonis egna oliver. Vissa år, när vinskörden varit ovanligt bra kunde vi året efter beställa husets vin och då serveras vin från Tonis egen vingård. Han berättar gärna om vindruvorna Zinfandel,Syrah och Plavac Mali, men alla de andra hemligheterna om produktionen behåller han för sig själv.

  Sonen Jure, som hjälper till i restaurangen, växer upp i takt med att åren går. En sommar får vi veta att han har kommit in på läkarlinjen på Universitetet i Zagreb, men varje sommar är han hemma på ön Brac och hjälper till som servitör.  Vi fortsätter att träffa dem varje sommar och får höra att Jure är en av toppstudenterna i sin klass. Jure själv gör inte gärna någon stor grej av det, men mitt på dan - när de har rast på restaurangen, kan man se Jure promenera till närmsta strand med badhandduk och en tjock bok, som uppenbart verkar vara litteratur från hans utbildning, i handen. Då förstår man att han inte får särskilt mycket sommarlov från sina studier.

  Nu har Jure hunnit bli 25 år och går sista året i läkarutbildningen. Vi får se om vi träffar honom på restaurangen nästa sommar eller om han arbetar som läkare på något av landets sjukhus. Det blir tomt om han inte är där, vi har ju träffat honom så många år, men samtidigt är vi stolta över hans framgångar och gläds med honom och hans familj. 

  I Kroatien möter man servicepersonal (servitörer, receptionister, kockar, chaufförer etc) som i de allra flesta fall också är lokalbefolkning. Att arbeta med turism och möta turister är yrken som går i generationer, och kunskapen om orten och lokalsamhället som detta ger, är verkligen genuin. Det skapar en alldeles särskild atmosfär och känsla av äkthet, som är svår att hitta på många andra turistdestinationer. Min berättelse om Toni och Juri är bara ett exempel, men icke desto mindre visar den på något alldeles särskilt. 

  Haris Nuspahic 
  Marknadschef på Kroatienspecialisten  

 • Adventstävling 2019

  2019-12-06

  Delta i vår adventstävling för din chans att vinna ett presentkort på 1500:-

  För att vinna:
  1. Gilla inlägget.
  2. Motivera varför du ska vinna
  3. Dela inlägget.

  Tävlingsregler:

  1.Tävlingen pågår till och med måndag 9/12 kl 15.00.

  2. Tävlingen pågår på Facebook och deltagande i tävlingen får endast lov att delta en gång.

  3. Vinnaren presenteras på vår Facebook efter tävlingens avslut.

  4. För att delta i tävlingen måste du bo och vara folkbokförd i Sverige, fyllt 18 år vid tävlingens start samt acceptera reglerna för tävlingen.

  5. Kroatienspecialisten har tolkningsföreträde i händelse av dispyt över reglerna, uppträdande, resultat och alla andra ärenden rörande tävlingen. Kroatienspecialistens beslut är slutgiltiga och ingen korrespondens eller diskussion kommer att inledas om dessa.

  6. Vid misstanke om fusk i något avseende har Kroatienspecialisten rätt att diskvalificera bidrag.

  7. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot andra varor.

  8. Presentkortet gäller för nya bokningar för resor med Kroatienspecialisten mellan 1 maj - 15 okt 2020.

  9. Deltagare i tävlingen medger Kroatienspecialisten rätt att använda bidraget, utan begränsning i tid, på valfritt sätt inom verksamheten och i enlighet med svensk lag och god sed.

  10. Presentkortet kan bara användas för att betala resans grundpris. Skatter, lokala avgifter och dricks som inte kan rabatteras täcks därmed inte av presentkortet.

  11. Kroatienspecialisten äger rätt att när som helst under tävlingens gång ändra villkoren för tävlingen utan att underrätta deltagarna.

 • Säkrast att köpa resa hos researrangör

  2019-10-29

  Vill du köpa en resa och vara på den säkraste sidan så är det bäst att gå via en researrangör.
  I dag har du ofta betydligt sämre skydd om du handlat din resa direkt av ett flygbolag än om du handlat en paketresa av en resebyrå eller en researrangör. 

  Flygbolag är inte skyldiga att ställa någon resegaranti som ger resenären rätt till återbetalning eller hjälp med hemresa om bolaget går i konkurs. Däremot resebyråer och researrangörer som säljer paketresor där till exempel både resa och boende ingår, är skyldiga att ställa en resegaranti. 

  Vi på Kroatienspecialisten erlägger statlig resegaranti till Kammarkollegiet, så att varje kund skall känna sig trygg med sitt köp av resa.   Hitta vår resegaranti via Kammarkollegiet här

  Läs artikeln från travel news här

   

 • Upplev jazzfestivalen i Makarska!

  2019-09-13

  I september förvandlas staden Makarska till jazzens huvudstad då den uppskattade Jazzfestivalen drar igång, för sjätte året i rad. Staden fylls med både inhemska och internationella jazzmusiker och du kommer kunna njuta av musiken vart du än befinner dig i staden. Oavsett om du strosar längst Makarskas gator eller kanske avnjuter en underbar middag vid havet, så kommer du kunna njuta av den härliga atmosfären. 

  Det kommer att finnas jazzmusiker från både Sverige, Norge och Danmark. Några av artisterna som kommer finnas med är Hasse Sporre Band och Papa Pider´s Jazz Band från Sverige, Røshnes Jazzband, A twist of Cole från Norge och Live Foyn Friis with Copenhagen Cats från Danmark. Och många fler!

  Det bjuds på massor av konserter på olika hotell, restauranger och runt om i centrum, och de är helt gratis.

  Se festivalprogramet 

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 7this is a picture of the number 2this is a picture of the number 1this is a picture of the number 9

Resegaranti ställd till