Fler nyheter

 • Adventstävling 2019

  2019-12-06

  Delta i vår adventstävling för din chans att vinna ett presentkort på 1500:-

  För att vinna:
  1. Gilla inlägget.
  2. Motivera varför du ska vinna
  3. Dela inlägget.

  Tävlingsregler:

  1.Tävlingen pågår till och med måndag 9/12 kl 15.00.

  2. Tävlingen pågår på Facebook och deltagande i tävlingen får endast lov att delta en gång.

  3. Vinnaren presenteras på vår Facebook efter tävlingens avslut.

  4. För att delta i tävlingen måste du bo och vara folkbokförd i Sverige, fyllt 18 år vid tävlingens start samt acceptera reglerna för tävlingen.

  5. Kroatienspecialisten har tolkningsföreträde i händelse av dispyt över reglerna, uppträdande, resultat och alla andra ärenden rörande tävlingen. Kroatienspecialistens beslut är slutgiltiga och ingen korrespondens eller diskussion kommer att inledas om dessa.

  6. Vid misstanke om fusk i något avseende har Kroatienspecialisten rätt att diskvalificera bidrag.

  7. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot andra varor.

  8. Presentkortet gäller för nya bokningar för resor med Kroatienspecialisten mellan 1 maj - 15 okt 2020.

  9. Deltagare i tävlingen medger Kroatienspecialisten rätt att använda bidraget, utan begränsning i tid, på valfritt sätt inom verksamheten och i enlighet med svensk lag och god sed.

  10. Presentkortet kan bara användas för att betala resans grundpris. Skatter, lokala avgifter och dricks som inte kan rabatteras täcks därmed inte av presentkortet.

  11. Kroatienspecialisten äger rätt att när som helst under tävlingens gång ändra villkoren för tävlingen utan att underrätta deltagarna.

 • Säkrast att köpa resa hos researrangör

  2019-10-29

  Vill du köpa en resa och vara på den säkraste sidan så är det bäst att gå via en researrangör.
  I dag har du ofta betydligt sämre skydd om du handlat din resa direkt av ett flygbolag än om du handlat en paketresa av en resebyrå eller en researrangör. 

  Flygbolag är inte skyldiga att ställa någon resegaranti som ger resenären rätt till återbetalning eller hjälp med hemresa om bolaget går i konkurs. Däremot resebyråer och researrangörer som säljer paketresor där till exempel både resa och boende ingår, är skyldiga att ställa en resegaranti. 

  Vi på Kroatienspecialisten erlägger statlig resegaranti till Kammarkollegiet, så att varje kund skall känna sig trygg med sitt köp av resa.   Hitta vår resegaranti via Kammarkollegiet här

  Läs artikeln från travel news här

   

 • Upplev jazzfestivalen i Makarska!

  2019-09-13

  I september förvandlas staden Makarska till jazzens huvudstad då den uppskattade Jazzfestivalen drar igång, för sjätte året i rad. Staden fylls med både inhemska och internationella jazzmusiker och du kommer kunna njuta av musiken vart du än befinner dig i staden. Oavsett om du strosar längst Makarskas gator eller kanske avnjuter en underbar middag vid havet, så kommer du kunna njuta av den härliga atmosfären. 

  Det kommer att finnas jazzmusiker från både Sverige, Norge och Danmark. Några av artisterna som kommer finnas med är Hasse Sporre Band och Papa Pider´s Jazz Band från Sverige, Røshnes Jazzband, A twist of Cole från Norge och Live Foyn Friis with Copenhagen Cats från Danmark. Och många fler!

  Det bjuds på massor av konserter på olika hotell, restauranger och runt om i centrum, och de är helt gratis.

  Se festivalprogramet 

 • Ny terminal på Split flygplats!

  2019-08-22

  Modern flygplats välkommnar dig till Kroatien

  Den 14 juli 2019 öppnade en ny terminal på Split flygplats i Kroatien. Att resa till och från Split är nu ännu smidigare och trevligare.  

  Flygplatsen utökades med totalt 35.000m2 och kan nu välkomna 5 miljoner passagerare årligen till Split och Kroatien.  

  Utöver en rejäl ökning i storlek, fick flygplatsen också 30 incheckningsdiskar, 6 gates och en ny automatiserad bagagesorteringsanläggning, vilket har förenklat och effektiviserat flygplatsvistelsen för alla resenärer.   

  När du reser hem från Split finns det gott om utrymme att strosa runt i flygplatsens Tax-free, ta något att äta i någon av caféerna eller bara varva ner i väntan på resan hem från Kroatien. 

   

   

 • Flyg hållbart med Croatia Airlines!

  2019-06-10

  Flygbolaget Croatia Airlines är med i arbetet för ett mer hållbart resande. En av de viktigaste utmaningarna för en hållbar utveckling är att tackla klimatförändringarna som sker genom utsläpp av koldioxid. Croatia Airlines tar många steg i rätt riktning och har en rad olika projekt och initiativ för att göra sina resor mer hållbara. Både de stora tekniska lösningarna och de små förbättringarna på vardagsnivå spelar stor roll.

  Sedan några år tillbaka så har Croatia Airlines minskat utbudet av Taxfree-varor och på så sätt minskat totalvikten för flyget, vilket i sin tur sparar bränsle och reducerar utsläpp. Och i år tog flygbolaget ett aktivt val att byta ut alla plastmuggar som serveras ombord på flyget mot pappersmuggar, ett mer hållbart alternativ. Förra året flög 2.17 miljoner passagerare med Croatia Airlines. Att byta till pappersmuggar kommer spara ca 26 ton plast, som annars används årligen.

  Läs mer om vad Croatian Airlines gör för ett hållbart resande

  Läs mer och se miljöcertifikat

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 1this is a picture of the number 6this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3
Erbjudanden
4/6Split - Luleå, Endast flyg, enkelresafrån 1 490:-
27/5Split - Halmstad, Endast flyg, enkelresafrån 1 990:-
27/5Vodice, Villa Tihomir, 1 veckafrån 2 399:-
2/9Vodice, Villa Tihomir, 1 veckafrån 2 399:-
9/9Vodice, Villa Tihomir, 1 veckafrån 2 399:-

Resegaranti ställd till