Fler nyheter

 • Välkomna Kroatien till ditt hem

  2020-05-06

  Kroatiska Turistrådet lanserar ett kommunikationskoncept #CroatiaLongDistanceLove

  “Ibland händer saker som ligger utanför vår kontroll och som gör det omöjligt att vara tillsammans med dem vi älskar mest. Ibland måste du distansera dig från människor, platser och saker som gör dig lycklig,som ger dig en känsla av tillfredsställelse och som fyller ditt hjärta med kärlek. Kärlek på avstånd är aldrig lätt, men sann kärlek överlever ändå.”

  Den inledande texten är ett nytt kommunikationskoncept från Kroatiska turistrådet märkt med #CroatiaLongDistanceLove Meddelandet “Välkomna Kroatien till ditt hem”, är skapat för att kommunicera med flera miljoner följare på sociala medier. Konceptet är utformat för att "föra" Kroatien hem till de som redan har besökt landet och till de som planerar att göra det.

  Underbart, tycker vi! 
   

 • Charterresor är säkrast

  2020-04-16

  UD avråder oss från att resa fram till 15 juni. Detta har väckt både frågor och osäkerhet bland resenärer, speciellt de som har en resa bokad under den perioden då UD:s avrådan gäller. Har man då bokat en charterresa, eller paketresa som det också heter, så kan man känna sig trygg, då det är det säkraste alternativet. 

  Konsumentvägledaren Maria Wiezell i tv4 nyhetsmorgon förklarar att om du har en charterresa bokad under den berörda perioden så har du rätt till full återbetalning eller ombokning till en resa längre fram. Dessa alternativ är inte självklara om du istället bokat en resa med reguljärflyg. Då gäller flygets egna avbokningsregler, förklarar hon. Charterresor är alltså helt klart att föredra.

  Se hela klippet från nyhetsmorgon här: https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12580632?first=12580632

 • När världen inte ser ut som den brukar

  2020-04-08

  Öppet brev - Tack för ditt förtroende

  Kära kund,

  Just nu ser världen inte ut som den brukar. Effekterna av det nya coronaviruset påverkar oss alla. Spridningen går snabbt och ingen, varken ni eller vi, vet hur tiden framöver kommer ser ut. Detta är en situation likt ingen tidigare.

  Det vi vet är att alla jobbar så hårt de kan för att minska smittspridningen. Kroatien, precis som många andra länder, gör allt för att människor ska hålla sig så friska som möjligt. Diverse restriktioner införs i landet och varje person tar sitt fulla ansvar för att underlätta situationen. Kroatien har i skrivande stund 790 bekräftade fall, men ännu finns det inga bekräftade fall på våra resmål. Det ger en gnutta hopp i en annars ganska svår situation, tycker vi!

  Vi är medvetna om den oro och osäkerhet som finns hos er just nu. Vi känner den också. Tyvärr sitter vi inte på alla svar, men vi vill att ni ska veta att vi finns här. Att ni som våra kunder ska känna er trygga och säkra är vår främsta prioritet.

  Vi vill även passa på att säga ett stort tack. Tack för förtroendet ni har för oss och för förståelsen och tålamodet ni visat oss under den här tiden. Nu tar vi oss igenom detta, tillsammans!


  Ta hand om er,

  / Alla vi på Kroatienspecialisten

 • Split går om Mallorca - igen!

  2020-03-04

  När det kommer till var svensken väljer att spendera sin semester så har Mallis alltid varit svenskarnas första val. Nu får dock den spanska ön kliva åt sidan åt en ny favorit, då Kroatien återigen tar första platsen som det mest bokade resmålet för sommaren!

  Split är en fantastisk stad att besöka i, samtidigt som många också väljer att spendera sina soliga semesterdagar i de närliggande öarna eller i orter längst med kusten. Makarska Rivieran har enligt många den vackraste kuststräckan i hela Europa, så det är inte svårt att se varför det är så populärt. 

  Antalet resor till Kroatien ökar för varje år, och har man varit här en gång så är det mer än troligt att man återkommer! Kanske är det landets genuinitet, den korta flygtiden eller det kända kristallklara vattnet. Oavsett vad, så har Kroatien gått och blivit en nutida semesterklassiker.

  Läs Aftonbladets artikel här

 • 5 snabba frågor med Kroatiens bästa reseledare

  2020-02-10

  LUCIJA

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Människorna i Kroatien älskar jag. Dom gapar och skriker lite, men visar känslor. Dom vill ha kontakt, dom är lätta att umgås med och man har alltid kul, även om de är 5 eller 90 år gamla. Den sociala delen älskar jag, fast jag tycker också om min privata tid, vilket är lite lite svårare att få 😉 Jag tycker också om tiden vi tar oss att njuta, så ofta vi kan, slappa av och njuta av allt och alla vi har runt oss, känna att livet verkligen är gott.

  Vilken är din favoritutflykt?
  Vinprovning tycker jag verkligen om, också eftersom jag ar väldigt intresserad av vin, men också för att jag tycker vi har en otrolig lärorik och jättefin utflykt. Olivoljaprovning är också något jag rekommenderar. Det att generellt komma till platser alla andra gäster icke kommer till, det är speciellt. Att stötta lokal produktion och att få se Kroatien lite bakom kulisserna.

  Vilken är din favoritrestaurang?
  Mina favoritrestauranger är som oftast i gamla delar av städer eller lite på sidan. Jag tycker om det genuina, goda kombinationer av smaker och lukter, från det lokala till det mer moderna. På Konoba Kalalarga känner jag mig alltid hemma och har varit bland mina favoriter dom senaste 10 åren. På restaurang Riva har jag också alltid hjärtliga upplevelser, en plats där jag kan känna mig lite finare 😉 Gastro diva har också varit bland mina favoriter med nya smaker och en härlig ägare som alltid kikar ut med ett enormt smil.

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  Det bästa med att va reseledare ar den sociala delen, att vara med härliga människor, lära känna dom och lära sig massa nytt varje dag, vi vet aldrig allt!  Få möjligheten att lära dom att känna vårat Kroatien och känna sig hemma här, sprida glädje och skratt och det att kunna ge goda människor och en god dag/semester.

  Vad får dig att skratta?
  Härliga gäster och kollegor med sina kommentarer, t ex de kära gäster som har lärt känna oss och vet att dom kan driva lite med oss och ha kul 😉 människor med blinket i ögat.

  DANIJELA

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Det otroligt härliga klimatet, älskar våren och hösten i Kroatien som liknar svensk sommar. Kristallklara havet som upplevs bäst när man åker på båtutflykter. Säkerheten, Kroaterna är väldigt gästvänliga och man kan känna sig trygg i landet, kriminaliteten är väldig låg. Våra gäster brukar alltid reagera på hur rent det är. Och givetvis gastronomin, fantastisk god mat och vin.

   Vilken är din favoritutflykt?
  Alla utflykter är fina på sitt sätt, men for mig är alltid Dubrovnik på första plats. Älskar denna medeltida stad, med lång historia, arkitektur och mycket intressant fakta. Denna stad hade ett av de första barnhemmen, socialtjänst och apotek i Europa. Det är en speciell känsla att gå igenom dom gamla gränderna innanför murarna, det är som att resa tillbaka i tiden. Dubrovnik är svår att beskriva med ord.

  Vilken är din favorit restaurang?
  Jag tycker om dom riktigt lokala restaurangerna, som inte ligger den första raden langst med strandpromenaden. En pärla är restaurangen Feral i Brela, det är en matupplevelse for sig, med enbart färska råvaro från de lokala fiskarna och bönderna. Även Konoba ranch i Tucepi som ligger i en olivlund där de är specialister på kött.

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  Att få träffa så otroligt många människor under deras bästa tid pa året - semestern. Genom åren har jag lärt kanna så många människor - och med flera blivit riktigt god vän. Man har upplevt mycket med resenärer - både glädje och sorg, och tack vare det lärt sig otroligt mycket och växt som människa.

  Vad får dig att skratta?
  Vi har många anekdoter genom åren med härliga gäster som får mig att skratta. Missförstånd, kulturkrockar, och situationer med kollegor och samarbetspartners.

   

  TIHANA

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Vårt land är ganska litet, men vart man än kommer blir man häpnad över att landskapet är så jättevarierande. Vi har mycket att erbjuda: vacker natur, fint väder, rikt kulturarv, god mat och vår stora gästfrihet.

  Vilken är din favoritutflykt?
  Självklart är det vår egen skräddarsydda örundtur, den första och den enda som kör på svenska på ön Brač!

  Vilken är din favoritrestaurang?
  Gustirna i Postira på Brač

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  Det är absolut äran att kunna dela med gruppen, samma entusiasm som du har för någonting.

  Vad får dig att skratta?
  Gästernas goda humör och belåtenhet. Det är ju en stor sak när de kommer ihåg dig och uppskattar allt du har gjort för dem.


  HAMO

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Det bästa med Kroatien är dess breda historia. Här blandas så många olika kulturer och historiska händelser. På så sätt kan vi koppla dom händelserna med alla andra Europeiska länders historia och våra gäster, oavsett var ifrån, kan få kopplingar med sitt land.

  Vilken är din favoritutflykt?
  Min favoritutflykt ar Båtutflykt och Nationalparken Krka vattenfall. Båt på grund av der kan vi svara pa alla gästernas frågor för att under den dagen vi är tillsammas med gäster hela dagen. Och Krka pgav fantastisk presentation av Kroatiens vilddjur och naturens värld.

  Vilken är din favorit restaurang?
  Restaurang Kalalarga med sin autentiska Dalmacijen-mat. Restaurang Dinners Delight & Berlin med sin fantastiska värd som på en personligt sätt presenterar Kroatiens specialiteter. Restaurang Karlo i Baska Voda för att där kan man få den BÄSTA pizzan på Makarska Riviera.

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  De bästa med att vara reseledare är att vi tillsammans med gäster upptäcker Kroatien för att Kroatien erbjuder alltid nånting nytt till och med för Kroater.

  Vad får dig att skratta?
  Det som får mig att skratta är andra människors skratt och lycka.


  GABRIELA

  Vad är det bästa med Kroatien?
  Jag tycker det bästa med Kroatien är klimatet och Jadransko more (havet)

  Vilken är din favoritutflykt?
  Min favoritutflykt är absolut Dubrovnik – kustvägen man åker ned tycker jag är den vackraste biten av Kroatiska kusten plus att gamla staden är helt magisk 

  Vilken är din favoritrestaurang?
  Favoritrestaurangerna i Makarska är Arta Larga och Panorama i Veliko Brdo.

  Vad är det bästa med att vara reseledare?
  Det bästa med att vara reseledare är alla våra fina gäster 😊

  Vad får dig att skratta?
  Gott Kroatisk vin får mig att skatta 😉

   

   

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 3

Resegaranti ställd till