Fler nyheter

 • Ny terminal på Split flygplats!

  2019-08-22

  Modern flygplats välkommnar dig till Kroatien

  Den 14 juli 2019 öppnade en ny terminal på Split flygplats i Kroatien. Att resa till och från Split är nu ännu smidigare och trevligare.  

  Flygplatsen utökades med totalt 35.000m2 och kan nu välkomna 5 miljoner passagerare årligen till Split och Kroatien.  

  Utöver en rejäl ökning i storlek, fick flygplatsen också 30 incheckningsdiskar, 6 gates och en ny automatiserad bagagesorteringsanläggning, vilket har förenklat och effektiviserat flygplatsvistelsen för alla resenärer.   

  När du reser hem från Split finns det gott om utrymme att strosa runt i flygplatsens Tax-free, ta något att äta i någon av caféerna eller bara varva ner i väntan på resan hem från Kroatien. 

   

   

 • Flyg hållbart med Croatia Airlines!

  2019-06-10

  Flygbolaget Croatia Airlines är med i arbetet för ett mer hållbart resande. En av de viktigaste utmaningarna för en hållbar utveckling är att tackla klimatförändringarna som sker genom utsläpp av koldioxid. Croatia Airlines tar många steg i rätt riktning och har en rad olika projekt och initiativ för att göra sina resor mer hållbara. Både de stora tekniska lösningarna och de små förbättringarna på vardagsnivå spelar stor roll.

  Sedan några år tillbaka så har Croatia Airlines minskat utbudet av Taxfree-varor och på så sätt minskat totalvikten för flyget, vilket i sin tur sparar bränsle och reducerar utsläpp. Och i år tog flygbolaget ett aktivt val att byta ut alla plastmuggar som serveras ombord på flyget mot pappersmuggar, ett mer hållbart alternativ. Förra året flög 2.17 miljoner passagerare med Croatia Airlines. Att byta till pappersmuggar kommer spara ca 26 ton plast, som annars används årligen.

  Läs mer om vad Croatian Airlines gör för ett hållbart resande

  Läs mer och se miljöcertifikat

 • Kroatisk strand utsedd till vackrast i Europa 2019

  2019-05-20

  Att Kroatien har gott om fina stränder, är det inte många som har missat. Nu har två Kroatiska stränder hamnat på listan för Europas bästa stränder.
  Stranden Pasjača i Konavle blev utsedd till Europas vackraste strand av European Best Destinations. Vinnarstranden ligger ca 30 min söder om Dubrovnik.

  En annan strand som också hamnade på listan, som tredje plats, är stranden Nugal i Tucepi. Denna strand på Makarska Rivieran ligger bland vackra klippor och är lite av en gömd skatt. Hit kommer man endast genom en lite stenig, men otroligt fin, vandring. Nugal är dessutom en delvis nudiststrand, där man själv får välja om man vill ha badkläder eller inte. Här kan man i lugn och ro slappna av och njuta av solen och det kristallklara vattnet.

  Se hela listan här

 • Split – mysig stad och vackra stränder

  2019-05-13

  Läs aftonbladets intressanta artikel om fantastiska Split!
  Få tips på både mat och sevärdheter man inte ska missa under sitt besök i den historiska staden. 

  Läs artikeln här

 • Cykla i Kroatien

  2019-04-09

  Upptäck Kroatien på cykel

  Att hyra cykel i Kroatien kan vara allt från en trevlig utflykt till ett spännande äventyr! För den som är ute efter en utmanande cykelresa finns det flera intressanta sevärdheter upp mot berget Biokovo. För familjen eller paret som vill ta en enklare cykeltur finns flera cykelleder som inte är allt för krävande. Passa på att ta cykeln till en mysig strand en bit bort för att komma från de populäraste tillhållen.  

  Att se Kroatien från en cykel är en speciell erfarenhet! Inget annat transportmedel ger dofter och naturen möjlighet att göra ett sådant intryck som när man glider genom landskapet med precis lagom mycket fart. Dessutom är det både miljövänligt och bra för kroppen. 

  Cykelväg längst kusten i Kroatien


  Att cykla i Kroatien gör man på sina egna villkor och i sin egen takt. Att inte behöva anpassa sig efter andra eller vara på en viss plats en viss tid, det är så som avkoppling ska vara. Vissa cykelleder i Kroatien kan vara tuffa med långa uppförsbackar, men håller man sig nära havet eller cyklar längs kusten mellan de pittoreska orterna så blir lutningen aldrig besvärande ens för vardagsmotionären.   En cykelresa i Kroatien är sällan tillrättalagd och ger stort utrymme för spontanitet och upptäckarlust! Cykellederna på den Kroatiska landsbygden är inte som de man hittar i svenska städer, i många fall finns inga märkningar eller skyltar. Utanför de större vägarna som binder samman städer och byar går stråken både längs grusvägar och stigar. 


  Nature Park Biokovo har i samarbete med turist- och intresseorganisationer i centrala Dalmatien producerat korta videoklipp för att främja cyklandet i området. Rutterna som föreslås i filmklippet är ganska långa och krävande, men bjuder däremot makalösa naturupplevelser och sevärdheter.

  Klicka på bilderna för att ladda ner kartor till några cykelleder vid Makarska och ön Brac som inte är alltför krävande.

  Cykelleder Makarska
  Karta för cykelstråk i Makarska, KroatienCykelleder Supetar-Sutivan
  Karta för cykelstråk i Supetar, KroatienCykelleder Supetar-Lovrecina
  Karta för cykelstråk i Supetar, KroatienFör mer information om att hyra cykel på Brac, Makarska eller någon av de andra orterna och heltäckande cykelkartor kan ni kontakta våra guider och reseledare, eller besöka Turistinformationen på respektive ort. All utrustning som hjälm och cykellås ingår, kostnaden brukar vara ca 13-17 € per dag.

  PS: Ta med ordentligt med vatten att dricka, glöm inte kartan och se till att mobiltelefonen är laddad.

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 5