Fler nyheter

 • Upplev jazzfestivalen i Makarska!

  2019-09-13

  I september förvandlas staden Makarska till jazzens huvudstad då den uppskattade Jazzfestivalen drar igång, för sjätte året i rad. Staden fylls med både inhemska och internationella jazzmusiker och du kommer kunna njuta av musiken vart du än befinner dig i staden. Oavsett om du strosar längst Makarskas gator eller kanske avnjuter en underbar middag vid havet, så kommer du kunna njuta av den härliga atmosfären. 

  Det kommer att finnas jazzmusiker från både Sverige, Norge och Danmark. Några av artisterna som kommer finnas med är Hasse Sporre Band och Papa Pider´s Jazz Band från Sverige, Røshnes Jazzband, A twist of Cole från Norge och Live Foyn Friis with Copenhagen Cats från Danmark. Och många fler!

  Det bjuds på massor av konserter på olika hotell, restauranger och runt om i centrum, och de är helt gratis.

  Se festivalprogramet 

 • Ny terminal på Split flygplats!

  2019-08-22

  Modern flygplats välkommnar dig till Kroatien

  Den 14 juli 2019 öppnade en ny terminal på Split flygplats i Kroatien. Att resa till och från Split är nu ännu smidigare och trevligare.  

  Flygplatsen utökades med totalt 35.000m2 och kan nu välkomna 5 miljoner passagerare årligen till Split och Kroatien.  

  Utöver en rejäl ökning i storlek, fick flygplatsen också 30 incheckningsdiskar, 6 gates och en ny automatiserad bagagesorteringsanläggning, vilket har förenklat och effektiviserat flygplatsvistelsen för alla resenärer.   

  När du reser hem från Split finns det gott om utrymme att strosa runt i flygplatsens Tax-free, ta något att äta i någon av caféerna eller bara varva ner i väntan på resan hem från Kroatien. 

   

   

 • Flyg hållbart med Croatia Airlines!

  2019-06-10

  Flygbolaget Croatia Airlines är med i arbetet för ett mer hållbart resande. En av de viktigaste utmaningarna för en hållbar utveckling är att tackla klimatförändringarna som sker genom utsläpp av koldioxid. Croatia Airlines tar många steg i rätt riktning och har en rad olika projekt och initiativ för att göra sina resor mer hållbara. Både de stora tekniska lösningarna och de små förbättringarna på vardagsnivå spelar stor roll.

  Sedan några år tillbaka så har Croatia Airlines minskat utbudet av Taxfree-varor och på så sätt minskat totalvikten för flyget, vilket i sin tur sparar bränsle och reducerar utsläpp. Och i år tog flygbolaget ett aktivt val att byta ut alla plastmuggar som serveras ombord på flyget mot pappersmuggar, ett mer hållbart alternativ. Förra året flög 2.17 miljoner passagerare med Croatia Airlines. Att byta till pappersmuggar kommer spara ca 26 ton plast, som annars används årligen.

  Läs mer om vad Croatian Airlines gör för ett hållbart resande

  Läs mer och se miljöcertifikat

 • Kroatisk strand utsedd till vackrast i Europa 2019

  2019-05-20

  Att Kroatien har gott om fina stränder, är det inte många som har missat. Nu har två Kroatiska stränder hamnat på listan för Europas bästa stränder.
  Stranden Pasjača i Konavle blev utsedd till Europas vackraste strand av European Best Destinations. Vinnarstranden ligger ca 30 min söder om Dubrovnik.

  En annan strand som också hamnade på listan, som tredje plats, är stranden Nugal i Tucepi. Denna strand på Makarska Rivieran ligger bland vackra klippor och är lite av en gömd skatt. Hit kommer man endast genom en lite stenig, men otroligt fin, vandring. Nugal är dessutom en delvis nudiststrand, där man själv får välja om man vill ha badkläder eller inte. Här kan man i lugn och ro slappna av och njuta av solen och det kristallklara vattnet.

  Se hela listan här

 • Split – mysig stad och vackra stränder

  2019-05-13

  Läs aftonbladets intressanta artikel om fantastiska Split!
  Få tips på både mat och sevärdheter man inte ska missa under sitt besök i den historiska staden. 

  Läs artikeln här

Fritextsökning
Få senaste nytt!
Få senaste nytt!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få de senaste nyheterna, tips och våra unika erbjudanden.

this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4