2017-09-22

5 makalöst genuina hotell i Kroatien

Det är inte alltid så lätt att hitta de hotell och lägenheter som har den speciella kombination av kvalitéer som behövs för att på riktigt stå ut från mängden. Bland annat så krävs engagerade värdar, välhållna rum, ett fantastiskt läge och ofta är hotellets egen restaurang några snäpp bättre än genomsnittet.

Kroatien är ett land som är förskonat från stora hotell- och turistkomplex. Längs kusten finns alla intima, ofta familjeägda, hotell och lägenheter med ett personligt bemötande där du blir väl omhändertagen. Servicen är oftare anpassad just till dig och enligt dina önskemål och då blir resans alla upplevelser inte stöpta i samma form. Kort sagt så blir resan så som du vill ha den!

Det innebär också att resan blir mer genuin eftersom du inte slussas igenom samma aktiviteter som alla andra. Du har alla möjligheter att hitta allt det där som lokalbefolkningen tycker är bäst, Kroaterna är erkänt gästvänliga och delar gärna med sig av det bästa!

En naturlig följd blir att dessa boenden under åren får flest återkommande resenärer och högst betyg i våra kundutvärderingar. Deras popularitet gör att de bokas lång tid i förväg och blir fullbokade först. Hotellen i denna lista är de som år efter år uppfyller och överträffar gästernas förväntningar. De som år efter år generöst delar med sig av det speciella som Kroatien har att erbjuda.

Hotell Marco Polo i Gradac
Hotell Marco Polo, Gradac

Det familjeägda strandhotellet har både själ och en varm atmosfär. Den svensktalande ägaren vill att hotellet ska förmedla en känsla av att vara “hemma fast borta”, och vet precis hur man skapar en bekväm och minnesvärd resa full av upplevelser. Här får du ett personligt bemötande och en service som är anpassad till dina önskemål, vilket gör att hotellet har många återkommande gäster. Den personliga touchen har gett hotellet många priser och utmärkelser.

Hotell Maritimo i Makarska
Hotell Maritimo, Makarska
Hotell Maritimo är ett välskött och charmigt familjeägt hotell beläget precis vid det kristallklara havet i Makarska.Sedan hotellet öppnades har det vunnit flera internationella priser, bland annat ”Travellers Choice 2015 – Best service” (Tripadvisor) och ”Top Overall Ratings 2013” (Venere.com). Hotellet är mycket omtyckt och får goda recensioner år efter år, vilket betyder att att det blir fullbokat snabbt!

Villa Kapulica Makarska
Villa Kapulica, Makarska
Denna charmiga villa har ett perfekt läge vid Makarskas fantastiska strand och drivs av en trevlig familj som ger service utöver det vanliga. Närheten till Makarska centrum och den romantiska småbåtshamnen gör Villa Kapulica till ett perfekt val för den som vill ha en bekväm tillvaro i ett pittoreskt semesterparadis.

Hotell Pastura Postira
Hotell Pastura, Postira (ön Brac)
Hotell Pastura är ett fräscht och modernt hotell med fantastiskt läge vid havet i orten Postira. Den magnifika utsikten över bukten, orten och fastlandet samt den lugna atmosfären och de vackra omgivningarna gör att detta mysiga hotell har ett stort antal återkommande gäster.

Hotell Milenij Makarska
Hotell Milenij, Makarska
Ett modernt och smakfullt inrett hotell med modern design som inte kunde vara närmare stranden och den vackra strandpromenaden. Hotell Milenij är ett mindre hotell som erbjuder genuin service av engagerad personal. Hotellets välrenommerade restaurang erbjuder internationella och inhemska maträtter som man kan njuta av på den underbara terrassen med havsutsikt.